Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 8 z 8

Wątek: Wsparcie dla esclusions słowo!

Senior Member

Exclamation Wsparcie dla esclusions słowo!

Moja strona nie jest po angielsku, ale używam wielu angielskich terminów technicznych, nie chcę przetłumaczyć można zrobić pole wykluczenia słowa tak, że mogę dodać słowa nie chcę przetłumaczone?

PS. Tłumaczenie automatyczne tylko wtedy, gdy mogę ustawić -> Zawsze ufaj Google

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Możesz użyć BBCode notranslate w wiadomości - te wskażą, która część tekstu nie będą tłumaczone. Proszę powiedzieć czy to pokryje Twoich potrzeb.

Ponadto należy pamiętać, że takie globalne wyłączenie może być potencjalnie szkodliwe:
    - Jeśli zostały dokonane łatwy sposób może złamać wiadomość, jeśli wykluczono jest częścią innego słowa
    - Jeśli jest bezpieczna dla pierwszego numeru może zająć wiele zasobów wydajność

O tłumaczenia wiadomości napisanych w innych językach - to działa jak należy, tylko trzeba się nauczyć
    Proszę uważnie przeczytać opis innych opcji. Zobacz także tutaj:
    http://www.vbenterprisetranslator.co...e-support.html

Jest to po prostu działa tak jak została zaprojektowana Jeśli masz jakieś pytania proszę zapytać
    Ostatnio edytowane przez vBET; 09-06-10 W 11:48.

Senior Member

Od uruchomić techniczne forum i kilka słów, jak Orange Box i / lub zabić narzędzie nie może być tłumaczone stało się to dla mnie problem, dla pracowników to nie ma problemu z bbcodes man, ale jakie są 143k użytkowników przypuszczać zrobić?

Myślę, że pole wykluczenia słowo jest koniecznością.

Kiedy mówię, że Orange Box i nie mam na myśli koloru, ani artykuł, ale jego nazwa, Jan Kowalski nie tłumaczy, ponieważ jest to imię i Google o tym wie.

Jeśli chodzi o automatyczne tłumaczenie pomyślałem, dlaczego nie zawsze przekładają się tylko nowym użytkownikom automatyczne tłumaczenie, bo wybrać swój język podczas rejestracji, ale dla starych użytkowników nie jest tak, oznacza to nie auto dla nich. To również należy się zająć.

Last but not least, do obsługi bbcode dlaczego nie dodać ikonę z kodów języków w oknie odpowiedzieć tak, że byłoby znacznie łatwiej | intuicyjny dla n00b użytkowników do kliknięcia to zbieranie pożądanego owinąć języka.

Pozdrawiam

Quote Napisał mario06 View Post
    Od uruchomić techniczne forum i kilka słów, jak Orange Box i / lub zabić narzędzie nie może być tłumaczone stało się to dla mnie problem, dla pracowników to nie ma problemu z bbcodes man, ale jakie są 143k użytkowników przypuszczać zrobić?

Kiedy mówię, że Orange Box i nie mam na myśli koloru, ani artykuł, ale jego nazwa, Jan Kowalski nie tłumaczy, ponieważ jest to imię i Google o tym wie.
    Weźmiemy pod uwagę kilka rozwiązań dla tego i sprawdzić jego wpływ na wydajność. Na koniec będzie wpływ 0, jeśli nie są używane Jeszcze w tej chwili widzę kilka problemów w tym obszarze.

Jeśli chodzi o automatyczne tłumaczenie pomyślałem, dlaczego nie zawsze przekładają się tylko nowym użytkownikom automatyczne tłumaczenie, bo wybrać swój język podczas rejestracji, ale dla starych użytkowników nie jest tak, oznacza to nie auto dla nich. To również należy się zająć.
    Przeczytaj wszystkie opcje wykrywania dokładnie jak sugerowano wcześniej. To nie jest jak myślisz. Użytkownicy nie muszą ustawić ich język domyślny, jeżeli używasz odpowiedniej strategii wykrywania (te z Google). vBET daje wiele sposobów wykrywania i będzie działać jak go wybrać.
    Ponadto istnieje już rozwiązanie o starych użytkowników - zobacz opcje Misc dla "Przekierowanie edytować profil"

Last but not least, do obsługi bbcode dlaczego nie dodać ikonę z kodów języków w oknie odpowiedzieć tak, że byłoby znacznie łatwiej | intuicyjny dla n00b użytkowników do kliknięcia to zbieranie pożądanego owinąć języka.
    To już jest zrobione w trochę inny sposób Jeśli użytkownik ma zestaw jego domyślny język, inne, że język forum ujrzy dodatkową opcję w pasku narzędzi edytora, który pozwoli mu podjąć decyzję czy tę wiadomość jest w jego domyślny język, czy nie.
    O wyrzucili wszystkie ikony - byliśmy o tym myśleć, ale wydaje się nie być potrzebne z vBET możliwość korzystania z automatycznego wykrywania języka i zmuszają użytkowników do ustawienia ich język domyślny.

PS.
    Prosimy o zachowanie jednej kwestii na wątek, nie będziemy w stanie zarządzać problemów, jeśli nie będzie 10 w jednym wątku
    Ostatnio edytowane przez vBET; 09-06-10 W 17:18.

Senior Member

Ostatnie 2 problemy rozwiązane (mój problem)!

Powiedzmy, że oryginalny problem (tytuł wątku) pozostaje.
    Od uruchomić techniczne forum i kilka słów, takich jak Orange Box i / lub zabić narzędzie nie może być tłumaczone stało się to dla mnie problem, dla pracowników to nie ma problemu z bbcodes man, ale jakie są 143k użytkowników przypuszczać zrobić?

Dziękujemy!

Sporządzono Ignorowanie słów/zdań zostanie dodane w następnej wersji (vBET 3.3.4). Będzie ona automatycznie nieprzezroczysta pomijana w zdaniach notranslate bbcode dla wiadomości przychodzących. Nie będzie on miał wpływu na obszary poza wiadomości (szablony i zawartość frazy) - dla osób nie używać dziedzinie tłumaczenia. Dzięki, że nasze rozwiązanie będzie miało wpływu na wydajność podczas generowania strony. Będziemy także tworzyć jakieś zadanie, które automatycznie nieprzezroczysty ignorowane słowa we wszystkich wiadomościach już istniejących.

Senior Member

nadzieję, że nowa wersja wychodzi tylko

Już są nieprzeźroczyste ignorowane słów już istniejących wiadomości. Jeszcze jeden problem do rozwiązania - czekają na rzeczy vBulletin do odpowiedzi. Jeśli się to szybko, możliwe jest, że nowa wersja będzie w ten weekend

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •