Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 15

Wątek: Fatal error: Cannot redeclare vbseo_thread_seotitle () (nie zostały jeszcze zakończone)

Członek

Exclamation Fatal error: Cannot redeclare vbseo_thread_seotitle () (nie zostały jeszcze zakończone)

Przykro nam, ale nie jest zamknięta.

Tak jak powiedziałem, zrobiłem zmiany w plikach (patrz kod poniżej) i umieszczeniu go (i tak, zastąpił stary).

Code:
    if (!function_exists("vbseo_thread_seotitle")) {
    function vbseo_thread_seotitle(&$vbseo_gcache_thread)
    {
    global $vbphrase;
    if (!isset($vbseo_gcache_thread['seotitle']))
    {
    $ttl = ($vbseo_gcache_thread['title'] ? $vbseo_gcache_thread['title'] : $vbseo_gcache_thread['threadtitle']);
    if(VBSEO_URL_THREAD_PREFIX && 
    ($prefid = $vbseo_gcache_thread['prefixid']) )
    $ttl = (VBSEO_URL_THREAD_PREFIX_NAME ? $vbphrase["prefix_".$prefid."_title_plain"] : $prefid) . ' ' . $ttl;
    $vbseo_gcache_thread['seotitle'] = vbseo_filter_replace_text ($ttl);
    }
    }
    }
    Ustawiam opcję vbseo Przechowywać nie-angielskich znaków w adresach URL
    Wymień treści "Meta Keywords"? jest wyłączony.

Rodzaj jest ustawiony na: VBSEO_URI

htaccess wpisy są dodawane

Code:
    Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine On
    RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.patientenfragen\.net$
    RewriteRule (.*) http://www.patientenfragen.net/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^/?(en|de)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/index.php [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(en|de)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|chat|cron|vbseo_sitemap)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
    przesłane i błąd.

Więc proszę porady

Dziękuję

StarBuG
    Ostatnio edytowane przez StarBuG; 12-12-09 W 10:54.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Jedynym powodem tej komunikacji mogą być wyświetlane jako jedna z funkcji vbseo_thread_seotitle jest zadeklarowana dwukrotnie. Dlatego konieczne jest, aby dodać ten if. Wszystkie inne konfiguracje nie mają nic wspólnego z tą sprawą.

Upewnij się, że po zmianach został przesłany plik w odpowiednim miejscu (wiem, że napisał to zrobił, tylko należy sprawdzić, czy po stronie serwera to ma to, co trzeba).

Jeśli jesteś 100% pewien, to proszę mnie PM szczegóły dostęp do FTP.

Członek

Dostęp FTP nie jest możliwe, przepraszam.
    Daj mi znać, co musisz wiedzieć, a ja jej świadczenia.

I załączonym pliku jako archiwum zip.

I Hack plików vBulletin prawie 10 lat.
    Dodanie dwóch linii kodu nie jest trudne, wiesz.

Nie może być problem gdzieś indziej

ps: Plik I dołączone ściągnąłem z mojego życia forum o 20sek temu
    pps: Miałem vBSEO 3.3.1 i działa tylko uaktualnić do 3.3.2. Ten sam problem istnieje po zmianach.
    PPP: mój zestaw znaków jest ISO-8859-1 (niemiecki) Mam nadzieję, że nie jest to problem
    Ostatnio edytowane przez StarBuG; 12-12-09 W 19:11.

Członek

Ok znalazłem częściowe rozwiązanie problemu.

My Charset powstała z wielkich liter (ISO-8859-1)
    Po tym jak zmieniłem go na wszystkie małe litery vBET z wyjątkiem na stronie głównej forum.
    (Należy to, że w podręczniku instalacji lub zmienić kod tak, że działa ona z dużych liter zbyt )

Na początku myślałem, wpisy w Definiowanie aliasów Homepage było problemu,
    ale nawet bez wpisów na stronie głównej forum nie dał sam komunikat o błędzie.

W szczególnych:
    Jeśli Definiowanie aliasów Homepage jest pusta, tylko w języku angielskim (tłumaczenie o domain.de / pl / jak strona główna forum) działa
    mój główny język (domain.de) daje błąd.

Jeśli dodać index.php wpisy i index.php? do Definiowanie aliasów Homepage następnie / pl / część dostaje paski z url i angielskim i niemieckim nie działają.

Proszę o poradę

ps: pozostawienie Definiowanie aliasów Homepage Pusty daje mi trochę ból żołądka bo to jest poważny PR nieszczelności, jeśli 3 główne forum adresy url (index.php, index.php i /) są obecne
    Ostatnio edytowane przez StarBuG; 12-12-09 W 19:53.

Hi.

Cieszę się, że jesteś krok bliżej, i nadal żal, że tak się dzieje, że jest tak bolesna w twoim przypadku. Mam nadzieję, że ciesząc się z vBET, kiedy w końcu ucieknie, obejmie wszystkie te kłopoty

O dolnej i górnej przypadku - ma w zasadzie jedynie do kodowania UTF-8 i jest to opisane w instrukcji. Twoja zmiana nie ma nic wspólnego z "Nie można vbseo_thread_seotitle redeclare ()"-. Skoro jesteś w php tak długo sobie wyobrazić, że komunikować się jasno mówi, że funkcja została już uznana anc nie może być redeclared Tak powinno być przypadek, ale dobra wiadomość to, że nie masz już tego problemu.

O nowym. Upewnij się, że masz dobrej konfiguracji vBET i htaccess -. Zwłaszcza gdy forum jest w podkatalogu w URL. vBET opcji w Main kategorii są ważne - sprawdź, czy nie i przeczytać opis - nie używać, jeśli nie jest właściwe.
    Nie mogę powiedzieć dużo więcej ponieważ nie dało się komunikat o błędzie, lub prawdziwy adres URL forum. Proszę PM mi adres forum więc będę w stanie zobaczyć to zachowanie.

Członek

Cześć

My Forum www.patientenfragen.net
    Forum nie działa w podkatalogu.

Główne ustawienia:

Google API Key (problem z i bez klucza)
    Forum język: niemiecki
    forum katalogu: pusty
    forum główne domeny: puste
    Rodzaj: VBSEO_URI
    typów łączy tłumaczenie: Tworzenie URL według konsensusu SEO link (np. "/ en / adres")
    utrzymywania spisów: puste

. Htaccess
    # Komentarz następujący wiersz (dodaj "#" na początku)
    # W celu wyłączenia funkcji mod_rewrite.
    # Uwaga: trzeba jeszcze wyłączyć hack w
    # Panelu sterowania vBSEO zatrzymać url przepisuje.
    Opcje + FollowSymLinks
    RewriteEngine On

# Niektóre serwery wymagają dyrektywy RewriteBase być
    # Włączony (usuń "#" na początku w celu aktywacji)
    # Uwaga: po włączeniu, należy podać ścieżkę
    # Do głównego folderu vB (tj. RewriteBase / forum /)
    RewriteBase /

% {HTTP_HOST}! ^ Www \\. Patientenfragen \\. Netto $
    RewriteRule (.*) http://www.patientenfragen.net/ $ 1 [L, R = 301]

RewriteRule ^ /? (En | de) / $ vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & przekierowany = / index.php [L, QSA]
    RewriteRule ^ / (en |? De )/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & przekierowany = / $ 2 [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_URI}! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
    RewriteRule ^ ((archiwum /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-F
    RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-D
    RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientScript | cpstyles | zdjęcia) /
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]

RewriteCond% {REQUEST_URI} (admincp / | modcp / | chat | cron | vbseo_sitemap | mrdump)!
    RewriteRule ^ ((archiwum /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbseo.php [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-F
    RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-D
    RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientScript | cpstyles | zdjęcia) /
    RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L, QSA]
    Nie mogę pokazać zachowanie żyć, bo to moje forum nie będzie działać w tym czasie.

Proszę o poradę

ps: I badane małe i duże litery i nadal działa. Nie wiem dlaczego to działa lepiej po pierwszej zmianie.

Dlaczego to nie działa po pierwszej zmianie charset - jak napisałem to zbieg okoliczności, mam kilka teorii, co się wtedy stanie (wiem, że sobie z tym poradzić - ale tylko te ogólne teorie nie o takie zagadnienia, o Tobie i Twoim przypadku):
    - Plik może być zmieniony w niewłaściwy sposób
    - Plik może być przesłane przed zmianami został zapisany
    - Plik może być przesłane do serwera w złym katalogu, więc vBSEO wciąż widział starego
    - Serwer się głupi i zapominać, że nowa wersja pliku pojawi pracy jeszcze na starego (to się czasem zdarza - dobre lekarstwo jest zapisać plik ponownie i prześlij go ponownie)

Ale chodzi o to - w tej części pracy teraz

O rzeczywisty problem - teraz vBET jest wyłączony, więc nie jestem w stanie zobaczyć zachowanie. Czy to możliwe, że go włączyć i nie pokazuje flag (niestandardowe miejsce) - dzięki czemu użytkownicy nie będzie tam i będę mógł to sprawdzić ręcznie?

Konfiguracja vBET wydaje się być ok, również. Htaccess. Jednym z forum miał coś podobnego, ale bałagan coś w vBSEO konfiguracji i vBSEO pracowników poprawiony. Proszę sprawdzić czy vBSEO może zepsuć tego zwyczaju przekierowań. Możesz również sprawdzić czy komentowanie "RewriteBase /" pomóc - ale to tylko strzelanie.

W tej chwili nie mogę powiedzieć więcej. Będę musiał zobaczyć i być może będę potrzebował dostępu, aby zapewnić większe wsparcie. Proszę przynajmniej dać mi komunikować się błąd, który widać, gdy chcesz tłumaczyć strony głównej. Prosimy także pamiętać, że nie należy dodawać do języka URL język forum default (nie działa w ten sposób - za zwłokę wystarczy normalne linki).

Jestem również trochę stracił z opisem problemu, dlatego dotknięcie byłoby znacznie lepiej. Jeżeli wiesz o kwestiach bezpieczeństwa możesz utworzyć tymczasowych kont do wsparcia lub wykonane forum test z tej samej konfiguracji. Chętnie dać nasze pełne poparcie, ale trzeba pozwolić nam na to. W tej chwili możemy się tylko domyślać, co naprawdę się dzieje.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 13-12-09 W 20:43.

I jeszcze raz - patrząc na zasady vBSEO domyślnie spróbuj zmienić:
    Code:
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    Do:
    Code:
    RewriteRule ^(.+)$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

Członek

Komunikat o błędzie pojawia się na stronie głównej jest

Fatal error: Cannot redeclare vbseo_thread_seotitle () (wcześniej zadeklarowanych w / ścieżka / vbenterprisetranslator_seo.php: 40) in / ścieżka / vbenterprisetranslator_seo.php on line 43
    I nie może wykazać, że takie zachowanie ciebie, bo to moje forum nie działać, nawet gdy flagi są usuwane.
    Błąd występuje zawsze na stronie głównej forum i bez tłumaczenia. Wszystkie inne strony działają dobrze.
    Mogę zobaczyć pod fora, wątki w obu językach, tak na koniec, że vBET działa dobrze.
    Tylko kiedy próbuję na stronie głównej forum jest www.patientenfragen.net błąd pokazuje, a strona nie ładuje się.
    Nie ma znaczenia, jeśli do niego dostęp za pośrednictwem domeny bezpośrednio lub wersji tłumaczenia www.patientenfragen.net/en/
    Mój główny język (który jest domain.net nie domain.net / pl /), jak również angielskie tłumaczenie nie działa, gdy htaccess zmiany są obecne.

Twój htaccess sugestia nie pomaga.
    Także usunięcie RewriteBase nie wystarczyć.

My vBSEO własnych reguł przepisywania są:
    '^ Index \\. Php \\? Page = Regeln' => 'regeln.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = impressum' => 'impressum.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = agb' => 'nutzungsbedingungen.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = Datenschutz' => 'datenschutzerklaerung.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = notfallnummern' => 'notfallnummern.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = linki' => 'links.html "
    '^ Index \\. Php \\? Page = impfkalender' => 'impfkalender.html "
    '^ Werbung \\. Php' => 'werbung.html "

'^ Vbglossar \\ php \\ do = showcat & catid = (\\ d +) i cattitle =(.*)'=>' Lexikon / $ 2 -.? $ 1 / "
    '^ Vbglossar \\. Php' => 'Lexikon /'

'^ Private \\. Php \\? Do = showpm i PMID = (\\ d +)' => 'private-Nachrichten / $ 1.html "
    '^ Private \\. Php' => 'private-Nachrichten /'

'^ Faq \\. Php \\? Faq = vb_faq' => 'hilfe / vbulletin /'
    '^ Faq \\. Php $' => 'hilfe /'

'^ Kalendarza \\. Php $' => 'kalender /'
    '^ Kalendarza \\. Php \\? C = 1 $' => 'kalender /'
    '^ Kalendarza \\. Php \\? (C = 1 &)? Do = (display. +?)(& roku =)?$' =>' kalender / $ 2 / [NF] "
    "Kalendarza \\. Php \\? (C = 1 &)? Nojs = 1 '=>' kalender / nojs / [NF]"
    "Kalendarza \\. Php \\? (C = 1 &)? Do = (display. +?) I nojs = 1 '=>' kalender / $ 2/nojs / [NF]"
    "Kalendarza \\. Php \\? (C = 1 &)? Tydzień = (\\ d +) i nojs = 1 '=>' kalender/woche- $ 2/nojs / [NF]"
    "Kalendarza \\. Php \\? (C = 1 &)? Miesięcy = (\\ d +) i rok = (\\ d +) i nojs = 1 '=>' kalender / $ 3 / $ 2/nojs / [NF]"
    '^ Kalendarza \\ php \\ do = getinfo i (c = 1 &) dni = (\\ d +) -.? (\\ D +) - (\\ d +) (& c = 1) $?' => 'Kalender / $ 2 / $ 3 / $ 4 / "
    '^ Kalendarza \\. Php \\? Do = getinfo & e = (\\ d +) (i dzień = [0-9 \\ -]+)?(& c = 1)? $' => 'Kalender/ereignis- $ 1 / "
    '^ Kalendarza \\. Php \\? (S =&)?( c = 1 &)? (Tydzień = &)? Miesięcy = (\\ d +) i rok = (\\ d +) (& c = 1)? (I do = displaymonth)? $ '=>' kalender / $ 5 / $ 4 / "
    '^ Kalendarza \\. Php \\? C = 1 & tydzień = (\\ d +) (i nie = displayweek i miesiąc =.+?)?$' =>' kalender/woche- $ 1 / "
    Pozwalając na dostęp do mojej strony życie nie jest możliwe ze względów bezpieczeństwa, przepraszam (nawet Personel Jelsoft nie uzyskać dostęp ode mnie).

Daj mi znać, co Infos potrzebne i cieszę się ich dostarczania do Klientów.

Mogę wysłać Ci moje vbseo_all.xml ustawienia, jeśli myślisz, że jest to konflikt vbseo. Wystarczy wysłać mi e-maila przez PM
    Ostatnio edytowane przez StarBuG; 14-12-09 W 09:55.

Członek

Kiedy zestaw Korzeń Forum życie głównej? do NO następnie patientenfragen.net / pl / działa
    jak patientenfragen.net / en / index.php

jednak patientenfragen.net (niemiecki, główny język) nadal nie działa (patrz powyższy błąd)

ALE patientenfragen.net / index.php działa

Wszelkie więcej pomysłów?

Jeśli masz MSN czy ICQ wysłać mi swoje ID i mogę pokazać zachowanie na żywo

ps:
    NIE chcesz używać pliku index.php, ani index.php?

Usunąłem je z Definiowanie aliasów Homepage Kiedy zainstalowałem vBET, ale naprawdę mi się to nie podoba.
    Proszę zmienić na przyszłość.
    Jest to poważny problem wycieku PR!
    Ostatnio edytowane przez StarBuG; 14-12-09 W 10:15.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •