Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Резултати 1 на 7 од 7

Тема: вБЕТ + лигхттпд + вБСЕО

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    4

Exclamation вБЕТ + лигхттпд + вБСЕО

Питање шта је са хтаццесс у лигхттпд +. ВБуллетин?

Правила за Апацхе Хтаццесс:. (Нема никаквог правила за лигхттпд)
    Code:
    #RULES for SEO translation links with vbSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/index.php [L,QSA]
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    #RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    #RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    вБуллетин правила за лигхттпд:
    Code:
    $HTTP["host"] == "yourdomain.com" {
    server.document-root = "/path/to/your/public_html/"
    url.rewrite-once = (
    "^/forums/(sitemap.*\.(xml|txt)(\.gz)?)$" => "/forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1",
    "^(/forums/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|customavatars)/.*)$" => "$1",
    "^(/favicon\.ico|/robots\.txt|.*clear\.gif)$" => "$1",
    "^/forums/(.+)\?(.*)$" => "/forums/vbseo.php?$2",
    "^/forums/(.+)$" => "/forums/vbseo.php"
    )
    }
    Шта је са правилима за:
    1. лигхттпд + + Мацхинес вбет
    2. Нгинк + + Мацхинес вбет

Хвала.

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Можемо вам обезбедити таква правила заснива на вБЕО правила - то значи без тестирања. То треба да раде, али не можемо бити сигурни, без тестове. Заинтересован?

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    4

Quote Оригиналли постед би vBET View Post
    Заинтересован?
    Да, молим.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

У реду тако. Испод није тестиран правило за лигхттпд. Проверите га и јавите нам да ли то ради (ако сте АМ ми приступ неким детаљима тестирања пример, ја могу да га тестирати и да ли сте сигурни раствор).

Code:
    $HTTP["host"] == "yourdomain.com" {
    server.document-root = "/path/to/your/public_html/"
    url.rewrite-once = (
    "^/forums/(sitemap.*\.(xml|txt)(\.gz)?)$" => "/forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1",
    "^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$" => "/forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/",
    "^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$" => "/forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2",
    "^(/forums/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|customavatars)/.*)$" => "$1",
    "^(/favicon\.ico|/robots\.txt|.*clear\.gif)$" => "$1",
    "^/forums/(.+)\?(.*)$" => "/forums/vbenterprisetranslator_seo.php?$2",
    "^/forums/(.+)$" => "/forums/vbenterprisetranslator_seo.php"
    )
    }
    Да ли постоји се претпоставља да форум користи поддиректоријум Форум у УРЛ. Ако не и молимо Вас да уклоните све / Форум који видите. Мислим да јесте Извините - али како сам написао да није тестиран. Надам се да ради. Молим вас бацкуп вашег стварног правила пре него што направите измене.

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    4

Видим промене, али шта је са:
    Code:
    није ни потребно више?

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би valsha View Post
    Видим промене, али шта је са:
    Code:
    није ни потребно више?
    Но Ово је идеја вбентерприсетранслатор_сео.пхп се понаша као филтер за вбсео.пхп која је нека врста фронта контролера. Дакле, све иде сада кроз вбентерприсетранслатор_сео.пхп што припрему за вБЕТ а затим укључује вбсео.пхп

Ако желите да се играју са правилима за остале моторе - то су правила правила:
    - Креирање 2. правила за преводе (за главну страну и други)
    - Креирање правила за тачан условима као за вбсео.пхп, али указује на вбентерприсетранслатор_сео.пхп

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    4

Хвала, трудим се овај код. Ја сам овде пост мој резултате.

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •