Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Резултати 1 на 6 од 6

Тема: Кешира и базе података користи

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Default Кешира и базе података користи

Здраво, гледајући на мој базе података данас Приметила сам много много нових столова, постоје 3 различите врсте вбет кеш, нормално, средње и кратке, зашто ја имам 3 различите врсте табела? требам све те табеле?

Приметио сам да је то узимање 1.3гб простора ******, веровао сам да се брише кеш врло често:
    Користите кеш = Да
    Кеш Тиме То Ливе (ТТЛ) = 5
    Користите Пуна кеш датотеке за госте (БЕТА!) = Нема
    Цацхе клиринг стратегије (База података Цацхе) = нормално
    Цацхе клиринг тимелап (База података Цацхе) = 0
    Стоп гледа после к промашаја (База података Цацхе) = 15

Све заставе су омогућени.

Поздрав,
    Симон

СМФ предузећа преводилац (вБЕТ) Особље
    Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

Да, вам је потребна ова табела. Ово је оптимизација вБЕТ.

Модератор
    Регистрован
    Нов 2009
    Поруке
    168

Мој кеш расте на преко 20ГБ током недељу дана (то је мој ТТЛ у овом тренутку), и сасвим сам сигуран да однос хитова до промашаја је велика

Ја бих један предлог, међутим, било би лепо ако је било опција да се крећу табеле кеш за спољне базе података, тако да је лакше да покренете резервну копију ДБ-а, без потребе да обришете кеш меморију.

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Ми већ имамо такве промене захтев Не сећам се сада налази у у обзир државе или одобрен, Али ми ћемо радити на томе.

Такође, ако ваш сервер ће бити у могућности да имају више кеша саветујемо да подесите ТТЛ већи. То ће убрзати ваш преведена генерације страници, јер сада много чешће преведен садржај мора бити узет из Гоогле-а. Знамо да кеш може имати велике величине - то је нормално када имате велике величине форума и сада умножавају његов садржај 52 пута

Имамо кеш спиттед да толико табела, јер је ради много брже него и клиринг је сигурнији (чини у стању да дају серверу неко време да се одмори између сваког табелу). То је све у циљу и отишли смо до те тачке искуство са претходним. Дакле, сада је зрела решење.

Такође, ако не пате са недостатком ХД простора, препоручујемо да укључите гост кеш меморије. Да ће бити потребно још простора, али ће то бити на ХД не у бази података и он ће омогућити да се одговор одмах за госте (без упита над базом).

Модератор
    Регистрован
    Нов 2009
    Поруке
    168

Како гост кеш ради? Ја тренутно користим 3.3.3 са неким модификацијама код поправити бугова, и нису надоградити зарад стабилности. Само радознао! Да ли су целе странице кеширају, или датотека једноставно садржи речник речи и њихових превода за ту страницу?

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би moman View Post
    Како гост кеш ради? Ја тренутно користим 3.3.3 са неким модификацијама код поправити бугова, и нису надоградити зарад стабилности. Само радознао! Да ли су целе странице кеширају, или датотека једноставно садржи речник речи и њихових превода за ту страницу?
    Целе странице кеширају на хард диску и које се стримују у претраживач попут статичких ХТМЛ датотеке (после провере да ли захтев кеширају).

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •