Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 19

Wątek: Wiki w sub problemy katalogu

Junior Member

Default Wiki w sub problemy katalogu

OK, mam wiki w podkatalogu www.xxxxxxx.com / wikiMoje forum jest w www.xxxxxxx.com / forum.

Jestem próbuje zintegrować tłumaczenie na mediawiki który dzieli moje informacje logowania z forum komunikatu.

Widzę następujący błąd DB podczas testowania:

Code:
    Database error in vBulletin 3.8.3:

Invalid SQL:
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_short_it help, vbenterprisetranslator_cache_short_it cache WHERE help.originaltext='Powered+by+MediaWiki' AND cache.serie=help.serie;

MySQL Error   : 
    Error Number  : 
    Request Date  : Tuesday, October 5th 2010 @ 11:20:16 PM
    Error Date    : Tuesday, October 5th 2010 @ 11:20:17 PM
    Script        : http://www.xxxxxxxxxx.com/wiki/?vbet_outside=true&language=it
    Referrer      : 
    IP Address    : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Username      : xxxxxxxxxx
    Classname     : vB_Database_MySQLi
    Każdy pomysł, gdzie szukać? Przeczytałem każdą propozycję dałeś innym zakresie, jak zintegrować. Problem polega na tym, że po prostu nie mają pojęcia, jakie rozwiązanie muszę.

Dziękuję

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

to kompletny komunikat o błędzie? jeśli nie, to proszę wklej tutaj ukończyć jeden.

Możesz także optymalizacji tabel DB. to zrobić po prostu udać się do admincp-> Opieka-> naprawy / optymalizacji tabel-> chect wszystkie-> i kliknij kontynuować

Junior Member

Quote Napisał kamilkurczak View Post
    to kompletny komunikat o błędzie? jeśli nie, to proszę wklej tutaj ukończyć jeden.

Możesz także optymalizacji tabel DB. to zrobić po prostu udać się do admincp-> Opieka-> naprawy / optymalizacji tabel-> chect wszystkie-> i kliknij kontynuować
    Nie mówi tabeli jest uszkodzony ... mówi nieważne SQL. Najprawdopodobniej ze względu na jakiś problem z przepisuje na wiki sub dir lub niepełnej integracji z wiki.

Jestem pewien, że jestem czegoś brakuje i patrząc na kroki potrzebne do mojego integracji.

Dostaję żadnych błędów na forum, sama.

Junior Member

Halo? To nie może być takie trudne dla was do zdiagnozowania.
    Ostatnio edytowane przez Smaug; 07-10-10 W 00:12.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Prawda jest taka, że jest trudna do zdiagnozowania - nie ma żadnego numeru błędu ani komunikat o błędzie. Dlatego Kamil prosić nie jest pełna komunikować błąd lub było coś usunąć stamtąd.

Bez komunikat o błędzie jesteśmy ślepi tutaj ... Można znaleźć więcej informacji o tym, w np. w logach?

Również - jak rozumiem to się dzieje tylko na wiki. W normalnych stron nie. Czy używasz prefiks tabeli?

Junior Member

Quote Napisał vBET View Post
    Również - jak rozumiem to się dzieje tylko na wiki. W normalnych stron nie. Czy używasz prefiks tabeli?
    Nieprawidłowy SQL jest błąd.

To, co było w wiadomości e-mail, nie mam numer błędu.

Code:
    Database error in vBulletin 3.8.3:

Invalid SQL:
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_short_it help, vbenterprisetranslator_cache_short_it cache WHERE help.originaltext='Powered+by+MediaWiki' AND cache.serie=help.serie;

MySQL Error   : 
    Error Number  : 
    Request Date  : Tuesday, October 5th 2010 @ 11:11:36 PM
    Error Date    : Tuesday, October 5th 2010 @ 11:11:36 PM
    Script        : http://www.xxxxxxxxxxxxxxxx.com/wiki/vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=&vbet_outside=true&vbet_outside=true&language=it
    Referrer      : 
    IP Address    : xxxxxxxxxxxxxxxxx
    Username      : xxxxxxxxxxxxxx
    Classname     : vB_Database_MySQLi
    MySQL Version :
    Tabele wiki wszystkie zaczynają się od "mw_", reszta na miejscu, bez prefiksu. Widzę powyżej, gdzie jest powiedzenie "poza = true" dwa razy. Będę patrzeć na przepisuje.

Wiem, że moje wykonanie było dość dużo domyślać, co do których instrukcje użyć do zintegrowania wiki. Co chcę wiedzieć, co twój postów odnosi się do mnie. Czy mediawiki korzystają z globalnych kompletny? I naprawdę nie wiem, jak będę mógł powiedzieć, że?

Dziękujemy za twój czas

Junior Member

26 godzin podbić **********

Czy pobierana jest opłata mogę zapłacić za odpowiedzi priorytet?

Dziękuję

Bardzo przepraszam za opóźnienia. Nie ponosimy opłat za odpowiedzi priorytet. Mamy stoisko (ja i Kamil), gdzie na forum w czwartek i piątek - po prostu nie dowiedzieć się, kto zajmie się tym problemem. I dodać pytanie umieścić więcej światła, Kamil jednak, że wziąłem tym przypadku ... Przepraszam. Zrobimy to lepiej następnym razem. Również nadzieję, że będziesz szczęśliwy wiedząc, że zaczniemy szukać jeszcze jeden pracownik do obsługi klienta (w ten weekend lub w przyszłym tygodniu pojawią się reklamy)

Będziesz wiedział, że zintegrowane mod wykorzystuje global_complete, ponieważ strony nie będą tłumaczone. Linki z kodem pracy język wil, ale strona nie będzie tłumaczony. Jeśli coś takiego się zdarzy, to należy zastosować wskazówki dla modów, który nie obsługuje global_complete. Może się to zdarzyć tylko dla mody, która generuje swoje własne strony i całkowicie zignorować architektury vBulletin.

O problem MySQL - wciąż jesteśmy ślepi. Pomyślałem, że może to być problem prefiks, ale nie jest używany przez vBulletin. Bez dodatkowych informacji na temat problemu nie jesteśmy w stanie powiedzieć, co to jest. Prosimy o kontakt z obsługą MySQL i zapytać, dlaczego wiadomości nie mają żadnego numeru błędu ani opisu błędu. Także - czy sprawdzić logi MySQL? Może będzie więcej na ten temat.

Junior Member

Quote Napisał vBET View Post

Będziesz wiedział, że zintegrowane mod wykorzystuje global_complete, ponieważ strony nie będą tłumaczone. Linki z kodem pracy język wil, ale strona nie będzie tłumaczony. Jeśli coś takiego się zdarzy, to należy zastosować wskazówki dla modów, który nie obsługuje global_complete. Może się to zdarzyć tylko dla mody, która generuje swoje własne strony i całkowicie zignorować architektury vBulletin.
    OK, to nie jest mod do vBulletin, Mediawiki jest samodzielnym. Tylko link do mojego forum jest ten mod z vb.org:
    MediaWiki / vBulletin Single Sign-On - Forum vBulletin.org

Ponieważ używam tego mod do "most" sesji użytkownika, jestem wciąż zastanawiasz się, jeśli globalne pełne jest w użyciu, a tym samym wciąż mylić, których realizacja jest prawidłowa.

O problem MySQL - wciąż jesteśmy ślepi. Pomyślałem, że może to być problem prefiks, ale nie jest używany przez vBulletin. Bez dodatkowych informacji na temat problemu nie jesteśmy w stanie powiedzieć, co to jest. Prosimy o kontakt z obsługą MySQL i zapytać, dlaczego wiadomości nie mają żadnego numeru błędu ani opisu błędu. Także - czy sprawdzić logi MySQL? Może będzie więcej na ten temat.
    Nie ma błędów zarejestrowanych przez mysql, po prostu zweryfikowane przez otwarcie dziennika błędów, który jest określony w my.cnf.

Jest to nieprawidłowe oświadczenia.

Code:
    Invalid SQL:
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_short_fr help, vbenterprisetranslator_cache_short_fr cache WHERE help.originaltext='Powered+by+MediaWiki' AND cache.serie=help.serie;
    Wybrać się niepowodzeniem. Czy te tabele i pola wyglądać prawidłowy dla Ciebie? Gdzie jest to, że wybór jest wywoływana z?

Dziękuję za pomoc

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •