Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 6 FirstPierwszy 1234 ... OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 52

Wątek: vBSEO integracji

Junior Member

This text was not translated, because it is originally in Polish Na początku była to podstawowa regułka od vbseo pod lighttpd wygląda mniej więcej tak:

Code:
    $HTTP["host"] == "DOMENA" {
    server.document-root = "SCIEZKA DO /HTML/"
    url.rewrite-once = (
    "^/(sitemap.*\.(xml|txt)(\.gz)?)$" => "/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1",
    "^(/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|customavatars)/.*)$" => "$1",
    "^(/favicon\.ico|/robots\.txt|.*clear\.gif)$" => "$1",
    "^/(.+)\?(.*)$" => "/vbseo.php?$2",
    "^/(.+)$" => "/vbseo.php"
    )
    }
    Poczytałem troche te forum i aktualnie CALA regułka wygląda tak:
    Code:
    $HTTP["host"] == "SCIEZKA DO STRONY" {
    server.document-root = "SCIEZKA DO /HTML/"
    url.rewrite-once = (
    "^/(sitemap.*\.(xml|txt)(\.gz)?)$" => "/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1",
    "^/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=",
    "^/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=$2",
    "^(/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|customavatars)/.*)$" => "$1",
    "^(/favicon\.ico|/robots\.txt|.*clear\.gif)$" => "$1",
    "^/(.+)\?(.*)$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?$2",
    "^/(.+)$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php"
    )
    }
    NIE działa oczywiście - wyświetla pustą stronę Przy wejściu km index działa Tylko forum.php w języku English Reszta SIĘ krzaczy

Z góry dzieki pomocy za,
    Pozdrawiam.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

This text was not translated, because it is originally in Polish Jaki jest adres do Twojego forum? - muszę wiedzieć czy forum używa podkatalogu w adresie, a jak tak to jakiego

Junior Member

Hi,

Wysłany przez PM

Z poważaniem

This text was not translated, because it is originally in Polish Widzę, że brakuje '/' na końcu reguł. Użyj tego:
    PHP Code:
    $HTTP["host"] == "PATH TO FORUM" {
    server.document-root "PATH TO /HTML/"
    url.rewrite-once = (
    "^/(sitemap.*\.(xml|txt)(\.gz)?)$" => "/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1",
    "^/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/",
    "^/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2",
    "^(/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|customavatars)/.*)$" => "$1",
    "^(/favicon\.ico|/robots\.txt|.*clear\.gif)$" => "$1",
    "^/(.+)\?(.*)$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php?$2",
    "^/(.+)$" => "/vbenterprisetranslator_seo.php"
    )

Junior Member

This text was not translated, because it is originally in Polish Niestety, z / lub bez - nie działa, tak samo się zachowuje.

Może ten kod musza poprzedzac reguły vbseo?

Quote Napisał precylnet View Post
    This text was not translated, because it is originally in Polish Niestety, z / lub bez - nie działa, tak samo się zachowuje.

Może ten kod musza poprzedzac reguły vbseo?
    This text was not translated, because it is originally in Polish Nie - reguły vBSEO nie mogą być przed tym. Są już w ogóle nie potrzebne - vBET przekierowuje pod spodem do vBSEO. Proszę o odrobinę cierpliwości - przyglądnę się tym regułom i temu co się dzieje w pliku vbenterprisetransaltor_seo.php (może to kwestia jakichś zminenych).

EDYCJA:
    Obecnie Twoje forum jest wyłączone, więc nie mogę w pełni stwierdzić co się dzieje. Strona, z komunikatem tłumaczy się prawidłowo, a 2gi adres przesłany mi w PM jest nieprawidłowy (zamiast forum.php powinno być /forum/) - po poprawce również i ten działa właściwie przy tłumaczeniach. Czy na pewno jest jeszcze jakiś problem, czy może jednak te reguły są poprawne?
    Ostatnio edytowane przez vBET; 26-04-10 W 03:34.

Junior Member

This text was not translated, because it is originally in Polish Witam,

Nadal występuje problem, informacja na PW.

Pozdrawiam.

Quote Napisał precylnet View Post
    This text was not translated, because it is originally in Polish Witam,

Nadal występuje problem, informacja na PW.

Pozdrawiam.
    Tam iść.

Zakazany

Smile VBSEO integracji

Mam darmową wersję na mój test vb3.8 forum działa dobrze i chciałbym zakupić ten dla VB4.02 forum głównym, gdzie VBSEO jest zainstalowany.

Jednym z problemów, zauważyłem to musisz głównej aliaises ustawione na puste, podczas gdy mam obecnie forum / index.php i forum / index.php? jak CMS jest w katalogu głównym domeny i forum jest w katalogu www-example-com/forum.

Jest bardzo łatwy do zepsuć VBSEO i wtyczek przewrócić na całym forum tak ...

Dlaczego puste aliaises? - Użyć VBSEO tutaj i portalu w katalogu głównym - jakie są ustawienia?

okrzyki

roy

Są dokładne instrukcje integracji tutaj więc możemy przeglądu przed pobraniem?

Quote Napisał roymogg View Post
    Mam darmową wersję na mój test vb3.8 forum działa dobrze i chciałbym zakupić ten dla VB4.02 forum głównym, gdzie VBSEO jest zainstalowany.

Jednym z problemów, zauważyłem to musisz głównej aliaises ustawione na puste, podczas gdy mam obecnie forum / index.php i forum / index.php? jak CMS jest w katalogu głównym domeny i forum jest w katalogu www-example-com/forum.

Jest bardzo łatwy do zepsuć VBSEO i wtyczek przewrócić na całym forum tak ...

Dlaczego puste aliaises? - Użyć VBSEO tutaj i portalu w katalogu głównym - jakie są ustawienia?

okrzyki

roy

Są dokładne instrukcje integracji tutaj więc możemy przeglądu przed pobraniem?
    Należy pamiętać, że aliasy stronie nie są muszą być puste już - to od kilku wersjach temu

Jeśli nadal widzisz takich informacji w dowolnym miejscu na forum - proszę podać nam link i będziemy go poprawić

Strona 2 z 6 FirstPierwszy 1234 ... OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •