Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 8 z 8

Wątek: Running cache gości z CDN?

Senior Member

Default Running cache gości z CDN?

Zauważyłem, że istnieją dosłownie miliony plików tworzony w pamięci podręcznej plik gości. Zastanawiałem się, czy warto byłoby obsługujących te plików z CDN zapisać przepustowość łącza na serwerze WWW. Czy istnieje łatwy sposób to zrobić?

Obecnie używam MAX wiadro CDN. I nie trzeba przesłać pliki cache gości do CDN, ponieważ jest to lustro, ale to dodatkowy miły funkcji, aby zamiast mirroring wszystko.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Należy pamiętać, że pamięć podręczna Gości służy pełni buforowanych plików tylko do tych użytkowników, którzy nie są rejestrowane w. Tak przed tego pliku jest przesyłane strumieniowo najpierw musimy rozpoznaje czy użytkownik jest zalogowany w systemie prawdziwe. Również trzeba upewnić się, że wszystkie pliki generowane dobiegające końca jednego dodatkowego. Należy pamiętać, że do ważnych stron przez domyślną pamięcią podręczną czas wygaśnięcia jest tylko 1 godzinę. I w przypadku, jeżeli uznają, że niektóre strony są buforowane następnie trzeba przekierować tam jakoś wewnętrznej (nie może być przez przeglądarkę, w przeciwnym razie Google będzie go crazy) zamiast z przesyłania strumieniowego od rzeczywistego forum. dlatego mogą istnieć pewne problemy. Szczególnie tego vBET rozpoznaje, czy pamięć podręczna jest rzeczywiste przez metadanych pliku, więc zakłada się, że ten plik istnieje w lokalnym systemie plików teraz (nadal może być pusty plik tylko do przechowywania metadanych).

Nie wiem, szczegóły CDN - możesz podać link do strony o dodatkowe informacje na ten temat? W tym momencie nie mam wystarczających wiedzy dokładnie powiedzieć, jak to zrobić.

Senior Member

Jak widzę to jest dla zawartości statycznej. Cache gości nie jest statyczna:
    1. Jest używany tylko dla gości
    2. Jest to odświeżona dość często (domyślnie raz na godzinę)

Proponuję zadać pytanie MaxCDN o ograniczenia i możliwość wykorzystania go w takim przypadku.

Senior Member

Ich obsługa może być używany jak w depozycie plik, mechanizm po prostu musi być nie do wysyłania i pobierania z ich jazdy. Coś jak Amazon S3 może być lepszym rozwiązaniem dla tego, ponieważ nie koniecznie muszą być rozpowszechniane na inne serwery. Myślę, że najważniejsze jest to, że cache gości zajmuje tyle miejsca na moim serwerze, że to staje się coraz droższe do tworzenia kopii zapasowych wszystko. Wystarczy rosyjskiego folder został 23GB zanim go czyścić.

Można pominąć katalogu pamięci podręcznej podczas tworzenia kopii zapasowej lub wyłączyć Guest Cache dla niektórych stron. Coś za coś - użyć bardziej twardym (co jest tani) i dzięki, że mniej pamięci i procesora. Pamięci podręcznej cache gości pełnej mocy html - dlatego jest to drogie w przestrzeni na twardym dysku i dlatego jest tak wielka, dla procesora i pamięci.

O przechowywanie go w zewnętrznego serwera - nie obsługuje w tej chwili. Możemy pomóc dając wskazówki jak to działa teraz i gdzie szukać, jeśli chcesz zrobić zmianę.

Senior Member

Myślę, że głównym powodem, dla którego chcesz przechowywać rzeczy na CDN jest szybkość (serwer będzie bliżej użytkownika), a gdy plików, takich jak, które są przechowywane w moim systemie plików idą do tworzenia kopii zapasowych dysków, które można dostać drogie, zwłaszcza podczas przechowywania koncerty plików, które nie potrzebują do tworzenia kopii zapasowych.
    Ostatnio edytowane przez tavenger5; 22-09-11 W 23:11.

Senior Member

fyi zanim zacząłem usuwanie folderów cache mojej vbet_guestcache folder został ponad 280g. To dużo miejsca dla jednej aplikacji do podjęcia. Nie wspominając już mam tylko 10 tłumaczeń włączone.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •