Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 16

Wątek: vBAdvanced CMPS kwestii

Junior Member

Default vBAdvanced CMPS kwestii

Moje forum mieszka w / forum /, mój vBAdvanced jest w katalogu głównym domeny.

Dodałem globalnego oświadczenia, jak jest inny post na forum i używam "zwyczaj" umieszczanie na flagi i wszedł $ vbenterprisetranslatorflags tylko raz w swoim szablonie. Na mojej stronie domowej widzę (używam "if" więc tylko administratorzy zobaczyć flagi) kwadratów dla flagi umieścić dwa razy poniżej paska nawigacyjnego. Nie widzę zdjęcia flag chociaż umieścić ich kopie w / images / vBET / flagi.

Po kliknięciu pola flagi, strony przekłada się jednak mogę wysłać do / forum / ale chciałbym użytkownika do pozostania na stronie głównej po kliknięciu flagi. Uruchomić Nginx i tutaj są moje obecne przepisuje dla danego produktu. Nie używam opcji SEO w vBET ustawienia.

# Start tłumaczenie

lokalizacja ~ * / forum / .* \\. (jpg | png | gif | css | png | js) {
    root / var / www / htdocs / kreatora;
    }

położenie / forum / {
    root / xxx / www / htdocs / kreatora;

przepisać ? / Forum / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 ostatnia;
    przepisać ? / Forum / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 ostatnia;

if (!-e $ REQUEST_FILENAME) {
    przepisać ^ / forum /(.*)$ / forum / vbenterprisetranslator_seo.php ostatniego;
    }

fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
    fastcgi_index index.php;
    SCRIPT_FILENAME fastcgi_param / xxx / www / htdocs / wizard $ fastcgi_script_name;
    to fastcgi_params;

# Rozwiązać niektóre FastCGI błędy, z bardziej tolerancyjne bufory i limity czasu
    fastcgi_connect_timeout 120;
    fastcgi_send_timeout 60;
    fastcgi_read_timeout 120;
    fastcgi_buffer_size 128k;
    fastcgi_buffers 4 256k;
    fastcgi_busy_buffers_size 256k;
    fastcgi_temp_file_write_size 256k;
    fastcgi_intercept_errors na;

}

# Zatrzymanie tłumaczenie

1. Dlaczego podwójny zestaw flag?
    2. Jeśli mam zdjęcia w poprawnej ścieżki, co by powstrzymać ich od wyświetlane?
    3. Czy wiesz, co muszę dodać do mojego nginx cfg, aby umożliwić użytkownikowi kliknąć flagę na mojej stronie głównej, a nie wysyłane do forum?

Dziękuję

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Trudno sobie wyobrazić, co Pan mówi. Można utworzyć konto testem dla nas, za pomocą którego będziemy mogli zobaczyć, że można opisać? Prosimy o szczegóły dostęp PM.

Jeśli używasz VBS dynamika - to musisz użyć także ten mod: http://www.vbenterprisetranslator.co...tegration.html

Także nie wiem co po piszesz o:
    Dodałem globalnego oświadczenia, jak jest to inne stanowisko
    Więc proszę podać dokładny adres URL, więc będziemy wiedzieć, które uderza w ciebie fallowed.

Aby zintegrować tłumaczenie treści poza katalog forum musisz daniele tej instrukcji: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54

Ci, było ogólne informacje. Teraz odpowiadając na dokładne pytania:
    1. Nie wiem teraz. Chcesz zobaczyć html wyjście wskazówek. Również - co zmiany wprowadzone w szablonach? I czy jesteś pewien, że miejsce flagi jest ustawiony jako zwyczaj?
    2. Prawdopodobnie brak stylów. Należy pamiętać, że vBET używa teraz 1 zdjęcie dla wszystkich bander i wyświetlanie korzystających pomimo css. Byłoby dobrze, Jeżeli będę mógł zobaczyć, co piszesz o, to może pomóc w znalezieniu źródła problemu. Teraz muszę zgadywać.
    3. Tak. Zobacz tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54 tylko przyjmuje zasady nginx

Junior Member

Quote Napisał vBET View Post
    Trudno sobie wyobrazić, co Pan mówi. Można utworzyć konto testem dla nas, za pomocą którego będziemy mogli zobaczyć, że można opisać? Prosimy o szczegóły dostęp PM.
    Mam wszystko ustawione w dwóch egzemplarzach, flagi problemów. Głupi błąd z mojej strony.

Aby zintegrować tłumaczenie treści poza katalog forum musisz daniele tej instrukcji: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54
    Zdaję sobie sprawę z tego stanowiska, jednak używam Nginx, który nie korzysta. Htaccess. I tym mojej sekcji przepisać dla mod w mój oryginalny post. Czego potrzebuję, aby dodać lub zmienić?

Ci, było ogólne informacje. Teraz odpowiadając na dokładne pytania:
    1. Nie wiem teraz. Chcesz zobaczyć html wyjście wskazówek. Również - co zmiany wprowadzone w szablonach? I czy jesteś pewien, że miejsce flagi jest ustawiony jako zwyczaj?
    To nie problem teraz.

2. Prawdopodobnie brak stylów. Należy pamiętać, że vBET używa teraz 1 zdjęcie dla wszystkich bander i wyświetlanie korzystających pomimo css. Byłoby dobrze, Jeżeli będę mógł zobaczyć, co piszesz o, to może pomóc w znalezieniu źródła problemu. Teraz muszę zgadywać.
    Będę patrzeć na arkusz stylów flagi dir
    3. Tak. Zobacz tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54 tylko przyjmuje zasady nginx
    Powiedziałeś mi w przedsprzedaży, które już masz.

Dziękujemy za twój czas

Tak - mamy już zasady vBET i NGinX - można go znaleźć w pakiecie vBET do-no-upload/tools/redirecting-rules/nginx.txt. Jeszcze zasad określonych integracji są gotowe w. Formie htaccess. Łatwo jest przyjąć tych.

Więc tych zasad. Htaccess:
    Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    Przyjmuje do tych:
    Code:
    rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true last;
    rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true last;
    To:
    Code:
    RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    w tym:
    Code:
    if (!($query_string ~* 'vbet_outside=true')){
        rewrite ^(.*)$ $1?vbet_outside=true last;
    }
    Należy pamiętać, że te nie były testowane. Zaleca się wykonanie kopii zapasowej reguł przed zmianami, więc w przypadku problemów będziesz mógł cofnąć zmian.

Junior Member

Dziękuję, dam mu strzał.

Prosimy o podanie zwrotnego. Będziemy pracować na nim do zrobienia Należy również pamiętać, że konieczna jest zmiana konfiguracji vBET. Patrz dokładnie na temat instrukcji http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54

Junior Member

Prosimy o podanie zwrotnego. Będziemy pracować na nim do zrobienia Należy również pamiętać, że konieczna jest zmiana konfiguracji vBET. Patrz dokładnie na temat instrukcji http://www.vbenterprisetranslator.co...-2.html#post54
    Muszę być dodanie zasady nieprawidłowo dla nginx i vbacmps. Próbowałem stosować się do wskazówek dotyczących zasad Ty Mnie posłał, ale po prostu zachować zabicie miejscu.

Moim jedynym problemem jest url flagi pokazać na stronie głównej CMPS.

"Http://www .***********. com / forum /? Language = fr"

Na forum link wygląda tak:

"Http://www .***********. com / forum / index.php? Language = fr"

Tak jak mówiłem, że zarówno do pracy, jednak linki CMPS flagi przekierować użytkownika na forum, chciałbym ich do pozostania na stronie kliknęli flagę.

Dziękuję za pomoc

Edytuj

Jest to błąd dostaję przy próbie użycia zasad wymienionych powyżej:

[Root @ Smaug ~] # / etc / init.d / nginx reload
    [Emerg]: "($ query_string" nieprawidłowy stan w / usr / local / nginx / conf / nginx.conf: 103
    plik konfiguracyjny / usr / local / nginx / conf / nginx.conf nie powiódł się
    Ostatnio edytowane przez Smaug; 25-09-10 W 19:16.

Junior Member

25 godzin guz

Czy można ustawić w vBET możliwość śledzenia tłumaczenia poza folderu forum?

Także jeśli jest on ustawiony i nadal wraca do forum, to coś jest nie tak z dodatkowymi regułami (vbet_outside = true nie jest dodane). Należy pamiętać, że jesteśmy ekspertami w. Konfiguracji htaccess, ale znajdzie też rozwiązanie. Potrzebuję dodatkowych informacji - proszę powiedzieć używasz tylko jednej konfiguracji przepisać, lub jest podzielona tak, jak powinno być w przypadku htaccess.? Jeśli to nie jest podzielona, a następnie dodatkowe zasady będą musiały być modyfikowane, tak nginx wiedzieć, które katalogu tych przepisów o (htaccess działa kontekstowo -. Dla katalogu, w którym istnieje).

Junior Member

Czy można ustawić w vBET możliwość śledzenia tłumaczenia poza folderu forum?

Także jeśli jest on ustawiony i nadal wraca do forum, to coś jest nie tak z dodatkowymi regułami (vbet_outside = true nie jest dodane). Należy pamiętać, że jesteśmy ekspertami w. Konfiguracji htaccess, ale znajdzie też rozwiązanie. Potrzebuję dodatkowych informacji - proszę powiedzieć używasz tylko jednej konfiguracji przepisać, lub jest podzielona tak, jak powinno być w przypadku htaccess.? Jeśli to nie jest podzielona, a następnie dodatkowe zasady będą musiały być modyfikowane, tak nginx wiedzieć, które katalogu tych przepisów o (htaccess działa kontekstowo -. Dla katalogu, w którym istnieje).
    Tak, to ustawić w opcjach i podzielić tutaj, jak to musi być. Oto fragment kodu ze zmienionym query_string że nginx pozwala jednak pojawia się wewnętrzny błąd serwera, gdy jest to komentarzem.

Code:
    		location / {
    			root   /var/www/htdocs/wizard;
    			index  index.php index.html index.htm;

# Translate for root
    #			rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true last;
    #			rewrite ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true last;
    #
    #			if ($query_string !~* 'vbet_outside=true') {
    #				rewrite ^(.*)$ $1?vbet_outside=true last;
    #			}
    # Translate for root
    	}

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu