Jesteśmy świadomi, że i na ten moment nie jest traktowane jako błąd, a funkcja (tak w innych błędów w ładne słowa kurtka).
Proszę, pozwól mi wyjaśnić. Co piszesz o to, że w niektórych blokach CMS jak część "Ostatnie posty na forum" tekstu nie jest przetłumaczony w języku oryginalnym. W rzeczywistości nie jest tłumaczone na wszystkie prawidłowo, ponieważ tekst wyświetlany w taki blok jest bez BBCode. BB po prostu pozwala się pozbyć BBCode bez jej wykonywania. I dlatego widzisz ten tekst, jak nie przetłumaczone.
W niektórych językach (np. japoński) widać, że tekst jest "tłumaczone", bo tak naprawdę zawsze jest tłumaczone, ale bez bbcode jest tłumaczone jak to było w swoim forum języku oryginału. Więc Google ma tekstu tj. w języku portugalskim, ale vBET powiedział, że jest w innym języku (domyślnie forum), ponieważ BB usunięte informacje o prawdziwym językiem. Więc Google pogubi i czasami zwraca tylko sam tekst, a czasami próbują tłumaczyć to wynik bardzo słaby.
Nie jesteśmy w stanie zrobić nic z tym bez modyfikacji kodu vB i nie chcemy tego robić. Oficjalnie poprosiliśmy zespół vB o nowy hak, który pozwoli na ocenę wybranych kodów bbkodów zanim wszystkie kody bbcode zostaną usunięte. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj: Nie wymiennych BBCode
Wyślemy tej propozycji ponad 2 miesiące temu i nadal nie dostaniesz odpowiedzi na wszystkie ...
Tak więc przy założeniu, że - nie jest do nas i dlatego uważamy, że jak nie posiadają błędów. Tak długo, jak vBulleitn pozwoli po prostu usunąć bbcodes bez parsowania to nie możemy pomóc. vBET znak wiadomość odpowiednio i dał logiki ją przetłumaczyć, ale vBulletin tylko wybiera w niektórych miejscach, aby go zignorować. Możesz pomóc, pisząc swój głos w naszym wątku - być może zespół BB rozważy tę propozycję potem.
Niestety nie mogę tutajNadzieję, że rozumieją naszą sytuację w tej kwestii.
Wymagać to będzie można odnaleźć funkcji BB, który usuwa bbcode, sprawdź czy lang lub langtitle bbcode istnieje w wprowadzania tekstu w takim przypadku wymaga vBET plik z bbcodes i używać odpowiednich funkcji przetworzyć je (są to gotowy).
Nie zrobiłem tego, bo chcemy, aby vBET instalacji / aktualizacji tak proste, jak to możliwe, ale oczywiście, jeśli naprawdę chcesz to zrobić to proszę dać mi znać - będę go przetestować i dać gotowy kod. Należy pamiętać, że będzie to wymagało to robić za każdym razem będzie aktualizacja vBulletin - ponieważ będzie nadpisać zmiany. Tak więc - kontynuować?
Ostatnio edytowane przez vBET; 07-05-10 W 19:22.
Bellow jest bardzo szybkie rozwiązanie dla tych, którzy chcą zmieniać plików vBulletin. Należy pamiętać, że to rozwiązanie nie jest doskonałe, ale daje tekst w odpowiednie tłumaczenie. Nie problem jest idealny, ponieważ zostanie ono przetłumaczone dwa razy - po raz pierwszy, gdy bbcodes zostaną usunięte, 2. czas, kiedy cała strona jest tłumaczona.
Należy pamiętać, że normalnie vBET ma sposób na to, aby nie dopuścić do takich rzeczy-i to nie jest przetłumaczony obszar. Niestety tutaj wydaje się, że vBulletin ignoruje treść na 2 sposoby-nie tylko pasków bbkodów, ale także gdzieś później zmienia się znaki jak '<' Znaki " white html " (notacja & lt;), więc nie przetłumaczono obszaru. Nie poszukiwaliśmy bardziej wyrafinowanego rozwiązania-faktyczny daje przetłumaczone teksty, nie tak dobre, jak mogłoby być, ale najczęściej 2 tłumaczenie zwraca ten sam tekst i nie bierze wydajności, gdy jest już w pamięci podręcznej. Mam nadzieję, że na razie będzie dobrze, a zespół vBulletin w końcu odpowie na nasze żądanie.
Szybkie rozwiązanie:
1. Edytuj plik / Includes / functions.php
2. Znajdź:
3. Umieść PO:PHP Code:function strip_bbcode($message, $stripquotes = false, $fast_and_dirty = false, $showlinks = true, $stripimg = false)
{
PHP Code:if (false !== strpos($message, '[/lang]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions.php');
$message = vbet_parseOnlyLang($message, true);
}
OK - ja to widzę. Wydaje się, że musimy pamiętać, co jest językiem, pozwala na usunięcie wszystkich istniejących znaczników, a na końcu tłumaczenia. To dziwne rzeczy, ponieważ bbcodes został przetłumaczony i po, że to nie gdzie usuwane. Będę nad tym pracować.
Należy powiedzieć nie można poczekać z tym - w następnym tygodniu. Wydaje się, że idealne zadanie dla naszych nowych członków. Bee cool - będziemy sprawdzonym rozwiązaniem, zanim opublikuje. Tak - to jest ok dać rozwiązanie w przyszłym tygodniu?![]()