Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 4 z 4

Wątek: Dalsze wyjaśnienia do stałego korzystania z vbenterprisetranslator_seo.php

Senior Member

Default Dalsze wyjaśnienia do stałego korzystania z vbenterprisetranslator_seo.php

I podniosła tę kwestię w innym wątku kopalni i został poproszony o rozpoczęcie nowego wątku, więc tutaj jest
    Quote Napisał Simon Lloyd
    Mam również inne zagadnienia, vbenterprisetranslatot.php wykorzystuje cały swój czas procesora, proszę sprawdzić poniżej:
    Pid ************ Priorytet CPU Właściciel% Pamięć poleceń%
    12493 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 104 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12496 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 72,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12495 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 67,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12492 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 42,0 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12490 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 23,5 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    12484 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 11,7 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    20732 (Trace) (Kill) mysql 0 - 1,8 - 6,2 / usr / sbin / mysqld - basedir = / - datadir = / var / lib / mysql - user = mysql - pid-file = / var / lib / mysql / server.thecodecage.com.pid - skip-external-zamek -

Mam 4 procesory i zabija mojej strony teraz, że nie może uzyskać tłumaczenia!, Mam wyłączone połowie tłumaczeń i nadal mam problem!

Czy ktoś może pomóc?
    Odpowiedzi Michaels:
    Quote Napisał vbet
    Proszę używać jeden wątek na jeden problem. Nowe wydania używać inny wątek. Krótko - nie vbenterprisetranslator_seo.php, który trwa całe zasoby - to całe forum, bo każdy wniosek forum idzie trought vbenterprisetranslator_seo.php, który tylko ustawia kilka zmiennych dla vbseo.php i zawiera naprawdę żądany zasób. Możesz ustawić cały ruch na forum do tego pliku przez plik .htaccess. Tak tu jest nie problemu z tym plikiem w ogóle - to spożycie całe forum. Jeśli potrzebne jest więcej opis w tej dziedzinie - proszę otworzyć nowy wątek to lub znaleźć już istniejących. Jedną z kwestii na jeden wątek
    Można dokładniej wytłumaczyć bo jeśli wyłączę vbet, a następnie plik jest nadal używany, jeśli mogę zmienić nazwę tego pliku, forum nie jest dostępny.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Jak widać otwierania pliku nie ma logiki, które mogą spożywać nawet 1% mocy procesora. To tylko kontroler frontowy (lub nawet tylko filtr), która pozwala na integrację vBET linki zmian (kod języka) z vbseo. W przeciwnym razie vbseo używał przekierowania na vBET linki. Tak więc cały ruch na forum jest przez plik. Plik zawiera jedynie kilka zmiennych wymaganych przez vbseo a następnie obejmuje vbseo.php się.

Więc jeśli używasz vBulletin z vbseo i bez vBET potem okazywało się, że wszystkie życzenia przechodzi przez vbseo.php, który jest kontroler frontowy dla vbseo. Podczas korzystania z vBET również następnie dodajemy tylko mały filtr przed vbseo.php front kontrolera, który jest wymagany dla integracji. Tak wyniki, które widzisz to nie jest jak wiele zasobów zajmuje plik, ale jak wiele zasobów przyjmuje wniosek, który przyjechał koryto Ten plik. A każdy wniosek jest nadchodzący koryta, ponieważ vbseo wymaga, by wszystkie wnioski pochodzące chodzi koryta vbseo.php

Oczywiście swoim forum bez vBET zajmie mniej zasobów - tłumaczenie nie jest za darmo, ale nadal se podobne wyniki tylko z vbseo.php zamiast pliku. Ta architektura jest zmuszony przez vbseo. vBET nie używają pliku w ogóle używane bez vbseo.

A kiedy wyłączone vBET plik jest nadal używany, ponieważ nadal przekierowuje wszystkie żądania forum tam. Htaccess. Musisz komentarz vBET Reguły. Ale jak już napisałem nie zmieni zbyt wiele można zobaczyć coś podobnego, tylko z vbseo.php zamiast pliku, ponieważ vbseo wymaga zasad przekierowania do vbseo.php pliku. Jeśli spojrzeć na tyle blisko, może się okazać, że zasady vBET (dla nie przetłumaczonych stron) są po prostu same zasady co do vbseo.php tylko nasz filtr plików.

I zasad. Htaccess są także powód, forum nie była dostępna po zmianie nazwy pliku. Jesteś jeszcze skierowanie tam, ale miejsce nie istnieje.

Proszę powiedzieć, czy masz więcej pytań w tym zakresie

Senior Member

Dzięki za wyjaśnienie - mam!

Możesz zaznaczyć rozwiązany teraz.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Great - oznaczony jako rozwiązany

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów