Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 8 z 8

Wątek: Jak pominąć <code> </ code>?

Junior Member

Smile Jak pominąć <code> </ code>?

Witam, jestem nowy z vBET, i mam forum programowania .. i wszystkie wątki są <code> </ code> na nim i chcę, aby przejść tłumaczenia, że ..

Jakieś pomysły?

moje forum: www dot programmershere dot com

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

I nie można odtworzyć problemu, może mam starszą wersję forum. Proszę napisz mi, co masz dokładnie wersję vBulletin, i postaram się go odtworzyć w wersji BB jak swoim forum.

ten problem jest prawdopodobnie spowodowany przez usunięcie komentarzy wtyczki (vBET wykorzystuje NTA komentarze - nie tranlated obszar - do opisu pola bez tłumaczenia).

Spróbuj wyłączyć ten plugin (usuwania komentarzy).
    Proszę spróbować znaleźć w konflikcie z innymi modyfikacjami. Aby to zrobić, wyłączyć innych modów i pozostawić tylko vBET. Jeśli błąd nie występuje, należy przełączyć kolei dalsze modyfikacje, aby zobaczyć gdzie jest konflikt.

Dodano:
    Należy pamiętać, że vBET obsługuje przeskakiwanie CODE, PHP i HTML bbcodes tłumaczenie. Jeśli nie działa na forum, to najprawdopodobniej masz włączoną ceaning html komentarze (jak opisano powyżej), co jest zabronione, ponieważ przez html komentarzy vBET znaki części produkcji, która nos miał być tłumaczone (nazywamy to nie Przetłumaczone Area - NTA).
    Ostatnio edytowane przez vBET; 18-06-10 W 10:15.

Junior Member

Dzięki kamilkurczac, ale to nie problem ..

Chcę SKIP tłumaczenia zawartości HTML wewnątrz znaczników <code>

Przykład:

Teraz: <? Php function modulować {echo $ modulować;}> <code> </ code>
    Teraz: vBET tłumaczyć, że do wszystkich językach .. Chcę zachować to w języku angielskim, bez tłumaczenia

Rozumiesz?

Chcę, aby vBET SKIP cały tekst, który jest wewnątrz <code> </ code>!

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Hello. Przepraszamy za zamieszanie. vBulletin wspiera kod bbcode i piszesz o html kod tag - że jest źródłem nieporozumień.

Jeśli używasz kod tag html w szablonach, następnie dokonaj edycji tych szablonów i umieścić całość kod wewnątrz treści nie przetłumaczone obszar - tak mówiąc między <- vBET_SNTA -> i <- vBET_ENTA ->

Jeśli używasz kod HTML w postach, a następnie dokonaj edycji tych stanowisk i zmiany kod tag html do kod bbcode.

Proszę powiedzieć, że to rozwiązuje problem.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 19-06-10 W 00:29.

Junior Member

można spojrzeć na moje forum

Tutaj programistów

posiada 220.000 postów z <code>, w jaki sposób i edytować je wszystkie?

istnieje inne rozwiązanie?

zobacz przykład tutaj

questions-answers/219881-creating-image-php-display-works-saving-file-does-not.html programmershere.com

W tym vBET chwili nie potwierdzają tego, ale może. Ja jestem w ruchu swój post do funkcji żądań.

Więc teraz vBET nie przetłumaczy ourputs BBCode PHP, kod i HTML. Nie mieliśmy wszelkie wnioski o nie tłumaczenie kod tag html wcześniej. Ze względu na wydajność będzie zrobiliśmy go skonfigurować. Będzie można włączyć opcję, która będzie chronić treści kod tag html na tłumaczenie. Zostaną one ujęte w następnej wersji Ze względu na złożoność (robimy tak samo dla html scenariusz i styl) Nie będziemy w stanie dać szybkiej poprawki wcześniej-przykro mi, że trzeba czekać na to. Ale planujemy nowe vBET 3.x wydanie to/w przyszłym tygodniu i następna vBET 4.x wydanie w pierwszym tygodniu następnego miesiąca, więc nadzieję, że można czekać ten krótki czas

Sporządzono - zostaną uwzględnione w następnej wersji

Junior Member

Dziękujemy!

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •