Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 13

Wątek: Potrzebujesz pomocy zmniejszenie obciążenia serwera

Senior Member

Default Potrzebujesz pomocy zmniejszenie obciążenia serwera

Witam, Mam problem z moim obciążenia serwera, i już przeniesiony do poświęcona spróbować leczyć to, ale wciąż wysokie obciążenia serwera, jeśli i wyłączyć vBET serwera spada obciążenie.

Czy ktoś może pomóc?

@ Kamil, masz już wszystkie szczegóły dostęp wysłane w PM, jeśli chcesz sprawdzić.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

hello,
    tu masz listę wszelkie wskazówki: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html

Pamiętaj - jeśli masz włączone wszystkie języki - masz 53 więcej treści (tematy, etc postów) na forum, i oczywiście o dużym natężeniu ruchu forum.

Możesz wyłączyć niektóre języki i czekać, kiedy cache dla włączony język zostaną wypełnione, po czym - można włączyć następną część tłumaczeń.

Po drugie, w tym dopuszczeniu mamy dużą poprawę (bardzo duży jeden) - jest to układ pamięci podręcznej (4 różne). Można to sprawdzić w admincp-> Cache vBET. (Pamiętaj - musisz zintegrować serwera do obsługi tego typu pamięci podręcznej)

Senior Member

I wprowadziły wszystkich, że mogę swojego zalecenia dotyczące wydajności, i miały również wszystkie języki włączony (oraz większości) od zakupu vBET około 6 miesięcy temu, obciążenie stały wysoki poziom przez cały czas. Co do pamięci podręcznej (beta) nie sądzę, mam żadnego akceleratora cache na moim serwerze, ale evrything innego jest jak na swoje instrukcje.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

od naszego ostatniego dopuszczeniu pracowaliśmy nad tym systemem pamięci podręcznej - powinno to być coś dużego w wydajności. Musisz mieć serwer w konfiguracji z tego systemu cache (może już masz - zwrócić się do obsługi serwera)
    Ostatnio edytowane przez kamilkurczak; 26-05-11 W 22:25.

Senior Member

Hi Kamil, i tylko sprawdzone php informacji i nie mam go, ale i je zainstalować XCache, czy coś takiego

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Hi. Dlaczego masz problemy z obciążeniem serwera? Widzę forum przekłada naprawdę szybko, więc gdzie jest problem?

Należy pamiętać, że tłumaczenia wykonywane są przez zewnętrznych usług od Google. Oznacza to, że tłumaczenie się swoją wątki czekają na odpowiedź od Google. I dlatego swoje obciążenie serwera jest większy, ale to nie ma wpływu na system, ponieważ nie podejmuje żadnych wątków oczekujących CPU ani dodatkowej pamięci (tylko już używane). Więc dlatego zawsze będziesz miał większe obciążenie serwera z vBET włączony (gdy wyłączone nie wątek czeka na wyniki z Google) i w tym samym czasie swoim forum nadal działa szybko, bo wątków oczekujących nie biorą CPU.

Więc co jest naprawdę potrzebne do podejmowania kochanka obciążenie serwera jest zapewnienie, że tematy nie będą czekać na wyniki z Google, ale niestety Google umożliwia cache jego wyniki tylko przez 15 dni. Możesz spróbować samemu - jeśli wyłączyć cache, lub po prostu jej czas życia mniejsze wtedy obciążenie serwera se rośnie - bo mniej wyniki będą buforowane i więcej wniosków czeka na odpowiedzi Google. Nie ma magicznej - tłumaczenia skądś przychodzi i zabiera to dużo czasu, aby ją od Google.

Korzystanie z pamięci podręcznej może pomóc w jakiś sposób. Tematy oczekiwaniu na wyniki Google nadal będzie czekał (nie będzie przekazywać go, dopóki nie buforowane wszystkich tłumaczeń, i nie będzie, ponieważ jest czyszczone zgodnie z TOS Google). Nadal buforowane wyniki będą generowane szybciej, więc zapytania nie czekając na tłumaczenia będą jechać szybciej z kolejki żądań.

Tutaj można dowiedzieć się, co dokładnie obciążenie serwera jest: Obciążenie serwera i dowiedzieć się, że tak długo, jak masz wolne obciążenia zasobów serwera nie jest problem.
    Wiedząc, jaka jest wartość obciążenia serwera nie jest bardzo ważne, choć. Wiedząc, jak interpretować wartość to się liczy.
    Pamiętam definicji: obciążenie serwera oznacza liczbę procesów oczekujących na dostęp do procesora. Ale nie wszystkie procesy są takie same! Jeżeli procesy o niskim priorytecie, gdy nowe żądanie serwera (żądanie strony) pojawia się, to może jeszcze być traktowane niemal natychmiast.
    Nie wspominając, że obciążenie serwera jest tylko jednym z czynników, spośród wielu innych (użycie pamięci, użycie procesora, wielkość pliku wymiany)
    Jak zwykle, i jak wiele osób bezpośrednio zaangażowanych w działalność hosting powiedzieć, że wszystko sprowadza się do zachowania w życiu codziennym. Czy ładowanie stron szybko? Czy procesu, takich jak przeszukiwanie bazy danych podjąć rozsądnym czasie? Wtedy naprawdę nie ma problemu, bez względu na obciążenie serwera jest
    Tak więc, Ostatecznym testem jest sposób, że serwer zachowuje. Jeśli serwer jest szybki, numer, nawet jeśli nazywa się on "obciążenie serwera", naprawdę nie znaczy wiele
    Tak, ponieważ serwer jest szybki i widzę Twoje odpowiedzi forum szybko, Problem jest tylko wirtualne - nie ma prawdziwy problem. Obciążenie serwera jest wartość, która daje żadnych informacji o rzeczywiste wyniki, tylko wskazówki, jeśli wiesz jak je interpretować (np. jeśli serwer działa dobrze z X obciążenie serwera, a następnie można zacząć sprawdzać, co dzieje się, jeśli szybko rośnie do 2x czy coś takiego). Tylko statyczny numer daje nic, lepiej sprawdzić procesora i pamięci, aby upewnić się, że wartość ta jest OK dla serwera i jeśli jest OK to bez względu na wartość obciążenia serwera jest.

Jeszcze jeśli chcesz jakieś dodatkowe wskazówki:
    - Wprowadzać większe cache TTL jeśli zmienił go na niższe (domyślnie jest to maksymalna dozwolona przez TOS Google).
    - Jeśli nie masz problemów HDD wyłączyć zadanie crona do czyszczenia gości cache - to nie muszą być czyszczone w ogóle, ponieważ odświeża wyniki w miarę potrzeb, nadal usunięcie wiele starych plików może potrwać naprawdę długo dla php.
    - Wykorzystanie pamięci podręcznej
    - Na końcu (ale naprawdę nie widzę sensu, bo nie masz problemu z wydajnością) rozpocząć wyłączanie języków, które daje mniej ruchu

Przy okazji - jakie jest twoje obciążenie serwera, średnia procesora i pamięci, i jaki sprzęt masz (ile procesorów, pamięci)? Czy wykorzystywany jest plik wymiany?

Senior Member

Poniżej szczegóły, jak na swoje pytania
    1) obciążenia serwera
    08:22:53 do 44 dni, 13:31, 1 użytkownik, średnio: 4.07, 5.09, 5.26
    USER TTY FROM LOGIN @ IDLE JCPU PCPU CO
    korzeń pkt / 2 datacenter1.supp 8:17 0.00s 1.53s 0.00sw
    2) użycia procesora i pamięci
    całości bezpłatnie korzystać wspólne bufory pamięci podręcznej
    Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
    - / + Bufory / cache: 550 3490
    Swap: 8001 24 7976
    3) ile procesorów
    3

EDIT: po prostu wziąłem migawki tutaj http://www.thecodecage.com/forumz/server.png mój serwer jest tak cały czas, ten obraz jest po włączeniu memcahce.
    Ostatnio edytowane przez Simon Lloyd; 27-05-11 W 08:47.

Senior Member

Za informacje dodane oto Top zalogować Procesy:
    xxxx 93,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    xxxx 83,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    xxxx 75,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
    mysql 6.8% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-external- zamek
    mysql 6.7% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-external- zamek
    mysql 6.6% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-external- zamek
    korzeń 6,0% / bin / sh / usr / local / bin / rkhunter-c - cronjob
    Ostatnio edytowane przez Simon Lloyd; 27-05-11 W 17:21.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Quote Napisał Simon Lloyd View Post
    Poniżej szczegóły, jak na swoje pytania
    1) obciążenia serwera
    08:22:53 do 44 dni, 13:31, 1 użytkownik, średnio: 4.07, 5.09, 5.26
    USER TTY FROM LOGIN @ IDLE JCPU PCPU CO
    korzeń pkt / 2 datacenter1.supp 8:17 0.00s 1.53s 0.00sw
    2) użycia procesora i pamięci
    całości bezpłatnie korzystać wspólne bufory pamięci podręcznej
    Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
    - / + Bufory / cache: 550 3490
    Swap: 8001 24 7976
    3) ile procesorów
    3

EDIT: po prostu wziąłem migawki tutaj http://www.thecodecage.com/forumz/server.png mój serwer jest tak cały czas, ten obraz jest po włączeniu memcahce.
    Nie jestem pewien jak interpretować swoje pomiary. Jak widzę Twój procesor jest wykorzystywany w około 185% ... Więc czy jest coś gorącego prawo w pomiarze lub ma ono zastosowanie do 1 CPU - jeśli masz 3, to można użyć 300%. Jeśli jest to właściwy sposób, to znaczy, że masz jeszcze wiele wolnych zasobów CPU. Jeśli nie proszę mnie poprawić i powiedzieć, jak interpretować wyniki.

Nie jestem również pewien, jak interpretować dane obciążenie serwera:
    średnie obciążenie: 4,07, 5,09, 5,26
    Czy te 3 różne w pomiarach czasu, lub każdy z nich jest do oddzielnego procesora? Co to jest moc procesora?

PS. Cache potrzebuje czasu do wypełnienia

Senior Member

Michał, ponownie dzięki za odpowiedź średnie obciążenie widzisz (i snapshot) zmienia się po każdym odświeżeniu, to jak wskazują sybmolic numer, gdy średnie obciążenie pokazane jest około 6 lub 7 to miejsce jest wolne ale przez większość czasu nie reaguje, co z kolei daje błąd.

Oto cpu danych o który prosiłeś
    Procesor # 1
    Sprzedawca

GenuineIntel
    Nazwa
    Intel (R) Xeon (R) CPU X3430@2.40GHz
    Prędkość
    2394.030 MHz
    Cache
    8192 KB

Kiedy i sprawdzić w WHM mam 1 rdzeń procesora quad, podczas gdy ludzie serwer mi powiedzieć, mam 3 procesory??

Nie wiem, czy udawać, że wiem, jak obciążenie serwera jest opracowany (ostatnio, w ciągu ostatnich 2 dni to już od:
    Średnie obciążenie: 4.49 4.04 3.95

Forum jest średnia prędkość i nie wydaje się być przyczyną problemu teraz, choć ruch jest w:
    271 (3 użytkowników i 120 gości i 148 pająków)
    Jeżeli najlepszy wynik jest zwykle około 500 - 600, ale to jest weekend, więc ruch jest mniejszy.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •