Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 30

Wątek: Ostrzeżenie Email Google: Googlebot znaleźć ogromną liczbę adresów URL w witrynie

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

1. Proszę włączyć włoskiej flagi na forum (nie znalazłem go) - teraz użytkownicy, którzy zmienili język nie jest w stanie wrócić do oryginalnej wersji językowej. Jak napisałem treść wątków, które udało mi się zobaczyć przed zobaczyłem, że muszę się zarejestrować tylko jedno zdanie we wszystkich przypadkach. To nie to, co osobiście zakładam, że jak średnia długość zawartości. Po raz kolejny to sprawia, że strony wygląda bardzo podobnie, ponieważ różnica pomiędzy krótką wątków jest tylko jedno zdanie - reszta jest układ, który jest taki sam. Nie wiem, jak jesteś tak pewien, że nie ma nic wspólnego z tą sprawą. Jeżeli wiesz coś czego nie można po prostu podzielić się nim tak będziemy w stanie pomóc szybciej. Czy wiesz, dlaczego ten e-mail został wysłany?

2. Nie węzeł, co jest program szkoły dla dzieci w swoim kraju, ale mam nadzieję, że będzie to bardzo przydatne dla nich wiedzieć, że należy się zarejestrować mod po 3 wizyt nie ma nic wspólnego z botami jak tylko przejdą.
    Proszę skupić się w tej sprawie. I daj wymagane odpowiedź - nie wiem który mod używasz i nawet nie pytać, ponieważ nie jest dla mnie ważne - ważne było to uruchomić bezpieczne. Jeśli jesteś 100% pewien, że jest on bezpieczny to świetnie. Tylko w przypadku, gdy nie miał wątpliwości można zobaczyć, jak Google widzi Twoją forum dla webmasterów.

Należy pamiętać, że buty Google nie atakują innych stron - Google nie szkodzą stron. Radzimy korzystać z pamięci podręcznej na dłuższy okres, ponieważ lepiej jest dla wydajności. Także, jeśli czujesz, że to na pewno jedyny powód jest liczba tłumaczeń na swojej stronie - nie krępuj się wyłączyć niektóre z nich i włączyć ponownie, jeden po drugim od czasu do czasu. Jeszcze weź pod uwagę, że prawo jazdy jest aktywny przez 6 miesięcy i masz ten e-mail teraz. Trudno uwierzyć, że przez 6 miesięcy Google nie widział te linki - w rzeczywistości wielu z nich już indeksowane. Więc nie jestem pewien, że to jest przyczyną e-mail, który masz. Nawet jeśli jest to proszę wziąć pod uwagę wszystkie informacje, które wam po analizę tych linków.

Nie wiem co masz na myśli skuteczne wątki.

Prosimy także pamiętać, że pracujemy w tej sprawie - masz wyniki naszej analizy. I proszę trzymać z informacją, co Google uważa - bo to Ty uważa, że Google znaleźć nie poprawne. Mamy wiele forów które nie mają żadnego problemu z Google i wszystkie języki włączone. I nie jest prawdą, że zawartość nie jest fizycznie istnieje, proszę nie powiedzieć, co można twierdzić, że coś ... Zawartość istnieje dla każdego, kto odwiedza to i fizycznie istnieje w bazie danych w oryginale iw pamięci podręcznej tłumaczone formie. Nie loterii światów - jest to tłumaczenie nie mogło się zdarzyć, jeśli zawartość nie istnieje. I nic nie jest oszukiwanie tutaj - przeczytaj TOS Google - jest to Google, który twierdzi, że tłumaczenie może być buforowane do max 15 dni. Jest OK, wszystko z Google w przypadku automatycznego tłumaczenia strony - jest Google, która dokonała tego tłumaczenia

Również żaden klient nie może powiedzieć, że wszelkie treści, które są przesyłane do niego z pliku statycznego, czy nie. W rzeczywistości w ten dzień prawie nic nie jest statyczne teraz. W vBulletin nie motyki widok z statyczny HTML struktury - wszystko na podstawie danych z bazy danych (języki, szablony, style). Nie mam pojęcia, jaka jest twoja wiedza na temat architektury klient-serwer z cienkiego klienta, ale należy pamiętać, że zawartość istnieje, jeśli odpowiedzi link. Mówienie, że Google uważa za oszustwo, ponieważ nie istnieje nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Ponadto należy pamiętać, że można w każdej chwili użyć vBET linki SEO i / pl / zamiast language = - taka konfiguracja jest tylko do Ciebie i vBET obsługuje bez vBSEO.

O komunikatu, który podałeś - jak napisałem, jeśli czujesz, odkrył prawdziwą przyczynę problemu to masz rozwiązanie. Jeszcze weź pod uwagę, że jest to pewne ogólne odpowiedzi, nawet bez sprawdzania, co się dzieje. I nie licz na to:
    1 - masz podobną ilość linków do pół roku.
    2 - poczty Google sam mówi:
    "Googlebot może niepotrzebnie się czołgać dużej liczby różnych adresów URL, które wskazują na zawartość identycznych lub podobnychLub indeksowania części witryny, które nie są przeznaczone do zaindeksowane przez Googlebota. "

Więc jeszcze raz proszę, że nasze porady i analizy wyników. Jeśli uważasz, że to tylko kwestia liczby tłumaczeń, które po włączeniu - to wiesz rozwiązania.

Czy nadal potrzebują naszej pomocy / doradztwo w tej kwestii?

Senior Member

Jedyną rzeczą, która została wyłączona była języka włoskiego (I włączeniu), ponieważ jest to forum języku ojczystym Nie sądziłem, że to znaczenia i tak byłem dobry, ponieważ rok temu tak Siema teraz?

Oto przykład (witryny) o co mi chodzi, gdy mówię, skuteczne indeksowane postów.

Przed vBET (skuteczne forum indeksowane statystyki):

Po vBET (nie skuteczne forum indeksowane statystyki):

Co próbuję powiedzieć, że 52x język przetłumaczone posty są obecnie za duplikat posty Google. E-mail jest oczywista

W moich własnych słów, kiedy mówię mam na myśli atak bot gdy masz 300 Google boty mocno indeksowania Twojej witryny w tym samym czasie jedzenia i wyrywania na przepustowość, ram i cpu i powodując stragany forum. I napisał to w swoim piśmie poniżej w sposób bardziej profesjonalny ale sens jest ten sam.

Dziennik Google Email:
    Googlebot napotkał problemy podczas indeksowania witryny http://mysite.com/.
    Googlebot napotkał bardzo dużej liczby linków w witrynie. Może to wskazywać na problem z Twojej strony struktury adresów. Googlebot może niepotrzebnie się czołgać wielu różnych adresów URL, które wskazują na identycznych lub podobnych treści, lub indeksowania części witryny, które nie są przeznaczone do zaindeksowane przez Googlebota. W wyniku Googlebot może zwiększać obciążenie łącza, lub może nie być w stanie całkowicie indeks wszystkich treści w witrynie.

Czy przeczytać, co się z zespołem pomocy Google napisał do mnie? -> W ogóle ten komunikat pojawia się, gdy odkrywamy stosunkowo dużej liczby adresów URL witryny.

Napisałeś wszystko i nic, bo nie rozumieją języka angielskiego, daj mi naprawić w kilku prostych krokach, jak;
    1. Czy to
    2. Czy, że
    3. I to
    itd.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mario06; 17-01-11 W 22:44.

Senior Member

Wciąż czeka na lekarstwo.

Pozdrawiam

Quote Napisał mario06 View Post
    Jedyną rzeczą, która została wyłączona była języka włoskiego (I włączeniu), ponieważ jest to forum języku ojczystym Nie sądziłem, że to znaczenia i tak byłem dobry, ponieważ rok temu tak Siema teraz?
    To jest po prostu porady od naszego zespołu, że bez tej flagi użytkownicy nie są w stanie wrócić do oryginalnej wersji językowej po kliknięciu na niektóre flagi. Więc to jest mądry, aby zachować flagi język domyślny

Oto przykład (witryny) o co mi chodzi, gdy mówię, skuteczne indeksowane postów.

Przed vBET (skuteczne forum indeksowane statystyki):

Po vBET (nie skuteczne forum indeksowane statystyki):

Co próbuję powiedzieć, że 52x język przetłumaczone posty są obecnie za duplikat posty Google. E-mail jest oczywista
    Jest to NIE wartość true. Masz problemy z forum. Mam złamane Archiwum - a większość linków, dostałem od Google w e-mailu o archiwum. Całkowicie ignorowane naszego wsparcia - nie odpowiadają na pytania dotyczące wersji i powtarzają to, co myślisz i co nie jest prawdą. Jeśli chcesz, aby rozwiązać swój problem proszę odłogiem nasze propozycje wsparcia. Zapytaliśmy ci o Twojej wersji vB bo masz przerwany archiwum. Jest to obsługiwane 3.8 lub niektóre nieobsługiwana wersja? Wiemy, że archiwum jest dzielony w 3.6 ze względu na błąd vBulletin. To daje tysiące nie działające linki - i masz od Google poczta elektroniczna o złe linki. Zamiast słuchać naszego wsparcia i współpracy powtarzają pomysł, śmieszne i myślisz, że ważne jest, aby umieścić go na czerwono.
    Jaki jest Twój cel? Chcesz naszej pomocy, aby rozwiązać swój problem lub jesteś tylko straszy innych? Bo jeśli chcesz rozwiązać ten problem należy współpracować z naszego wsparcia.

Również o obraz, który podałeś - jest to błędna interpretacja. Google nie dba o liczbę stanowisk wynika z forum. I nie może to obchodzić. To dlatego, że Google indeksuje wszystkich stron, które nie są zablokowane! Na forum masz strony członka grupy, torfowiska może, albumów i tak dalej ... i tak dalej ... Również forum może mieć wiele innych wtyczek, które stwarza dodatkowe strony (typu arcade).
    Więc proszę zrozumieć: nie masz racji. Google nie uważa tłumaczone treści powielania. Masz problem z własnym forum i odkryliśmy obszary możliwych przyczyn. Więc proszę - ugór nasze instrukcje / pytania. W przeciwnym razie może to być oznaczony jako rozwiązany ponieważ wydają się nie być zainteresowany z naszego wsparcia, podobnie jak powtórzyć to, co błędnie myślą - już przeczytać - nie ma potrzeby powtarzania go ponownie. To nie jest prawda. Proszę skupić się na rozwiązywaniu problemu, jeśli ma to być rozwiązane. Proszę odpowiedzieć na pytanie i zwracamy uwagę na archiwum.

Dziennik Google Email:
    Googlebot napotkał problemy podczas indeksowania witryny http://mysite.com/.
    Googlebot napotkał bardzo dużej liczby linków w witrynie. Może to wskazywać na problem z Twojej strony struktury adresów. Googlebot może niepotrzebnie się czołgać wielu różnych adresów URL, które wskazują na identycznych lub podobnych treści, lub indeksowania części witryny, które nie są przeznaczone do zaindeksowane przez Googlebota. W wyniku Googlebot może zwiększać obciążenie łącza, lub może nie być w stanie całkowicie indeks wszystkich treści w witrynie.
    DOKŁADNIE! MASZ ŹLE STRUKTURA! MASZ ŹLE TREŚĆ! i wpisaliśmy je do Ciebie na samym początku (http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6846) - Masz rozbił archiwum, gdzie są tysiące nie działające linki! Więc proszę zacząć korzystać z naszego wsparcia, które prosiłeś, a nie straszy naszych użytkowników. Czego oczekują od nas, gdy prosimy o wsparcie i ignorować?

Napisałeś wszystko i nic, bo nie rozumieją języka angielskiego, daj mi naprawić w kilku prostych krokach, jak;
    1. Czy to
    2. Czy, że
    3. I to
    itd.

Pozdrawiam
    Tutaj masz dokładne informacje, które powinny blokować strony członka i jak to zrobić:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6845

Tutaj masz informacje, że archiwum jest rozbił się, pytanie o wersji vBulletin i co zrobić, gdy nie jest obsługiwana w wersji:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6846
    Jest to bardzo dokładna instrukcja - proszę powiedzieć, która wersja vBulletin używasz.

A tutaj masz informacje, że występ nie powinien nic zrobić z postów, które są bardzo krótkie (tylko 1 zdanie), ponieważ jest to kwestia treści nie vBET. Gdy zawartość będzie się wydłużać (użytkownicy otrzymają odpowiedzi) tych treści stron nie będzie już podobne:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6847

Tak więc:
    1. Trzymaj stron członkiem zablokowane w sposób jak to zrobiłeś ostatnio (tylko dla zarejestrowanych użytkowników) lub w pliku robots.txt, jak to jest opisane tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1178
    2. Sprawdź w Narzędzia dla webmasterów nie swojego "3 wizyt na Gości" mod jest Google zapisać - sprawdzić, jak Google zobaczyć swoje forum poprzez adres URL do pewnego wątku. Sprawdź kilka razy (nie mogę powiedzieć czy Google będzie korzystać z tego samego adresu IP za każdy czek). W ten sposób będziesz pewien, że mod jest zapisać dla robotów.
    3. Masz złamane archiwum - proszę powiedzieć, która wersja vBulletin używasz?
    4. W przypadku krótkich wątków może po prostu dać kilka odpowiedzi już nie (różne oczywiście) lub po prostu zachować, gdyż ma nadzieję, że ludzie będą odpowiadać na te tematy.

PS.
    Proszę przekazać moje przeprosiny za późno odpowiedź. Byłem w delegacji i Kamil kazano pozostawić tę kwestię do mnie. Więc jeszcze raz przepraszam
    Ostatnio edytowane przez vBET; 20-01-11 W 19:47.

Członek

Witam,
    Muszę powiedzieć, że Michał ma rację, i to samo ostrzeżenie od google i łatwo rozwiązać, jeśli spojrzeć na to, co adresy URL są przyczyną problemu. W moim przykładzie, miałem wiele zduplikowanych zawartości, ponieważ vBET wstawka: & language = pl, we francuskim URL. Jeśli pójdziesz do parametrów narzędzi dla webmasterów można rozwiązać ten bez tego parametru. A także spojrzeć na plik roboty. Mam również uniemożliwić w robotach plików archiwum, nie jest potrzebna. Jest dużo do zrobienia z robots.txt, jeśli używasz vBET.
    A i nie wskazują na korzystanie z więcej niż 20 językach, nie trzeba go
    Ostatnio edytowane przez pepito69; 20-01-11 W 22:53.

Senior Member

Pokój Post, Przepraszamy!
    Ostatnio edytowane przez mario06; 21-01-11 W 08:38.

Senior Member

Quote Napisał vBET View Post
    To jest po prostu porady od naszego zespołu, że bez tej flagi użytkownicy nie są w stanie wrócić do oryginalnej wersji językowej po kliknięciu na niektóre flagi. Więc to jest mądry, aby zachować flagi język domyślny

Jest to NIE wartość true. Masz problemy z forum. Mam złamane Archiwum - a większość linków, dostałem od Google w e-mailu o archiwum. Całkowicie ignorowane naszego wsparcia - nie odpowiadają na pytania dotyczące wersji i powtarzają to, co myślisz i co nie jest prawdą. Jeśli chcesz, aby rozwiązać swój problem proszę odłogiem nasze propozycje wsparcia. Zapytaliśmy ci o Twojej wersji vB bo masz przerwany archiwum. Jest to obsługiwane 3.8 lub niektóre nieobsługiwana wersja? Wiemy, że archiwum jest dzielony w 3.6 ze względu na błąd vBulletin. To daje tysiące nie działające linki - i masz od Google poczta elektroniczna o złe linki. Zamiast słuchać naszego wsparcia i współpracy powtarzają pomysł, śmieszne i myślisz, że ważne jest, aby umieścić go na czerwono.
    Jaki jest Twój cel? Chcesz naszej pomocy, aby rozwiązać swój problem lub jesteś tylko straszy innych? Bo jeśli chcesz rozwiązać ten problem należy współpracować z naszego wsparcia.

Również o obraz, który podałeś - jest to błędna interpretacja. Google nie dba o liczbę stanowisk wynika z forum. I nie może to obchodzić. To dlatego, że Google indeksuje wszystkich stron, które nie są zablokowane! Na forum masz strony członka grupy, torfowiska może, albumów i tak dalej ... i tak dalej ... Również forum może mieć wiele innych wtyczek, które stwarza dodatkowe strony (typu arcade).
    Więc proszę zrozumieć: nie masz racji. Google nie uważa tłumaczone treści powielania. Masz problem z własnym forum i odkryliśmy obszary możliwych przyczyn. Więc proszę - ugór nasze instrukcje / pytania. W przeciwnym razie może to być oznaczony jako rozwiązany ponieważ wydają się nie być zainteresowany z naszego wsparcia, podobnie jak powtórzyć to, co błędnie myślą - już przeczytać - nie ma potrzeby powtarzania go ponownie. To nie jest prawda. Proszę skupić się na rozwiązywaniu problemu, jeśli ma to być rozwiązane. Proszę odpowiedzieć na pytanie i zwracamy uwagę na archiwum.

DOKŁADNIE! MASZ ŹLE STRUKTURA! MASZ ŹLE TREŚĆ! i wpisaliśmy je do Ciebie na samym początku (http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6846) - Masz rozbił archiwum, gdzie są tysiące nie działające linki! Więc proszę zacząć korzystać z naszego wsparcia, które prosiłeś, a nie straszy naszych użytkowników. Czego oczekują od nas, gdy prosimy o wsparcie i ignorować?

Tutaj masz dokładne informacje, które powinny blokować strony członka i jak to zrobić:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6845

Tutaj masz informacje, że archiwum jest rozbił się, pytanie o wersji vBulletin i co zrobić, gdy nie jest obsługiwana w wersji:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6846
    Jest to bardzo dokładna instrukcja - proszę powiedzieć, która wersja vBulletin używasz.

A tutaj masz informacje, że występ nie powinien nic zrobić z postów, które są bardzo krótkie (tylko 1 zdanie), ponieważ jest to kwestia treści nie vBET. Gdy zawartość będzie się wydłużać (użytkownicy otrzymają odpowiedzi) tych treści stron nie będzie już podobne:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post6847

Tak więc:
    1. Trzymaj stron członkiem zablokowane w sposób jak to zrobiłeś ostatnio (tylko dla zarejestrowanych użytkowników) lub w pliku robots.txt, jak to jest opisane tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1178
    2. Sprawdź w Narzędzia dla webmasterów nie swojego "3 wizyt na Gości" mod jest Google zapisać - sprawdzić, jak Google zobaczyć swoje forum poprzez adres URL do pewnego wątku. Sprawdź kilka razy (nie mogę powiedzieć czy Google będzie korzystać z tego samego adresu IP za każdy czek). W ten sposób będziesz pewien, że mod jest zapisać dla robotów.
    3. Masz złamane archiwum - proszę powiedzieć, która wersja vBulletin używasz?
    4. W przypadku krótkich wątków może po prostu dać kilka odpowiedzi już nie (różne oczywiście) lub po prostu zachować, gdyż ma nadzieję, że ludzie będą odpowiadać na te tematy.

PS.
    Proszę przekazać moje przeprosiny za późno odpowiedź. Byłem w delegacji i Kamil kazano pozostawić tę kwestię do mnie. Więc jeszcze raz przepraszam
    1. Moje robots.txt został sam, nie zmienia niczego i wydaje się dobrze:
    User-agent: *
    Disallow: / admincp /
    Disallow: / clientScript /
    Disallow: / cpstyles /
    Disallow: / members /
    Disallow: / customavatars /
    Disallow: / customprofilepics /
    Disallow: / images /
    Disallow: / modcp /
    Disallow: / ajax.php
    Disallow: / attachment.php
    Disallow: / calendar.php
    Disallow: / cron.php
    Disallow: / editpost.php
    Disallow: / global.php
    Disallow: / image.php
    Disallow: / inlinemod.php
    Disallow: / joinrequests.php
    Disallow: / login.php
    Disallow: / member.php
    Disallow: / memberlist.php
    Disallow: / misc.php
    Disallow: / moderator.php
    Disallow: / newattachment.php
    Disallow: / newreply.php
    Disallow: / newthread.php
    Disallow: / online.php
    Disallow: / poll.php
    Disallow: / postings.php
    Disallow: / printthread.php
    Disallow: / private.php
    Disallow: / profile.php
    Disallow: / register.php
    Disallow: / report.php
    Disallow: / reputation.php
    Disallow: / search.php
    Disallow: / sendmessage.php
    Disallow: / showgroups.php
    Disallow: / subscription.php
    Disallow: / threadrate.php
    Disallow: / usercp.php
    Disallow: / usernote.php

2. Nie, to nie zapisuje
    3. Moje archiwum działa dobrze, wszystkie linki sprawdzone i pracy, gdzie nie widać zepsute?
    4. Tylko małe posty są tam, gdzie nowi członkowie prezentują się i po prostu powiedzieć "Cześć, nazywam się Tom" Nie mogę zrobić nic, 90% postów są przewodniki znaczenie średnich.

pepito69 powiedział coś co wiąże się z url parametrów, takich jak napisałem wyżej
    W moim przykładzie, miałem wiele zduplikowanych zawartości, ponieważ vBET wstawka: & language = pl, we francuskim URL. Jeśli pójdziesz do parametrów narzędzi dla webmasterów można rozwiązać ten bez tego parametru.
    ale on tylko się to dla jednego języka Jestem coraz to dla wszystkich języków, więc jest to powód i co muszę zrobić dokładnie?

PS. Nie mam vbSEO zainstalowany, ale używać mapa vBSEO który już wyklucza archiwum, jestem przypuszczać, aby wykluczyć robots.txt? Nigdy nie widziałem tu nikogo ani żadnego innego miejsca wykluczyć w robots.txt

Chcę proste szczegółowy instrukcji,
    PRZYKŁAD:

1. Czy to
    2. Czy, że
    3. I że

pepito69,
    Nigdy nie widziałem tak dużego pliku robots.txt, jak masz, to wszystko, co naprawdę niezbędne?
    W nieruchomości są tylko 3 boty, które są uważane Bad Boty* i nie byłoby łatwiej umieścić je w pliku. htaccess, nie?
    PS. Flagi nie są wyświetlane

*Baiduspider
    *Mozilla / 5 (.*) Twiceler
    *Yeti
    Ostatnio edytowane przez mario06; 21-01-11 W 10:11.

Członek

Dzięki Mario,

Tak, mój plik robotów może jest za duży, nie jest optymalne, ale działa dla mnie i nie boli mnie.
    Ja to ten boty w moim htaccess, dzięki.

ale on tylko się to dla jednego języka Jestem coraz to dla języka
    Nie, mój przyjacielu, i również go we wszystkich językach, to był tylko przykład. Ale ponieważ i używane parametry w narzędzi dla webmasterów i wzrosły mojej indeksowania Google. I nadal nie wiem jak rozwiązać inne problemy z vBET, ważniejsze dla mnie, jak OBE mam z językiem kod i złamane słowa, które używają niektóre akcenty (O, N, etc).
    No, i wykluczyć archiwum w pliku robots.txt, i nie mam żadnej strony internetowej archiwum w indeksie google.
    Myślałem, że wiele razy używać mapa vbseo, ale moja strona jest bardzo dobrze zaindeksowane kupić google. I zawsze stosować tę zasadę: jeśli coś działa, nie wolno jej dotykać.

Niestety nie mogę powiedzieć, co trzeba zrobić, i tylko podzielić się moim doświadczeniem.

Dzięki. Moje flagi nie wykazują w / index.php, ale są widoczne w serwisie forum, i będzie go rozwiązać teraz.
    Ostatnio edytowane przez pepito69; 21-01-11 W 18:32.

1. Moje robots.txt został sam, nie zmienia niczego i wydaje się dobrze:
    User-agent: *
    Disallow: / admincp /
    Disallow: / clientScript /
    Disallow: / cpstyles /
    Disallow: / members /
    Disallow: / customavatars /
    Disallow: / customprofilepics /
    Disallow: / images /
    Disallow: / modcp /
    Disallow: / ajax.php
    Disallow: / attachment.php
    Disallow: / calendar.php
    Disallow: / cron.php
    Disallow: / editpost.php
    Disallow: / global.php
    Disallow: / image.php
    Disallow: / inlinemod.php
    Disallow: / joinrequests.php
    Disallow: / login.php
    Disallow: / member.php
    Disallow: / memberlist.php
    Disallow: / misc.php
    Disallow: / moderator.php
    Disallow: / newattachment.php
    Disallow: / newreply.php
    Disallow: / newthread.php
    Disallow: / online.php
    Disallow: / poll.php
    Disallow: / postings.php
    Disallow: / printthread.php
    Disallow: / private.php
    Disallow: / profile.php
    Disallow: / register.php
    Disallow: / report.php
    Disallow: / reputation.php
    Disallow: / search.php
    Disallow: / sendmessage.php
    Disallow: / showgroups.php
    Disallow: / subscription.php
    Disallow: / threadrate.php
    Disallow: / usercp.php
    Disallow: / usernote.php

2. Nie, to nie zapisuje
    3. Moje archiwum działa dobrze, wszystkie linki sprawdzone i pracy, gdzie nie widać zepsute?
    4. Tylko małe posty są tam, gdzie nowi członkowie prezentują się i po prostu powiedzieć "Cześć, nazywam się Tom" Nie mogę zrobić nic, 90% postów są przewodniki znaczenie średnich.

pepito69 powiedział coś co wiąże się z url parametrów, takich jak napisałem wyżej
    ale on tylko się to dla jednego języka Jestem coraz to dla wszystkich języków, więc jest to powód i co muszę zrobić dokładnie?

PS. Nie mam vbSEO zainstalowany, ale używać mapa vBSEO który już wyklucza archiwum, jestem przypuszczać, aby wykluczyć robots.txt? Nigdy nie widziałem tu nikogo ani żadnego innego miejsca wykluczyć w robots.txt

Chcę proste szczegółowy instrukcji,
    PRZYKŁAD:

1. Czy to
    2. Czy, że
    3. I że

pepito69,
    Nigdy nie widziałem tak dużego pliku robots.txt, jak masz, to wszystko, co naprawdę niezbędne?
    W nieruchomości są tylko 3 boty, które są uważane Bad Boty* i nie byłoby łatwiej umieścić je w pliku. htaccess, nie?
    PS. Flagi nie są wyświetlane

*Baiduspider
    *Mozilla / 5 (.*) Twiceler
    *Yeti
    1. To nie był sam - w przeciwnym razie Google nie pokazuje link do strony członka ponieważ Google nie odwiedza strony zablokowane przez robots.php i masz w e-mail ostrzeżenie ten link:
    Code:
    http://YOUR_PAGE/member.php?u=63920&language=ro
    Teraz jest OK. To nie był jakiś czas temu Google było. Możesz być spokojny teraz o tej części
    2. Jeśli nie jest bezpieczne dla robotów i pokazuje na roboty blokowanie komunikacji należy poważnie rozważyć usunięcie tego mod. W przeciwnym razie Google rozpocznie indeksowania stron, które widzi - tak stron z blokowania komunikacji. Również w tym przypadku jest to główne przyczyny problemu - wszystkie strony szuka Google sam - tylko blokowanie komunikacji.
    Jak rozumiem sprawdziłeś w narzędzia dla webmasterów, jak Google zobaczyć swoje forum i wiesz, że Google zobacz komunikować się, że powinien on zarejestrować - tak?
    3. Jak napisałem na początku linki do sub-forum w archiwum nie działają w ogóle. Tylko do głównej forum i wątki. To sprawia, że tysiące złe linki na swoich stronach archiwum. Na przykład:
    Code:
    http://YOUR_FORUM/archive/index.php/t-25194.html?language=pl
    To jest link do archiwum bieżnika i działa, ale w jej treści znajdują się linki na górze strony pod forum, gdzie wątek jest wliczony w cenę. Przykład:
    Code:
    http://YOUR_FORUM/archive/index.php/f-182.html
    I wszystkie te linki nie działają - tylko do głównej forum. Wszystkie archiwum sub-forum linki nie działają. To sprawia, że tysiące nie działające linki, na tysiącach stron wątki archiwum.
    TY nadal nie powiedział Amerykanom, KTÓRE vBulletin Czy używasz ...
    W tej chwili mogę się założyć, że nie jest obsługiwany vBulletin 3.6 - proszę nie martw się nie będzie przestał wspierać Ciebie. Musimy wiedzieć, że aby pomóc lepiej, bo w 3.6 jest to znany błąd vBulletin. Jeśli jest to inna wersja jest możliwe, że jest vBET błąd. Bardzo ważne jest, aby odkryć, co jest przyczyną pomóc.
    4. Nie piszę o 90% Twoich postów. Pisałem o stanowisk w poczty Google. Inne są poza zakresem tej dyskusji. Google wymienione tylko posty z jednego zdania, jak napisałem ci (przynajmniej tych, które udało mi się widzą przed mod mi się zarejestrować). Czy rozumiesz teraz? To nie problem jest z całym swoim forum. Jak już napisałem - nie będę się martwić o te - ludzie będą pisać odpowiedzi tam oraz nie będzie podobny już - podobnie jak 90% postów, które wygląda zupełnie inaczej.

Należy pamiętać, że pepito69 mogą mieć różne konfigurację, którą. W twoim przypadku ignorowanie parametru język nie jest zalecane, ponieważ nie używasz linków SEO i to jest jedyny sposób, aby uznać, że adresy są różne. Jeśli powiesz Google ignoruje ten atrybut dla Google wszystkie czarownice URL różni się tylko wartość parametru językach będą rozpatrywane w samej treści - to chaos w zaindeksowanych stron, które będą losowo zmienić język w indeksie Google, czy Google będzie po prostu indeks Twoim głównym językiem stron. Myślę, że tak - nowsze sprawdzone i nie doradza w Twoim przypadku. Proszę nie rób tego tak długo, jak nie używasz linki SEO.

Proste instrukcje w tej chwili:
    1. Jeśli "3 razy mod" Google nie jest bezpieczny - wyłączyć i skontaktować się z autorem mod o tym.
    2. PYTANIE Która wersja vBulletin Czy używasz.

To jest po raz 3 pytamy o tym ... Jak oczekujesz nam pomóc, jeśli nie współpracują. Nie mamy czarodziejskiej różdżki, które będą tworzyć rozwiązania. Musimy wiedzieć, co dzieje się na serwerze.

O wielkim htaccess -. Nie wiem, co piszesz o dokładnie, ale założę się, że dla Ciebie nie jest konieczne tak duże - Zakładam, że istnieją reguły, aby zablokować linki vBSEO stron członkiem i tak dalej. Nie używasz vBSEO i nie używasz linki SEO - małej robots.txt jest w porządku.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 21-01-11 W 21:00.

Senior Member

Code:
    TELL US WHICH VERSION OF VBULLETIN ARE YOU USING.
    Używam wersji 3.6.12, należy wiedzieć, to od zapłaciłem za dodatkową opłatą uzyskać jego pracy (był on kompatybilny) ze względu na problem archiwum, więc jeśli jest to archiwum thats przyczyną tego to jest to (bez urazy) Twoja wina, ponieważ to zrobiłeś. : http://www.vbenterprisetranslator.co...tin-3-6-a.html

Jeśli "3 razy mod" Google nie jest bezpieczny - wyłączyć i skontaktować się z autorem mod o tym.
    Autor powiedział, że nie szkodzi google.

1. To nie był sam - w przeciwnym razie Google nie pokazuje link do strony członka ponieważ Google nie odwiedza strony zablokowane przez robots.php i masz w e-mail ostrzeżenie ten link:
    1. Jedyną rzeczą, która i dodanych / members / .. wszystko inne w tym memberslist.php już tam był, moja wina, więc niech to blisko tego argumentu.

2. Jeśli nie jest bezpieczne dla robotów i pokazuje na roboty blokowanie komunikacji należy poważnie rozważyć usunięcie tego mod. W przeciwnym razie Google rozpocznie indeksowania stron, które widzi - tak stron z blokowania komunikacji. Również w tym przypadku jest to główne przyczyny problemu - wszystkie strony szuka Google sam - tylko blokowanie komunikacji.
    2. Nie ma absolutnie żadnej potrzeby, aby być niegrzeczny, ja rozumiem, jak używać pliku robots.txt, ale w prowadnice optymalizacji (moja opinia) chude bardziej w kierunku ustawienia vBSEO, po prostu pamiętać, że co najmniej 80% użytkowników vBulletin don ' t używać vBSEO więc należy zachować 2 oddzielnych wątków, gdy mówisz o porady, poprawek i optymalizacji, np.; "vBSEO Optymalizacja" i "Non Optimization vBSEO" aby uczynić go bardziej przyjaznym dla użytkownika.

3. Wszystkie linki archiwum, które pisał jako uszkodzony wydaje się działać dobrze dla mnie, oto zrzut uszkodzonego przykład związek archiwum:

Code:
    http://YOUR_FORUM/archive/index.php/t-25194.html?language=pl

4. htaccess komentarz nie był dla ciebie, ale dla członków pepito69

Słuchaj Michael nie chcę twierdzić, każdy list, napisany z wami, chcę tylko proste 1. 2. 3. fix i nic więcej.

Pozdrawiam

[NADGODZINY]
    Z tego, co przedstawiciel Google powiedział mi, struktura url poniżej są indeksowane 4 razy, ale w nieruchomości dla nich uważany jest za 1 i powinny być indeksowane jako takie i pewnie dlatego dostałem e-mail. Postu poniżej to tylko przykład;

http://www.mysite.com/showthread.php?t = 64661 Oryginał
    http://www.mysite.com/showthread.php?t = 64661 & language = pl Przetłumaczony
    http://www.mysite.com/showthread.php?t = 64661 & language = pl Przetłumaczony
    http://www.mysite.com/showthread.php?t = 64661 & language = es Przetłumaczony
    [NADGODZINY]
    Ostatnio edytowane przez mario06; 22-01-11 W 09:05.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •