Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 15

Wątek: Zaawansowane wyszukiwanie nie wykazuje żadnych wyników

Senior Member

Default Zaawansowane wyszukiwanie nie wykazuje żadnych wyników

Właśnie zauważyłem, że kiedy zalogować się na konta testowego, który niemiecki zestaw w instrukcji cp (domyślny język forum jest język angielski), że nie otrzymuje zaawansowane wyniki zwracane kilku terminów, które rzeczywiście zwracają wyniki w języku domyślnym. Zgaduję, że to może się dziać w innych językach.

Dzieje się tak na własne konto za. Właśnie używane zaawansowanego wyszukiwania szukać słowa (Bannführer), ale wyniki, stosując domyślny język forum języka angielskiego. Przeszedłem wtedy język niemiecki (klikając na flagę pod moim pasku nawigacyjnym), wykonane tego samego wyszukiwania, ale nie wyników dla tego samego słowa. Jakieś pomysły?
    Ostatnio edytowane przez norku; 22-03-11 W 10:50.

Senior Member

Zająć się tylko scenariusz z równania udałem się do Usercp i zmieniłem domyślny język niemiecki, wykonane tego samego wyszukiwania zaawansowanego i znowu nie mam wyników wyszukiwania. Nie dobrze, gdyby zagranicznych prelegentów język nie może wyszukiwać w ich własnym języku, oczywiście.

Edit: tylko próbowałem kilku innych językach i chociaż słowa i wejść do wyszukiwania są widoczne, gdy głośnik języka obcego jest czytanie forum, które nie są zwracane w wyniku wyszukiwania zaawansowanego.
    Ostatnio edytowane przez norku; 22-03-11 W 10:59.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

Byłem na Twojej stronie. W moje dane użytkownika mam languege - polski.
    Kiedyś swoją wyszukiwania zaawansowanego wyszukiwania słowa - "forum". I mam pełne strony wyników.

Czy możesz wyjaśnić to lepiej?

Senior Member

Niektóre terminy nie działają tak jak mówisz, ale przejść na niemiecki i spróbuj Bannführer i Stammführer na przykład. Brak wyników. Przełącz na norweskim i wyszukiwania brązowy. Brak rezultatów pomimo że mam wątku z tym słowem w tytule podczas przeglądania forum w norweskim ...?
    Ostatnio edytowane przez norku; 22-03-11 W 11:42.

Masz rację!
    Mogę go odtworzyć na moim forum testu więc będę przenieść do sekcji błędów.

Nie ma chyba problem z kodowaniem - będzie to sprawdzić i naprawić na moim forum.
    Dzięki

Senior Member

Dzięki Kamil.

Nadal pracujemy nad tym

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Poprawione i zostaną uwzględnione w następnym wydaniu. Należy pamiętać, że w tej chwili tylko zmienił wymaganych danych (nie było problemu kodowanie) testy na poszukiwanie wątku. Jeśli uważasz, że nie pracuje dla dodatkowych filtrów należy powiadomić go do nas.

Szybko naprawić - w tej chwili można go naprawić, dodając nowe wtyczki:
    - Idź do Admin CP -> Wtyczki i Produkty -> Plugin Manager -> Add New Plugin
    - Ustaw:
    • Produkt = BB Enterprise Tłumacz
    • Położenie Hook = search_process_start
    • Tytuł = Poprawna kryteria wyszukiwania przetłumaczonych stron
    • Order Execution = 5
    • Plugin Kod PHP:
      Code:
      if ($_REQUEST['language'] && vB_Template_Runtime::fetchStyleVar('charset') != 'utf-8') {
      $vbulletin->GPC['query'] =& vbet_encodeToSafeUTF8($vbulletin->GPC['query']);			  		
      }
    • Plugin jest aktywny = Yes

- Zapisać i sprawdzić to działa

W przypadku znajdziesz wszelkie dodatkowe problemy w tej dziedzinie proszę pisać będziemy ponownie kwestia czasu. Na naszym forum przetestować działa dobrze

Senior Member

Hi,

Tylko sprawdzone wtyczki i niestety nie działa. Oto przykład:

Jeżeli zmienisz się w francuskim, na przykład, wpisz "Hitlériennes Jeunesses" w obu wyszukiwania lub zaawansowane wyszukiwanie nie daje rezultatów. Jednak, jeśli wpisz "Hitlerjugend" I wtedy się lista wyników zawierających "Hitlériennes Jeunesses". Dzieje się tak niezależnie od tego, czy plugin jest aktywny czy nie. Nie jest to oczywiście sposób francuski użytkownik normalnie wyszukiwania. Chce szukać w jego własnym języku oczywiście i pragnie wyników zwróconych w tym języku.
    Ostatnio edytowane przez norku; 06-05-11 W 10:46.

hello,

Byłem na miejscu i poddał je testom. wszystko działa dobrze. Jeśli spróbujesz przeszukać zdanie, nie przetłumaczone zaawansowanego wyszukiwania - nie za wyniki.

Starałem się znaleźć Führerschnur Słowo na wszystkie języki na swojej stronie i miałem wyniki dla wszystkich języków, więc problem jest rozwiązany.

możesz wyłączyć vBET i spróbować znaleźć swoje zdanie jeszcze raz - nadal nie ma wyników, więc nie jest vBET błąd.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •