Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 21

Wątek: Problem PhotoPlog

Senior Member

Nowa. Htaccess wydaje się po prostu 301 / / pl galerii / galeria.

Obecnie używam nowego głównego htaccess, i próbowali go zarówno z plików, galerii Ci napisali powyżej. Wyszedłem z ostatnich dwóch tam.

Senior Member

I umieścić w tej galerii htaccess i adresy URL działać. Jednakże, nie tłumaczenia są rzeczywiście przeprowadzane na stronie. Jakieś pomysły?

Code:
    RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.pentaxforums\.com
    RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/gallery/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbseourl=
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule ^(.*)$ /forums/vbseo.php?vbseourl=$1&vbseorelpath=../gallery/&%{QUERY_STRING} [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    Wiem, że PhotoPlog jest dość ściśle zintegrowany z vBulletin, ale może używać własnych global_complete hak zamiast VB. Jakieś pomysły?

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Tutaj masz instrukcje dla integracji: http://www.vbenterprisetranslator.co...tructions.html
    Jest tam opis jak zintegrować z modami, które doens't wsparcie global_complete haka. W PhotoPost przykład nie - nie wiem jak to jest w przypadku Photoploq

W każdym razie sprawdziłem ten adres: pl / galeria / - Pentax News & Rumors - PentaxForums.com i nadal nie działa ... Napisałeś, że jest teraz dobrze, ale jak widzę to nie jest ...
    Jak widzę zmiany wprowadzone są w błędzie. Nie ma instrukcji, która opisuje ustalenie zasad z kody języków wewnątrz katalogu wtyczki.

Spróbuj tego zestawu.
    Do głównych htaccess.:
    Code:
    Options All -Indexes
    Options +FollowSymLinks

ErrorDocument 404 http://www.pentaxforums.com/404.php

RewriteEngine on
    RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/$1 [R=301,L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [QSA]

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{Script_FILENAME} !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php?a=$1 [QSA]
    Do galerii. Htaccess:
    Code:
    RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ /forums/vbseo.php?vbseourl=$1&vbseorelpath=../gallery/&%{QUERY_STRING}

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    Lub do galerii htaccess (nie zgodnie z instrukcją - spróbuj później).:
    Code:
    RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]

RewriteRule ^(.*)$ /forums/vbseo.php?vbseourl=$1&vbseorelpath=../gallery/&%{QUERY_STRING} [L]
    Należy pamiętać, że nie obejmuje przypadku, gdy global_complete nie jest obsługiwany, ale najpierw po prostu zrobić linki tłumaczenie pracy odpowiednio, a następnie sprawdzić, co dzieje się z tłumaczeniem.

Plrase spróbować z wersjami kabiny do galerii. Htaccess. Jeśli nadal nie działa można spróbować także w tym dla głównego htaccess (z wersji kabiny do galerii. Htaccess).:
    Code:
    Options All -Indexes
    Options +FollowSymLinks

ErrorDocument 404 http://www.pentaxforums.com/404.php

RewriteEngine on
    RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/$1 [R=301,L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{Script_FILENAME} !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php?a=$1 [QSA]
    Jest to również modyfikacji ze względu na swoją zasadę, która mapy everthing na index.php - Myślę, że to jest powód, dlaczego nie działa teraz.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 10-11-10 W 18:22.

Senior Member

Mój htaccess faktycznie niepoprawne (złamał inne ścieżki folderu), więc wziąłem go.

Dziękujemy za sugestie-Będę osądzenia wkrótce.

Jednak nie powinno być ścieżka galeria / galeria / pl / zamiast / pl / galeria /? Struktura forum jest podobny: / forum / pl / zamiast / pl / forum /

Senior Member

Wygląda na to, drugiego pierwiastka htaccess działa wraz z pierwszym htaccess galerii!

Wypróbować Przyroda - Użytkownik Pentax Photo Gallery

Jest 301 do zwykłej stronie, ale myślę, że to postęp. Teraz musimy dowiedzieć się, jak uzyskać adres URL śledzenia i rzeczywiste tłumaczenie do pracy. 301 może być spowodowane vbseo 301, ale przy założeniu, że będziesz stałym, jakie są następne kroki?

Quote Napisał moman View Post
    Mój htaccess faktycznie niepoprawne (złamał inne ścieżki folderu), więc wziąłem go.

Dziękujemy za sugestie-Będę osądzenia wkrótce.

Jednak nie powinno być ścieżka galeria / galeria / pl / zamiast / pl / galeria /? Struktura forum jest podobny: / forum / pl / zamiast / pl / forum /
    Galeria nie jest forum, dlatego też mają różne struktury adresów.

Quote Napisał moman View Post
    Wygląda na to, drugiego pierwiastka htaccess działa wraz z pierwszym htaccess galerii!

Wypróbować Przyroda - Użytkownik Pentax Photo Gallery

Jest 301 do zwykłej stronie, ale myślę, że to postęp. Teraz musimy dowiedzieć się, jak uzyskać adres URL śledzenia i rzeczywiste tłumaczenie do pracy. 301 może być spowodowane vbseo 301, ale przy założeniu, że będziesz stałym, jakie są następne kroki?
    Tak widzę to przekierowanie 301. To nie powinno się zdarzyć i tak, to jest możliwe, że to jest robione przez vBSEO. Najpierw upewnij się, że masz włączone Śledzenia URL poza katalog forum w opcji w Admin CP
    Jeśli jeszcze przekierować to proszę sprawdzić, jak to będzie działać z 2nd. Htaccess do galerii.
    Jeśli jeszcze przekierować proszę o komentarz chwili w galerii zasady htaccess vBSEO i sprawdź czy nadal występuje tam 301 -. Chcemy, aby potwierdzić to jest wina vBSEO. Także jeśli nie przekierowanie to proszę powiedzieć czy strona została przetłumaczona, lub nie (chcemy także potwierdzić ma hak global_complete jest używane w mod)

Senior Member

Pójdę dalej i sprawdź teraz. Jestem pewien, że PhotoPlog używa własnego photoplog_global_complete haka, więc możemy dodać jakieś wywołania funkcji ręcznie. Wyślę aktualne informacje na temat tego w najbliższym czasie.

Senior Member

Jeszcze przekierowanie po usunąłem przez zwyczaj przekierowań. Co należy nasz następny krok?

Po pierwsze - przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Tęsknię za Twój post i Mateusz tylko przypomnieć mi o tym.

Prosimy o szczegóły PM dostęp dla Admin CP + FTP - musimy sprawdzić to na swojej stronie. To przekierowanie nie powinno się zdarzyć i to nie możemy określić, co powinno być kolejnym krokiem. Innymi słowy - Następnym krokiem jest zrobić to przekierowanie znika.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •