Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 3 z 3

Wątek: Zbyt wielu językach = źle?

Widok hybrydowy

Poprzedni Post Previous Post   Next Post Następny Post
    Senior Member

Default Zbyt wielu językach = źle?

Podczas migracji z Google API Microsoftu, musiałem wyłączyć 13 językach na moim forum, na szczęście, tych językach nie były bardzo popularne wśród naszych gości. Wyniosły one około 50k odsłon w porównaniu z prawie 500 tys stron do innych językach połączone.

Po wyłączeniu tych językach od razu zaobserwować dwie rzeczy dla webmasterów:
    • 1. Liczba stron indeksowanych dziennie niemal dwukrotnie
    • 2. Średni czas indeksowania połowę.

Mam jedną z dwóch możliwych odpowiedzi na to pytanie: albo API Google jest wolniejszy, lub zbyt wielu językach po prostu obraca i trwa od indeksowania głównej zawartości strony. Myśli?

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Myślę, że główną przyczyną jest liczba wniosków o dopuszczenie do API Tłumaczeń. Jeśli system sprawia, że wiele z tych następnie API tłumaczenie może odpowiedź jest wolniejszy. Dlatego w naszych podpowiedzi wydajność radzimy dissable niektórych językach na początku. kiedy cache wypełni możesz dodać więcej tłumaczeń od czasu do czasu. Ponieważ większość jest buforowane już będzie OK. Także, jeśli niektóre trnaslation API ma ograniczenia nie zahamuje tych

Senior Member

Na początku (prawie 2 lata temu!) I rzeczywiście miał tylko podzbiór języków aktywnych, ale w miarę upływu czasu skończyłem umożliwiając ich wszystkich. Domyślam się, że nie więcej szkody, że dobre!

Niestety naszej stronie dostaje tak dużo ruchu, że mogę realnie tylko cache do 4 dni tłumaczenia (=> 10 Gb). Być może posiada osobny "serwer cache" z kilkuset gigabajtów danych cache byłoby lepszym rozwiązaniem stałym, jak kiedyś google wyłącza ich API Myślę, że będziemy opierając się dużo większym stopniu na pamięci podręcznej (patrz inne moje ostatnie wątku).

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •