Ne tashmë ka filluar testimin Translation API Apertium në forumin tonë reale. Ne kemi vendosur shkrimet, kështu që pas një farë kohe do të jemi në gjendje të tregojë më shumë për punën e vërtetë.
Në këtë moment vBET mbështet 30 çifte të gjuhës nga Apertium (ka më shumë, por jo të zakonshme për motorët e përkthimit të tjera). Ne tashmë e shohim se duke shtuar Apertium të vBET është ide e mirë edhe në qoftë se performanca nuk është më i miri (në fund të fundit ne kemi sasi kaq kohë neto është i menjëhershëm). Ne e shohim atë në shkrimet - ku kufijtë e tjerë u arrit tani ne jemi ende në gjendje të bëjë përkthime në sajë të Apertium. Në këtë moment nga shkrimet ne shohim se ato janë kryesisht përkthime nga anglishtja (përmbajtja më këtu është në gjuhën angleze) në: es, ca, gl Sigurisht ai është i mbështetur më shumë.
Për të parë listën e plotë të kombinimet e gjuhëve të mbështetura ju lutem shikoni këtu: http://api.apertium.org/json/listPairs
Ata janë çifte gjuhës e cila tani nuk do të ndihmohen (të paktën tani):
Code:
oc => es
es => ca_valencia
oc_aran => ca
an => es
fr => eo
nb => nn_a
ca => en_US
ca => oc_aran
nn => nb
ca => oc
oc_aran => es
es => eo
oc => ca
br => fr
en => eo
ca => eo
es => oc_aran
nn => nn_a
es => pt_BR
es => oc
es => an
eo => en
nn_a => nn
es => en_US
nb => nn
Ne nuk do ta mbështesim atë tani, sepse nuk ka asnjë të gjitha-për-të gjithë mbështetjen dhe makina tjera nuk kanë gjuhë të tilla. Ne ende do të kontrollojë ka disa kode nuk mund të jetë plotësisht vetëm në rast se gjuha e njëjtë me kodet e tjera është përdorur në përkthim TV tjetër. Gjithsesi në Apertium lirimit parë mbështetës ne nuk do të mbështesë të gjitha çiftet.
Ne duam (dhe janë të gatshëm ta bëjnë këtë tani) për të përdorur Apertium për ato çifte gjuhën:
Code:
bg => mk
ca => en
ca => es
ca => fr
ca => pt
cy => en
da => sv
en => ca
en => es
en => gl
es => ca
es => en
es => gl
es => pt
es => ro
eu => es
fr => cs
fr => es
gl => en
gl => es
gl => pt
is => en
it => ca
mk => bg
mk => en
pt => ca
pt => es
pt => gl
ro => es
sv => da
Duhet të jetë 30 prej atyre. Nëse do të humbasë diçka ju lutem na tregoni. Gjithashtu, nëse ju do të merrni informacion në lidhje me gjuhën çifte të reja të mbështetura, atëherë edhe ju lutem na tregoni.