Cześć
W moim Google Webmaster Central mam około 5000 Crawling Błędy adresów URL członkiem tak:
Myślę, że jest błąd
StarBuG
Cześć
W moim Google Webmaster Central mam około 5000 Crawling Błędy adresów URL członkiem tak:
Myślę, że jest błąd
StarBuG
Tak - to na pewno wygląda. Można określić na której stronie jest generowany taki link? W miejscach, które sprawdziliśmy, linki są w porządku. Więc jest jakiś pogląd, który tracimy. Byłoby bardzo pomocne, jeśli mógłbyś podać nam adres URL do strony, gdzie takie broken link członkiem istnieje.
Będziemy pracować nad tym, ale tak czy inaczej zachęcamy naszych użytkowników do blokowania stron tłumaczenia członkiem przez robots.txt Takie strony nie mają w ogóle przydatne treści i blokowanie to daje lepszą wydajność. Innymi słowy po co musisz mieć zaindeksowanych stron członkiem? A co do luźnych zasobów serwera ją przetłumaczyć na roboty indeksowania tych stron? Więc proszę spojrzeć tutaj na przykład plik robot.txt blokowanie zawartości partii, która tak naprawdę nie trzeba mieć indeksowane (np.: strony członka, kalendarza, wyszukiwania):
http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1178
Ostatnio edytowane przez vBET; 10-03-10 W 17:45.
Jak mam lokate takie linki?
Staram się, aby moje oczy otwarte, ale nie mogę obiecać
Lokalizowanie jest problem tutajMoże niektórzy z użytkowników zauważy to dla Ciebie, lub znajdziesz go. Szukamy zbyt oczywiście, ale vB jest duży.
BTW - można pozbyć się tego problemu poprzez wyłączenie opcji "Nie tłumacz nazw użytkowników" - to jest przyczyną.
Ale tłumaczenie nazw użytkowników nie ma sensu![]()
Nie specjalnieDlatego dodaliśmy tę opcję. Jak widać powoduje pewne problemy i nie możemy dokładnie określić, w jaki sposób. Nadzieję, że znajdziemy gdzie coś takiego jest generowany
![]()
vBET 3.3.2 nie zmienił przetłumaczone obszar - czy ten problem nadal dzieje się w nowej wersji? Gdyby zapytać, ponieważ nadal nie jesteśmy w stanie go odtworzyć (nie wiemy na jakich stronach tych niedziałających linków zostały wygenerowane).
Dla tych, którzy nie wiedzą, nowy nie przetłumaczone obszar jest krótszy ans wygląda tak: <- vBET_SNTA -> <! - VBET_ENTA -> i
Więc jeśli znajdziesz coś podobnego w Webmaster Tools błędy, to należy pamiętać, do nas. Nie jesteśmy pewni, czy ten problem nadal istnieje, ponieważ nigdy nie byliśmy w stanie go odtworzyć.
Brak informacji o rzeczywistych emisji - zamknięcie. Będzie ponownie w razie potrzeby.