Thanks. Unë kam aftësi të kufizuara "të mbajtur jo-anglisht karaktere në URLs 'tani për tani dhe do të kryejnë hapa ju përmendur për sitemap. Unë do të le ju e dini se si shkoi.
Looking forward to dëgjuar nga ju më vonë.
Thanks. Unë kam aftësi të kufizuara "të mbajtur jo-anglisht karaktere në URLs 'tani për tani dhe do të kryejnë hapa ju përmendur për sitemap. Unë do të le ju e dini se si shkoi.
Looking forward to dëgjuar nga ju më vonë.
Update: pas disabling Vbet në përputhje me shkrimin tuaj mbi Google tani e sheh Sitemaps tim.
ok, kështu që tani unë e di pse ne nuk mund ta përdorim. htaccess në dosjen / forum
një tjetër provë. vetëm të mundësojë vBET përsëri, për të shtuar këtë htaccess në dosje kryesore (zëvendësuar me një të vjetër (NUK NË / FORUM dosje)):
siç e dini me këtë vbet htaccess është duke punuar vetëm në faqet forum.Code:# Comment the following line (add '#' at the beginning) # to disable mod_rewrite functions. # Please note: you still need to disable the hack in # the vBSEO control panel to stop url rewrites. RewriteEngine On # Some servers require the Rewritebase directive to be # enabled (remove '#' at the beginning to activate) # Please note: when enabled, you must include the path # to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/) #RewriteBase / #RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.hj-research\.com RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.hj-research\.com$|^cdn\.hj-research\.com$) RewriteRule (.*) http://www.hj-research.com/$1 [R=301,L] #RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com #RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301] RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L] #vbet translator rules start RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA] RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron) RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/ RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA] #vbet translator rules end RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap) RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/ RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA] ## Expires <ifModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresDefault "access plus 1 seconds" ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds" ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds" </ifModule> ## Compression <ifmodule mod_headers.c> <ifmodule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html </ifmodule> </ifmodule> #Remove index.php from hj-research.com/index.php #rewrite engine on RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$ RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]
provuar atë. dhe kontrolloni që Google mund të shohin sitemap tuaj
faleminderit
Thanks. Unë do të përpiqemi që tani.
Testuar. Vetëm përkthehet faqen kryesore forum (si ju tha se do të), por sitemap pranohet nga google. Sitemap nuk ishte megjithatë asnjë më e madhe se normale dhe nuk përmbajnë asnjë URL në gjuhë të huaj.
URL gjuhëve të huaja nuk janë ende të sakta në forum time dhe vazhdojnë të prodhojnë 404 faqet pavarësisht Konfigurimet e mia Muslimanët dhe fotografi duke u njëjtë si përshkruhet në procedurën tuaj setup. Ato duken mirë, por kur ju klikoni mbi to se 404.
Unë e pranoj se ju djema nuk mund të kujdesem për të gjithë: vBulletin konfigurimin dhe se forumi im paraqet një instalim jo-standard të VB kështu që unë jam do të duhet të largohet tani për tani vbet me aftësi të kufizuara.
Unë shpresoj se do të jetë e mundur në një pikë për të marrë vbet punuar në forum time, por në këtë moment unë nuk do të jetë i kënaqur me një përkthim të pjesshëm të forumit tim dhe jo-pune links.
Faleminderit për kohën që ju keni vënë në këtë pse. Ajo ishte much appreciated.
Fundit edituar nga norku; 10-03-11 në 17:18.
ok, tani unë e di më shumë. kështu që ne mund të përdorim vetëm htaccess në dosje kryesore, jo në / Folder.
Ju lutem jepni disa kohë për të gjetur një zgjidhje. Unë duhet të mendoj për këtë dhe të provoni disa konfigurimit.
FalënderojUnë do të zgjidhë atë për ju
MD është në rrugë![]()
Unë do të doja të përmbledhur të gjitha ndryshimet.
1. integrohen me engine google search - nuk ishte një çështje e kodimin e kur faqe është përkthyer. si për të rregulluar?
-Shko tek admincp-> stilit & templates-> template navbar
Në këtë template të gjeni:
- Dhe të zëvendësojë me:PHP Code:
<input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-2"/>
2. çështje me letra gjermane në URL në faqe nuk përkthyer -> ne duhet të përcaktojë zëvendësimin e karakter në Muslimanët options përgjithësi.PHP Code:
<input type="hidden" name="ie"<vb:if condition="$_REQUEST['language']"> value="UTF-8"<vb:else />value="ISO-8859-2"</vb:if>/>
SHEMBULL:
3. në lidhje me përkthimin e faqes kryesore - ende duke punuar.Code:'ü' => 'ue' 'ä' => 'ae' 'ö' => 'oe' 'ß' => 'ss'
Ka një problem me karaktere. Nëse shfrytëzuesi përcakton gjuhën gjermane në forum për profilin e tij dhe e bën një post që përmban një o o Ü ü ß përkthimi punon kur shikohet në gjuhën angleze. Megjithatë, në qoftë se ai dëshiron të redaktoni shkrimin e tij ai sheh numrat html vend të letrave.
Në Muslimanët cp ****> "Përcakto zëvëndësimin Custom tuaj Character" Unë aktualisht kam në vijim hyrë në mënyrë që URLs im indeksuar ende punë:
'Ü' => 'ue'
'Ä' => 'AE'
'O' => 'œ'
'ß' => 'ss'
Megjithatë, ajo që unë me të vërtetë duhet të bëni është që të hyjnë
'(Numri html)' => 'Një' në mënyrë që problemi redakto është fikse. Megjithatë, kjo do të ketë një ndikim në URLs time indeksuar. Apo jam humbur diçka këtu?
Unë mund të përdorin vetëm një gjuhë në këtë moment, sepse nuk kam zëvëndësimin Custom Character të përcaktuara për (50!) Gjuhë të tjera.
A ka ndonjë mënyrë për të marrë këtë pune?
Fundit edituar nga norku; 11-03-11 në 11:56.
Ju nuk keni nevojë të deklarojnë karaktere zëvendësimin në të gjitha gjuhët - vetëm për letra për gjuhën para instalimit të vBET (gjermane).
Tani të gjitha letrat për gjuhët e tjera janë të mira![]()
Nëse jo - ju lutem më jepni një shembull (url)
së dyti: numra acsii në edicionin e post -> ju lutem jepni url për shembull.
të cilat përdorin encoding juaj forum? UTF-8?