Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 10 z 10

Wątek: Sporadyczne problemy z konwersją URL

Junior Member

Default Sporadyczne problemy z konwersją URL

Witam,

I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.

teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.

Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.

jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

dzięki
    Simit

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Hi. Myślę, że znalazłem wzór. Na linki forum, które znaki specjalne twierdził, nie został znaleziony. Nie wiem dlaczego jeszcze.

Nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszych serwerach (jak widać tutaj to działa dobrze), więc proszę mnie PM szczegóły dostęp do Admin CP i FTP.

Junior Member

Quote Napisał simit patel View Post
    Witam,

I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.

teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.

Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.

jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

dzięki
    Simit
    Text automatically translated from: Spanish to: Polish
    Translated text
    Witam,

I również zdarzyło się kiedyś, ale jeśli odświeżyć stronę ponownie i robi to dobrze.

Prawda, że to rzadko, pozdrowienia.
    Original text

Prawdą jest, że nie ma znaczenia, tak rzadko zdarza się - nie powinno się zdarzyć na każdym i dołożymy wszelkich starań, aby to działa cały czas

Junior Member

i powrócił do vBET 312, że działa poprawnie. tak, problem jest związany z jakąś różnicę pomiędzy 312 i 322. również, kiedy i powrócił do 312, pierwszą rzeczą, i nie była produktem zastąpić. problem nadal się utrzymywały. wtedy, gdy i przesłane pliki z 312, które zdawały się rozwiązać problem. tak, być może problem dotyczy edycji plików pomiędzy 312 i 322.

Warto również zauważyć, że mam vbblogs zainstalowany. nie wpłynęły na wszystkich, adres URL w blogach nie były pisane w obcych znaków. ani w 322, ani 312.

Naprawdę chciałbym, aby skorzystać z nowych funkcji 322. Czy mimo to mogę zrobić, że w świetle sytuacji?

dzięki
    Simit

DODANO: i oczywiście mam najnowszą wersję vbseo zainstalowany.

Nie najlepszym pomysłem jest wykonane ponowne zainstalowanie gdy wsparcie znajduje się na pokładzie ...

Również uważam, że jest to problem z konfiguracją vBSEO. Wzory, które masz na wątku nie pozwoli na zagranicznych znaków:
    Code:
    'VBSEO_URL_THREAD' => '(\d+)-([a-z\._\-ŠŽšžźŔÁÂĂÄĹÇČÉĘËĚÍÎĎŃŇÓÔŐÖŘŮÚŰÜÝŕáâăäĺçčéęëěíîďńňóôőöřůúűüý˙µA-Z\d-]+)\.html',
    powinno być coś takiego:
    Code:
    'VBSEO_URL_THREAD' => '([^/]+)/(\d+)-([^/]+)\.html',
    Ale nie zmieniaj go ręcznie. Taki wzór jest w wielu miejscach w konfiguracji vBSEO. Proszę PM mi dostęp do informacji CP vBSEO i dowiem się, który parametr konfiguracji jest za to odpowiedzialny.

Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.

Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".

Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze

Junior Member

Quote Napisał vBET View Post
    Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.

Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".

Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze
    Translated text
    Na hiszpańskim istnieje problem z literami
    Original text
    TO litery N, O, I, etc etc (TRANSLATE Usuń, aby N, O, I .
    Translated text

Mając na "znaków innych niż angielski zastąpić" zastępuje go vBSEO literą N, lub i w adresie URL. SEO to jest bardzo dobre.

Z "Keep pokoje Español Postacie w adresach URL" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co znacznie wpływa na SEO.

Dlaczego vBET przyszłych zmian zostanie "rozwiązany" lub technicznie niemożliwe?.

Dziękuję.
    Original text
    Ostatnio edytowane przez jorgejgm; 26-11-09 W 17:32.

Quote Napisał jorgejgm View Post
    Translated text

Mając na "znaków innych niż angielski zastąpić" zastępuje go vBSEO literą N, lub i w adresie URL. SEO to jest bardzo dobre.

Z "Keep pokoje Español Postacie w adresach URL" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co znacznie wpływa na SEO.

Dlaczego vBET przyszłych zmian zostanie "rozwiązany" lub technicznie niemożliwe?.

Dziękuję.
    Original text
    Jest to realizowane przez vBSEO - vBET ma nie wykonane takie zamienniki. Musisz odpowiednio skonfigurować vBSEO. Może masz opcję, aby zachować nie Espagnol znaków, jakie ans również skonfigurować ręcznie w FORUM_DIR / inclues / config_vbseo.php parametr $ Vbseo_custom_char_replacement. Dzięki, że będziesz w stanie pracować z tłumaczone URL i zachować istniejące URL dla ojczystego języka jako te, w których.

Zajrzyj tutaj:
    Code:
    http://www.forum.simple-nlp.pl/informacje/1274-pierwsze-na-swiecie-forum-o-nlp-wspierajace-wielojezyczna-spolecznosc.html
    Jest to adres URL, gdzie polskich liter (np. SAEC) został zmieniony, dzięki $ Vbseo_custom_char_replacement i wciąż zachowuje wszystkie inne nie angielskie litery. Jest to taki sam link Japoński:
    Code:
    http://www.forum.simple-nlp.pl/ja/informacje/1274-nlp多言語のサポートのための世界初のフォーラム!.html
    Także jest to dobry przykład, dlaczego należy zachować nie angielski / Espagnol znaków - niektóre języki mają noly nie angielski / Espagnol znaków.

To jest przykład jak można ustawić $ Vbseo_custom_char_replacement wartość (na polskich liter):
    PHP Code:
        $vbseo_custom_char_replacement = array(
    'ˇ' => 'A',
    '¦' => 'S',
    '¬' => 'Z',
    '±' => 'a',
    '¶' => 's',
    'Ľ' => 'z',
    'ą' => 'a',
    'ę' => 'e',
    'ć' => 'c',
    'ż' => 'z',
    'ś' => 's',
    'ź' => 'z',
    'ó' => 'o',
    'ł' => 'l',
    'ń' => 'n',
    'Ą' => 'A',
    'Ę' => 'E',
    'Ć' => 'C',
    'Ż' => 'Z',
    'Ś' => 'S',
    'Ź' => 'Z',
    'Ó' => 'O',
    'Ł' => 'L',
    'Ń' => 'N'
    ); 
    Tak jak widzisz-możesz zachować boski sposób SEO dla swoich istniejących linków i otworzyć się na przetłumaczone linki w 52 językach

Mam nadzieję, że pomoże to w przypadku innych pytań po prostu zapytać - jesteśmy do Twojej dyspozycji
    Ostatnio edytowane przez vBET; 26-11-09 W 20:16.

Junior Member

Translated text
    Dziękuję bardzo jeszcze raz, działa perfekcyjnie.

Dziękuję.
    Original text

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •