Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 24

Wątek: Wiele problemów z instalacją na vbulletin 5

Zakazany

Tak, testowaliśmy vBET na vB 5.1.9. Podejrzewam, że jest to problem z konfiguracją serwera. Spróbuj ponownie za pomocą DSO. Jeśli po zakończeniu .htaccess zobaczysz białe strony, staraj się wyłączyć dostawców tłumaczeń w AdminCP -> vBET -> tłumaczenie dostawców dostępności. Czy masz włączony mod_rewrite?
    Ostatnio edytowane przez Marcin Kalak; 01-10-15 W 18:52.

Junior Member

Na dostawców Tłumacz tylko google był aktywny od początku.
    mod_rewrite jest instalowany domyślnie przez apache
    DSO z wyjątkiem białych znaków, daje mi błąd Ostrzeżenie: nie można modyfikować informacje nagłówka - nagłówki już wysłane w.../includes/vbenterprisetranslator_functions.php na linii 223

Zakazany

Sprawdzili swoje DSO po moim ostatnim postem? Poprawiłem trochę jeden plik vBET i chciałbym zobaczyć, czy zadziała DSO. To ostrzeżenie i białe strony są znane problemy, których rozwiązanie koła powinno być łatwiej.
    Ostatnio edytowane przez Marcin Kalak; 02-10-15 W 08:24.

Junior Member

PRACOWAŁ.

jedno pytanie, może zostawić linie, które przesłał mi na ignorowanie adresów URL?
    również Kiedy mogę wybrać język kodowania musi być ustawiona w przeglądarce na unicode aby wyświetlić odpowiednie znaki. Czy istnieje sposób aby wyświetlić tłumaczony język bez potrzeby, aby wybrać kodowanie w przeglądarce?
    Ostatnio edytowane przez rafail; 02-10-15 W 11:24.

Zakazany

Nie należy usuwać ignorować URL. Pozwala to na twój załączników nie można przeanalizować. Jeśli widzisz biały strony nie zmienisz konfiguracji serwera, białe strony zazwyczaj oznacza problemy z połączeniem do dostawcy tłumaczenia.
    Już patrzeć i badania problemów kodowania znaków.
    Ostatnio edytowane przez Marcin Kalak; 02-10-15 W 11:33.

Junior Member

Również na przetłumaczonych stron nie są wyświetlane attachemnts obrazu. Proszę sprawdzić, czy też

Junior Member

Uległy zmianie języków i zwroty > Menedżer języka > Edytuj ustawienia i edytowane "Zestaw znaków HTML" do "UTF-8" i kodowanie problem rozwiązany.
    Jedynym problemem teraz jest, że załączniki nie są wyświetlane na przetłumaczonych stron

Zakazany

Czy można pokazać taki link gdzie załączniki są wyświetlane na stronie nie przetłumaczone, i gdzie one nie pojawiają się na stronie przetłumaczone?

Junior Member

Poprawiłem załączniki wykonując naprawy na zajęcia tabel (admincp > naprawy/optymalizacja tabel)

Mój wniosek (dla wszystkich użytkowników vb5, które chce zainstalować ten plugin na ich forum):

Ten dodatek miał kilka problemów z instalacją, które zostały ustalone przy pomocy "Marcin stoją" (Dziękujemy)

Aby zainstalować go na Vbulletin 5.1.9 trzeba edytować "/ core/includes/config.php" dodając wiersz na końcu to:
    $ Config ['Misc'] ['admincpdir'] = 'admincp ";
    Procesor PHP musi być "DSO", nie "CGI". Więc jeśli masz "cgi" musisz chage go do "DSO" na serwerze. Na WHM cpanel mogą być zmieniane przez zamiar "usługa konfiguracji > Konfiguracja PHP reklama SUExec" i wybierz tam "PHP 5 obsługi" do "DSO"

. Htaccess powinien mieć początek te linie:
    RewriteEngine On
    Opcje FollowSymLinks

RewriteRule archiwum / index.php? / $ 2 & language = $ 1 [L, QSA]
    RewriteRule index.php? language = $ 1 [L, QSA]
    RewriteRule 2 dolary? Language = $ 1 [L, QSA]
    I w koniec tej linii:
    RewriteCond% {QUERY_STRING}! Przekierowany =
    RewriteCond % {QUERY_STRING}! =
    RewriteCond % {REQUEST_URI}! (core|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|css|js|login|auth|ajax)
    RewriteRule ^(.*) $ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1 [L, QSA]
    Należy dodać dodać do "AdminCP -> vBET -> tłumaczenie Opcje -> Ignoruj URLs":
    /Filedata/
    /Fetch
    /Image.php
    I przejdź do "Admincp > języki i zwroty > Menedżer języka > Edytuj ustawienia" i edytować "HTML zestaw znaków" do "UTF-8"

I Tłumacz Vbet plugin zadziała na Vbulletin 5.1.9
    Edycja 27-12-15: po trochę lepiej sprawdza, znalazłem wiele problemów, nawet nie przetłumaczone strony i wielu błędów db...
    Ostatnio edytowane przez rafail; 27-12-15 W 14:47.

Zakazany

Cieszę się, że ci pomogłem. W następnym wydaniu vBET nie będzie trzeba zmienić plik konfiguracyjny.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •