I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Results 1 te 9 e 9

Thread: Pyetje Caching

Shiko Hybrid

E Mëparshme Post Previous Post   Next Post Tjetër Post
    Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Default Pyetje Caching

Kam marrë një vështrim në pyetjet e mia ngadaltë hyni dhe unë jam duke parë gjëra si kjo:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    A ka ndonjë mënyrë për të cache pyetje si kjo? Këto pyetje të ngarkesës në gati çdo ngarkesë faqe.

Po, unë kam cache mysafir në.
    Fundit edituar nga tavenger5; 22-02-1417:03.

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Gjithashtu, nëse ju jeni të kandiduar EXTRA në këto pyetje, nuk ka këtë shënim: "Impossible KU vënë re pas leximit tavolina KUSHTETUESE"

Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Ju lutem shkoni te Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache ju mund të vendosni se për përdorimin e cache memorie (4 motorë të mbështetura: Memcache, APC, XCache eAccelerator).

A ka kjo të përshtatet nevojave tuaja?

PS.
    Një pyetje - çfarë është masa koha për kohën query në raportin tuaj?

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

A nuk funksion cache memorie si cache normale, por dyqanet e të dhënave në memorie? A do që të eliminuar disa nga këto pyetje?

Ora query është e shënuar në postin e parë para pyetje.

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Duke përdorur Vizitor Cache përfundimisht do të eliminojë shumë pyetje, pasi që për mysafirët rezultatet do të ruhen në të thjeshtë HTML si fotografi dhe Transmetuar nga fotografi (deri në fotografinë skadon - pastaj rifreskohen).
    Guest Cache do të eliminojë LOT e pyetjeve, pasi që shumica e trafikut në forum është nga mysafirët (përfshirë merimangat).

Unë vetëm kontrolluar burimet tona në lidhje Memory Cache. Ajo bashkëpunon me Cache Guest tonë - kështu që kohët e fundit rezultatet e përdorura do të merren nga kujtesa jo nga file. Në këtë rast nuk do të eliminojë çdo pyetje (Guest Cache tashmë e bëri atë).
    Ende vetë vBulletin si më kujtohet (nuk i sigurt) ka mbështetje për cache memorie dhe ndoshta kjo do të eliminojë disa prej pyetjeve.

Unë e di se ku është e shënuar kohën query - Unë kam qenë i kërkuar në lidhje me masën e kohës. Ndoshta unë nuk ishte e qartë - ajo është njësia e kohës? (S, ms, ns?)
    Ne kemi indekse në tavolinat tona cache aq kohë duhet të jetë e shkurtër.

Gjithashtu ju mund të përpiquni të çaktivizoni opsionin Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Kur me aftësi të kufizuara, pastaj pyetje do të jetë më e thjeshtë (jo marrja me serie), por do të ketë shumë më tepër pyetje (diçka për diçka) - ndoshta në forum tuaj do të jetë më mirë për të query më shpesh.
    Për shembull - në kërkim të rezultateve tuaja keni pasur 3 pyetje e cila i dha 22 rezultate. Nëse ju disable duke marrë rezultate në grupe, atëherë ju do të keni 22 pyetje duke i dhënë 1 rezultat secila, por query do të jetë më e lehtë (të thjeshtë 'KU' seksion), në mënyrë edhe më të shpejtë. Nëse keni bazën e të dhënave në serverin tjetër atëherë definitivisht ju nuk duhet të provoni këtë. Ajo ju jeni duke marrë rezultate nga localhost, atëherë ndoshta ju do të shihni përmirësim. Nuk mund të them - të duhet për të kontrolluar atë.
    Fundit edituar nga vBET; 28-02-1422:43.

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Mirë, faleminderit për shpjegimin. Unë jam duke përdorur cache të ftuar dhe memorie cache (xcache), por unë jam ende i habitur se si shumë të ZGJIDH po vijnë nga baza e të dhënave.

Masa Koha më sipër është në sekonda.

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Ajo mori databazën tuaj 14 sekonda për pyetje? Me të vërtetë? Kjo është definitivisht diçka e gabuar atje. Ju lutemi të përpiqet të riparojë tavolina nga Admin CP, ndoshta ka diçka të gabuar. Ajo nuk duhet të marrë kaq shumë kohë - këto të dhëna janë të futura.

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Unë kam një ndjenjë se disa tavolina të mbyllje dhe / ose duke pritur për cache query, e cila është arsyeja pse ata janë duke marrë kaq shumë kohë për të ekzekutuar. Jo për të përmendur që unë mund të përdorin disa kujtesës më shumë në serverin tim bazës së të dhënave - Unë jam duke punuar në atë si të mirë.

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

vBET është duke përdorur tabela cache pa transaksioneve (MYISAM) kështu bllokimin e nuk duhet të jetë çështje. Ndoshta ju keni thyer indekseve dhe MySQL po bën kërko plotë. Edhe një herë ju lutem, përdorni CP tuaj Admin për të riparuar të gjitha tabelat tuaja dhe indekseve (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

• Ju mund të mos postoni tema të reja
  • Ju mund të mos Përgjigje pas
  • Ju mund të mos Postimi attachments
  • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
  •