Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 5 z 5

Wątek: Ustaw język Forum - Forum lub określono

Junior Member

Default Ustaw język Forum - Forum lub określono

Mam na forum i im na pewno dużo inni na nie ma konkretnych forach międzynarodowych dyskusji z podkategorii z takimi hiszpański, niemiecki itd..

Jak moje forum głównym językiem jest angielski, podczas przeglądania tych sekcji i kliknij, aby przetłumaczyć na angielski, nic się nie dzieje, jak skrypt zakłada, że należy po prostu przywrócić domyślne forum języka i tekst wyświetlany na ekranie będzie już angielskiego?

Więc dobrze byłoby mieć możliwość, jeśli wszystkie fora są ustawione na język domyślny, chyba że określone i mają możliwość określić, które części forum wykorzystać to, co język tak można przetłumaczyć te sekcje na swój język.

Jak wiem, dla mnie, że może to pomóc w moderatoring nieanglojęzyczny.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Proszę potwierdzić to, co masz na myśli. Dodatkowej konfiguracji forum, gdzie można powiedzieć, że nie ma jednego języka domyślnego na forum, ale niektóre działy są w jednym języku, a niektóre są w różnych. Wskazując forum identyfikatory dla każdego języka. Czy jest to prawidłowe?

Junior Member

Tak kolega, który jest prawidłowy tak na przykład:

Forum
    -Nowości i ogłoszenia (domyślny język używania, np. angielski)
    -Dyskusja ogólna (język domyślny używania, np. angielski)

Dyskusja międzynarodowych
    -Hiszpański (zestaw hiszpański język domyślny)
    -Niemieckich (zestaw niemiecki język domyślny)
    -Francuski (zestaw francuski język domyślny)

To może być dodany jako ustawienie w kategorii forum jako opcja do używania albo ustawienia języka lub wybierz język z listy rozwijanej.

OK - więc wiemy, co jest potrzebne.

Widzę tu problem - tłumaczenie układ (opcje, komunikuje itp.). Dokładniej - gdy ktoś trafi do udziału w Spanisch, a następnie vBET będzie wszystko zagrożenie jak w języku hiszpańskim. Problem zaczyna się, gdy ktoś ma angielski GUI i idzie do hiszpańskiej części. Następnie GUI jest w języku angielskim, komunikaty w języku hiszpańskim i tłumaczenia nie do GUI.

Uwaga - nie byłem naprawdę działa forum z takich właściwości, więc może ja coś przeoczyć. Czy mógłbyś mi powiedzieć, że vBulletin automatycznie zwrotów, hiszpański, kiedy ktoś przychodzi do hiszpańskiego sub-forum, a gdy pójdzie do pewnego angielskiego część następnie GUI automatycznie przejdzie do angielskiego?
    Zastanawiam się tylko, jest to już uwzględnione lub będziemy musieli poradzić jakiś sposób.

Najprostszym sposobem byłoby po prostu zaznaczyć wszystkie wiadomości od osób poddziały przez lang bbocode i żadne zmiany nie będą wymagane w vBET. Jak rozumiem, to nie jest sposób, w jaki tego chcesz. Użytkownik chce mieć możliwość zmiany wartości języka na forum dla różnych podforów. To może być trudne Widzę też problemy z:
    - Wyświetlanie strony głównej (jeśli tytuły wątków we wszystkich językach są widoczne i te nie mają langtitle bbcode które pozwoliłyby stwierdzić, że tłumaczenie jest potrzebne)
    - Kanały RSS

Będę mieć to na uwadze i niech rośnie. Może to być trudne, ale możliwe do wykorzystania w wielu forach. Należy pamiętać, że w tej chwili to nie ma wysoki priorytet. Najprawdopodobniej będziemy o tym myśleć bardziej intensywnie, kiedy zintegrować vBET z vBulletin zwrotów systemu - może to rozwiązać przynajmniej pierwszy numer.

To jest naprawdę sam wniosek jak tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post10157

Mamy inne rozwiązanie, które obejmuje ten potrzeb - to właśnie dlatego proponuje o to odmówił. Proszę zobaczyć tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post10157 o szczegóły, jak zostaną rozwiązane. Krótko mówiąc słowa - całe forum będzie miał jeden domyślny język i nasz robot będzie oznaczać wszystkie stare wiadomości za pomocą automatycznego wykrywania języka. Ten sposób forum, które ma sekcje dla różnych języków będą mogli korzystać z vBET - wszystkie wiadomości będą tłumaczone no i użytkownicy będą mogli pisać w dowolnym języku w dowolnym miejscu.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •