Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 4 z 4

Wątek: Strony wolno po wyczyszczeniu pamięci podręcznej

Senior Member

Default Strony wolno po wyczyszczeniu pamięci podręcznej

Poszedłem i wdrażane przez wszystkie możliwe sztuczki optymalizacji mogę znaleźć. Obejmuje to nginx jako serwer proxy do apache, vbOptimize z memcached i wszystkie regularne procedury optymalizacji vbulletin.

Pracuję z podwójnym serwerów czterordzeniowy procesor z 12 i *** pamięci RAM, dyski SAS i 15k w raid. Więc, innymi słowy, serwery mają wystarczającą moc, aby proces wszystko.

Głównym miejscem zaczyna zwalniać tuż po cache vBET jest czyszczony co 15 dni. (Bazy danych trafia do ponad *** po tym okres 15 dni)> 500 tys stron dziennie są indeksowane przez wyszukiwarki.

Czy coś można zrobić, aby dostosować apache obsługuje te żądania lepiej? To są moje aktualne ustawienia apache:
    z httpd-mpm.conf
    # Prefork MPM
    StartServers 20
    MinSpareServers 20
    MaxSpareServers 25
    MaxClients 180
    MaxRequestsPerChild 1000
    Z httpd-default.conf:
    Timeout 150
    KeepAlive On
    MaxKeepAliveRequests 80
    KeepAliveTimeout 3
    UseCanonicalName Off

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Niech zgadnę-masz vBSEO i wiele linków na głównej stronie-mam rację?

Sztuką jest - jeśli tak naprawdę nie trzeba, to nie używaj ostatniej strategii usuwania. Wiem, że jest jeśli - Czy sprawdziłeś inne strategie rozliczeń? Inne nie będzie jasne, cały cache i będzie więcej środków, aby usunąć z drugiej strony.

Następna vBET wersji 3.x może pomóc - dodamy nowe, zaawansowane parametry wydajności dla stron naprawdę duże. Odkryliśmy też wąskie gardło z tłumaczeniem linków. W tej chwili mamy wdrożone rozwiązanie dla BB Przyjazne URL w vBET4.x (nie jest jeszcze dostępny), a my postaramy się go przyjąć także vBSEO. Jeśli nam się uda będziemy poruszać się również do vBET 3.x Problem jest, że vBSEO prosi o linki jeden po drugim i to daje dziesiątki wniosków Google. Jak napisałem już wdrożone rozwiązanie dla BB Frinedly adresów URL - zrobiliśmy opóźnione tłumaczenie. Problem z vBSEO jest to, że pracuje poza BB, po przetłumaczeniu się dzieje, a także nie mów nie potrzebuje url, by sprawdzić poprawność rzeczywistę
    lub umieścić go w produkcji.
    Wiele szczegółów - wkrótce możemy poznać się wąskim gardłem, co się dzieje tylko wtedy, gdy pamięć podręczna nie jest wypełniona i już pracujemy w tej sprawie.

Więc w tej chwili mogę tylko doradzić, aby grać z strategii rozliczeń i innych parametrów rozliczeniowych. Dla innych strategii:
    - Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej jednej tabeli nie jest zabicie serwera, a następnie ustawić większych "Cache rozliczeń timelap - serwer będzie złapać oddech między polanami
    - Analise ruch forum i sprawdzić, kiedy jest mniej - wykonanie rozliczeń zmienić do tego czasu
    - Ustaw niższą cache TTL - mniejsze tablice zostaną wyczyszczone tak rozliczeń będzie się wziąć mniej zasobów. Inne strony - serwer będzie musiał poprosić Google częściej tłumaczeń.
    - EKSPERYMENTALNYM: Set 'Quick lokalnych usunięcie z tabel optymalizacji "otwarte / Includes / vbenterprisetranslator_functions.php i komentarz tam 3 linii kodu z "OPTYMALIZACJA lokalnej tabeli". W ten sposób bardzo szybko usunięcia bez aktualizacji indeksów. UWAGA: indeksy będą rosły, więc trzeba będzie wykonać zapytanie ręcznie - tzn. czy raz w tygodniu. Jeśli będzie to działać będziemy realizować nową strategię, gdzie indeksy zostanie zreorganizowana nie codziennie.

Senior Member

Tak na vbSEO.

Używam normalnej usunięcie w tej chwili i nie wydają się zbyt długo, aby dostać rzeczy wyczyszczone. Z szybkim lokalnych usunięcia są indeksy w lewo taktu i zwykłej indeksy usunięcia zostaną usunięte? Czy o stare indeksy żadnych korzyści, jeśli nie są zoptymalizowane?

Co tylko wydaje się zwalniać, kiedy jest dużo ruchu na stronie i cache jest odbudowane. Jestem pewien, że to dlatego, że procesy apache nie są zamknięte tak szybko, jak normalnie (od danych jest wymagane od google).

Dobrze jest słyszeć, że następna wersja będzie poprawić szybkość ponownie. Byłem po prostu sprawdza czy nie ma nic innego mogłem zrobić z apache szczypanie.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Jeśli używasz normalnego rozliczania zapomniał o moich wskazówek. Myślałem, że używasz ostatniej strategii i usunąć cały cache. Przepraszamy - nieporozumienie Po prostu zostaw tak jak jest.

W taki sposób mogę doradzić, aby ustawić większy Cache TTL. Mniej dane zostaną usunięte za każdym razem, więc mniej danych będzie odzyskać.
    Jak napisałem już znaleźliśmy jeden wąskie gardło z vBSEO + pustą pamięć podręczną i pracujemy nad nim

Co też może zrobić, to upewnić się, że serwer nie trzyma wychodzących żądań. Odkryliśmy, że niektóre serwery zachowują się tak, że wielu żądań wychodzących będą tego samego serwera. Ponieważ 100 wniosków może trwać 1000 x więcej czasu niż 1 wniosek (teoretycznie powinny przyjmować 100 x więcej czasu). Może to być jakiś firewall, problem bezpieczeństwa serwera. Oczywiście może się okazać, że Google stawia jakieś małe "kary" w takim przypadku. Więc czy można znaleźć coś w tej dziedzinie - może pomóc. Jeśli nie można czekać na poprawę

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •