Dzięki. Mam osób niepełnosprawnych "zachować nie-angielskich znaków w adresach URL" na teraz i przeprowadzi kroki wymienione na witryny. Powiem wam znać jak Ci poszło.
Czekamy od Ciebie później.
Dzięki. Mam osób niepełnosprawnych "zachować nie-angielskich znaków w adresach URL" na teraz i przeprowadzi kroki wymienione na witryny. Powiem wam znać jak Ci poszło.
Czekamy od Ciebie później.
Update: po wyłączeniu vBET zgodnie z posta powyżej Google teraz widzi moje sitemaps.
ok, więc teraz wiem, dlaczego nie możemy używać. htaccess w / forum folderze
kolejny test. po prostu ponownie włączyć vBET, Dodaj ten htaccess w głównym folderze (Zamień stary (jedenNIE W / FORUM FOLDER)):
jak wiesz, z tym htaccess vBET działa tylko na stronach forum.Code:# Comment the following line (add '#' at the beginning) # to disable mod_rewrite functions. # Please note: you still need to disable the hack in # the vBSEO control panel to stop url rewrites. RewriteEngine On # Some servers require the Rewritebase directive to be # enabled (remove '#' at the beginning to activate) # Please note: when enabled, you must include the path # to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/) #RewriteBase / #RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.hj-research\.com RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.hj-research\.com$|^cdn\.hj-research\.com$) RewriteRule (.*) http://www.hj-research.com/$1 [R=301,L] #RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com #RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301] RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L] #vbet translator rules start RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA] RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron) RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/ RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA] #vbet translator rules end RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap) RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/ RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA] ## Expires <ifModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresDefault "access plus 1 seconds" ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds" ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds" ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds" </ifModule> ## Compression <ifmodule mod_headers.c> <ifmodule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html </ifmodule> </ifmodule> #Remove index.php from hj-research.com/index.php #rewrite engine on RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$ RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]
go przetestować. i sprawdzić, czy google widzi mapy witryny
dzięki
Dzięki. Postaram się to teraz.
Testowane. Tylko główny przekłada stronie forum (jak to powiedział, że będzie), ale mapa jest akceptowane przez google. Mapa nie był jednak większy niż normalny i nie zawiera żadnych obcych adresów języka.
Zagranicznych adresów język wciąż nie są poprawne na moim forum i nadal produkować 404 stron, pomimo moich vbseo ustawienia i pliki są takie same jak opisane w procedurze instalacji. Wyglądają w porządku, ale się po kliknięciu na nich oni +404.
Zgadzam się, że was nie może zaspokoić wszystkich konfiguracjach vbulletin i że moje forum przedstawia niestandardowych instalacji czas więc będę musiał opuścić vBET wyłączona teraz.
Mam nadzieję, że będzie można w pewnym momencie, aby uzyskać vBET pracy na moim forum, ale w tej chwili nie będę zadowolony z częściowym tłumaczenie mojego forum i bez pracy łącza.
Dzięki za czas włożyliście w stworzenie tego jednak. To była bardzo ceniona.
Ostatnio edytowane przez norku; 10-03-11 W 17:18.
ok, teraz wiem więcej. więc możemy wykorzystać tylko htaccess w głównym katalogu, a nie w / Folder.
Proszę dać mi trochę czasu, aby znaleźć rozwiązanie. Muszę o tym pomyśleć i spróbować konfiguracji.
Proszę również podać mi hasło do vbseocp bo będę mógł sprawdzić konfigurację vbseo, aby wyeliminować błąd 404
PodziękowaćBędzie go rozwiązać dla Ciebie
PM jest w drodze![]()
Chciałbym podsumować wszystkie zmiany.
1. integracji z wyszukiwarce google - nie było problemu z kodowaniem, gdy strona została przetłumaczona. jak to naprawić?
-Go do admincp-> style i szablony-> szablon navbar
-W tym szablonie znaleźć:
- I zastąpić:PHP Code:
<input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-2"/>
2. problem z niemieckimi literami w url na nie przetłumaczone na stronę -> należy określić charakter wymiany w vbseo opcje ogólne.PHP Code:
<input type="hidden" name="ie"<vb:if condition="$_REQUEST['language']"> value="UTF-8"<vb:else />value="ISO-8859-2"</vb:if>/>
PRZYKŁAD:
3. o tłumaczenie strony głównej - nadal pracuje.Code:'ü' => 'ue' 'ä' => 'ae' 'ö' => 'oe' 'ß' => 'ss'
Wystąpił problem ze znakami. Jeśli użytkownik ustawia język niemiecki na forum w swoim profilu i sprawia, że post zawierający ä ö Ö ü Ü ß tłumaczenie dzieła, oglądane w języku angielskim. Jednakże, jeśli chce edytować swoje stanowisko widzi html liczby zamiast liter.
W vbseo cp ****> "Definiowanie niestandardowych Replacements Znak" Obecnie mam po wprowadzeniu, aby moje indeksowane adresy URL działać:
'U' => 'ue "
'A' => "ae"
'O' => 'oe'
"ß '=>' ss '
Jednak to, co naprawdę trzeba zrobić to wpisać
"(Numer html) '=>' ä 'tak, że problem edycji jest stała. Jednak będzie to miało wpływ na moje indeksowane adresy URL. Albo jestem brakuje czegoś tutaj?
Mogę używać tylko jednego języka w tej chwili, bo nie mam niestandardowe Replacements znaków zdefiniowanych dla innych (50!) Językach.
Czy istnieje sposób, aby uzyskać tej pracy?
Ostatnio edytowane przez norku; 11-03-11 W 11:56.
Nie musisz zadeklarować wymianę znaków we wszystkich językach - tylko dla liter języka przed instalacją vBET (niemiecki).
Teraz wszystkie litery dla innych języków są dobre![]()
Jeśli nie - proszę podać mi przykład (url)
po drugie: numery ACSII w edycji postu -> proszę, daj mi url do przykładu.
których kodowanie użytkowania forum? UTF-8?