Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 4 z 4

Wątek: Problem cpu i wolniej forum, pomniejszone o przychody

Junior Member

Default Problem cpu i wolniej forum, pomniejszone o przychody

Kupiłem ten mod z licencją i spodziewając się, że mój adsense dochodów będzie lepiej.
    Ale w ciągu ostatnich 10 dni moje strony są tak powolne, że mój adsense dochodów stać pół ..
    Każdego dnia mam 10 dolar mniej income.So i stracił co najmniej 100 dolarów.
    W przypadku mniejszych forach ten mod będzie good.But jeśli masz 5 lat duże forum następnie zjada procesora.
    Mój serwer nie jest zły server.It ma 4 gb rams.Although to jest bardzo potężne mam tego problemu.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Proszę się optymalizacji konfiguracji. Jeśli masz dużo treści wtedy muszą być tłumaczone, i wiele nowych połączeń produkuje wiele nowych ruchu. Ponadto należy pamiętać, że strona jest generowany znacznie szybciej po tłumaczenie jest buforowane. Tak więc pierwsze tłumaczenie będzie wolniejszy, ponieważ Google dać nam przetłumaczone teksty. vBET jest z powodzeniem wykorzystywany przez forum naprawdę duże.

Będę pisać artykuł o vBET konfiguracji, które mogą pomóc w dokonaniu tłumaczenia mniej kosztowne (dodam link w nowym odpowiedzi tutaj). Ponadto należy pamiętać, że 3.3.0 będzie wiele dodatkowych optymalizacji, które będą się jeszcze szybsze i żeby środki kosztowne (zwłaszcza dla cache i przekierowania).

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Tutaj masz FAQ na temat wydajności. Proszę daniele te instrukcje (zwłaszcza o zapewnienie mniej tłumaczenia na początku i blokowanie robotów nie dotyczy stron przetłumaczonych):
    http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html

Ponadto proszę spojrzeć tutaj, aby wierzyć, że vBET zakupie była naprawdę dobra decyzja, nawet jeśli nie wiesz jak to ustawić na początku:
    http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html

Mamy nadzieję, że instrukcje pomogą i jeszcze raz - 3.3.0 będzie wiele dodatkowych wydajności z nowym systemem pamięci podręcznej (oddzielne tabele dla każdego tłumaczenia się indeksy mniejszych i szybszych + uważamy wspieranie 2-ta pamięci podręcznej) i ulepszone przekierowań (delikatnie zabijania przyszłej generacji strony, jeśli przekierowanie już ma - będzie to bezpieczne dla procesora będzie nowych postów przetłumaczonych stron i zmiana tłumaczenie na stronach wątku).

Proszę zostań z nami-zrobimy co w naszej mocy, aby dopasować vBET do Twoich potrzeb

Senior Member

Polecam, tylko pozwolić top 10 językach Internetu w najbardziej. Top Ten Internet Języki - Internet World Statystyki

Może chcesz spojrzeć na optymalizacji serwera. Znalazłem, że vb Optymalizacja był również bardzo pomocne. BB Optymalizacja 1.3.2 - vBulletin.org Forum

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •