Vbet_guestcache może być dobry pomysł, ale teraz jest kilka gigabajtów dużych i kilku tysięcznych plików. Czy to przeznaczone do pracy w ten sposób?
Vbet_guestcache może być dobry pomysł, ale teraz jest kilka gigabajtów dużych i kilku tysięcznych plików. Czy to przeznaczone do pracy w ten sposób?
Tak. Zapisuje pełne dane wyjściowe HTML - tak jak napisane w opisie parametrów. Ile potrwa zależy od wielkości Twojego forum.
Należy pamiętać, że zawsze możesz ustawić dodatkowe ignorowane stron, lub po prostu wyłączyć go całkowicie to nie masz miejsca na dysku.
Oczywiście mogłem go wyłączyć, ale chciałem zmniejszyć serverload. Być może można napisać w ustawieniach acp, że może wysadzić miejsce na serwerze, nie każdy może mieć 25 GB przestrzeni. Albo lepiej znaleźć sposób, aby zmniejszyć rozmiar.
Nie każdy potrzebuje jeszcze 1 GB do tego. Jak pisałem rozmiar pamięci podręcznej zależy od wielkości forum. Zapisuje każdej możliwej strony forum, jeśli nie jest ignorowane zestaw. Małe fora małej ilości stron. Big forum więcej stron, a także więcej środków.
Tak czy inaczej - jest to dobry pomysł, aby ludzie byli bardziej świadomi, co to znaczy, że pełne dane wyjściowe HTML będą buforowane i dodać tam informacje, które mogą zająć dużo miejsca na dysku.
O zmniejszeniu wielkości - możemy dodać opcję do buforowania plików zip. To zajmie więcej zasobów serwera, gdy bufor jest napisane, ale czytanie i wysyłanie takich reakcji będzie szybszy.
Również możemy dodać zaplanowane zadanie, które automatycznie usunie pliki, które są zbyt stare. W tej chwili tego nie zrobi - jeśli plik jest za stary, to jest po prostu nadpisane podczas kolejnego żądania.
Ja jestem w ruchu tego wątku do Prośby![]()
Ostatnio edytowane przez vBET; 27-06-10 W 00:35.
Byłoby absolutnie proste:
dodać opcję cache tylko gigabajtów X, a następnie usuń te, które się rzadziej odwiedzane.
Lol, po zainstalowaniu nowej wersji z cache nigdy nie patrzyłem ile jego pomocą do tej pory:
Debian-50-lenny-64-minimal: ~ # df-h
Rozmiar systemu plików Używany Dostępny% Użyj montowane na
/ Dev/md2 688g 80G 573G 13% /
tmpfs 4,0 g 4,0 g 0 0% / lib / init / rw
udev 10M 764K 9.3M 8% / dev
tmpfs 4,0 g 4,0 g 0 0% / dev / shm
/ Dev/md1 2.0G 86m 1,9 g 5% / boot
LOL! Przed moim hdd był stosowany z 8GiG! Ów "wielki", btw wydaje się buforuje niewłaściwych plików np.:
_attachment_php_attachmentid_3350.html
_blog_php.html
_blog_php_do_list_y_2009_m_10.html
Nie chcę Blogi cache, Tagi i załączniki Oo
To jest również opcja. Najpierw będziemy realizować zaplanowane czystsze, a może zamek (trzeba zbadanie tego podejścia), ponieważ prowadzenie statystyk mieć pewien wpływ na wydajność, a dla nas osiągi to jedna z kluczowych kwestii. Still - będziemy pamiętać również takie rozwiązanie, jeśli inne nie będą wystarczające![]()
Dokładnie - wystarczy dodać ti ignorowane. W każdym razie dzięki za uwagę - dodamy ignorując atachements i tagi jako domyślny ignorować konfiguracji. Blogi są czymś, co wielu użytkowników może mieć w pamięci podręcznej, więc nie będziemy dodać jako fedault - ale udało się go skonfigurować dokładnie w takich przypadkach - chcesz coś więcej będą ignorowane. Więc po prostu zignorować!![]()
Również po prostu dowiedzieć się, że możemy MIEŃ nazewnictwa plików szablonu i to w nazwie pliku nie uważa za mniej istotne strony, czy nie. W ten sposób każdy dzień, automatyczne czyszczenie zostanie rozpoczęta, uznaje appropriatelly czas pliku cache żyć i czyste pliki. Pierwszym pomysłem było czyste wszystko jeśli jest starszy niż nie dotyczy strony powinny być. Teraz będziemy czyste odpowiednich stron cache szybciej - tak można zaoszczędzić dodatkowe miejsce na dysku!![]()