Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Резултати 1 на 9 од 9

Тема: Кеширање упита

Модератор
    Регистрован
    Дец 2009
    Поруке
    276

Default Кеширање упита

Узео сам поглед на моје спори упити пријавите и ја видим овакве ствари:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    Да ли постоји начин да се кешира упите овако? Ови упити лоад на скоро свакој страници оптерећења.

Да, имам гост на кеш.
    Последњи изменио tavenger5; 22-02-14 U 17:03.

Модератор
    Регистрован
    Дец 2009
    Поруке
    276

Такође, ако сте да покренете Екстра на овим упите, ту је овај напомена: "Немогуће ГДЕ приметио после читања Цонст табеле"

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Молимо идите на Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache можете да подесите тамо на коришћење меморије кеша (4 моторима подржани: Мемцацхе, АПЦ, КСЦацхе еаццелератор).

Да ли то одговара вашим потребама?

ПС.
    Једно питање - шта је време мера за време упита у вашем извештају?

Модератор
    Регистрован
    Дец 2009
    Поруке
    276

Зар кеш меморије функција као нормалног кеша али складишти податке у меморији? Желите да елиминише неке од тих упита?

Време упит је наведена у првом пост пред упита.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Коришћење Оцене Цацхе ће дефинитивно елиминисати много упита, јер је за госте резултате ће се чувати у обичном ХТМЛ фајлова као и емитују датотека (фајл до истека - онда освежио).
    Гост Кеш ће елиминисати много упита, јер је већина саобраћаја на форуму је од гостију (укључујући паука).

Управо сам проверио наше изворе о кеш меморије. Сарађује са нашим Оцене Цацхе - тако недавно коришћени резултати биће узети из меморије не из датотеке. У овом случају то неће елиминисати било какве упите (Гост Кеш то већ урадио).
    Ипак сама СМФ се сећам (нисам сигуран) има подршку за кеш меморије и можда ће елиминисати неке од упита.

Ја знам где је наведена времена упита - Питао сам о времену меру. Можда нисам био јасан - шта је јединица времена? (А, МС, НС?)
    Имамо индексе на нашим кеш столовима тако да време треба да буде кратак.

Такође, можете да покушате да онемогућите опцију Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Када онемогућен, онда упити ће бити једноставније (не узимање по серие), али да ће бити много више упити (нешто за нешто) - можда на форуму ће бити боље да се чешће упита.
    На пример - у потрази за својим резултатима које сте имали 3 упите који је дао 22 резултата. Ако онемогућите узимање резултате у групи онда ћете имати 22 упита дајући 1 резултат сваког, али упит ће бити лакше (једноставније 'ВХЕРЕ' одељак) тако и брже. Ако имате базу података на другом серверу онда дефинитивно не би требало пробати ово. То ви узимате резултате по лоцалхост, онда можда ћете видети побољшање. Не могу да кажем - да га проверим.
    Последњи изменио vBET; 28-02-14 U 22:43.

Модератор
    Регистрован
    Дец 2009
    Поруке
    276

Ок, хвала за објашњавање. Ја користим гост кеш и кеш меморију (кцацхе), али још увек сам запањен колико је СЕЛЕЦТ долазе из базе података.

Време је мера горе у секунди.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Било је потребно 14 секунди базу података за упит? Стварно? То је дефинитивно нешто није у реду тамо. Покушајте да поправите табеле Админ ЦП, можда нешто није у реду. То не би требало да толико дуго - ти подаци се индексирају.

Модератор
    Регистрован
    Дец 2009
    Поруке
    276

Имам осећај да су неки столови су брава и / или чека за кеш упита, што је разлог зашто су они толико треба да изврши. Да не помињем да би ми мало више меморије на мом серверу базе података - Радим на томе, као добро.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Vbet koristi cache memorije tabele bez bilo kakvih transakcija (MYISAM) tako da blokira ne treba da bude pitanje. Možda ste pokvareni berzanskih indeksa i • Lista svih proizvoda Pretraga proizvoda je potpunosti rezultati. Još jednom molimo vas da koristite vaš administrativne CP za popravku svih vaših tabele i pokazatelji (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •