Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 6 на 6

Тема: Мобилен уред Стил задача, и различен стил користи од страна на друг корисник

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Default Мобилен уред Стил задача, и различен стил користи од страна на друг корисник

Тоа е всушност за различен стил, кои се користат од страна на друг корисник, па ако некој стил чуваат во vbet Целосна датотека кеш за гости (на пример зелена стил), и друг корисник отвори форум со различен стил како стандардно (на пример сини стил), на вториот корисник ќе уште добивање на првиот човек стил чуваат во стилот (на зелена стил не, сини стил)

Таму е една од најпопуларните во мо vb.org Мобилен уред Стил Доделување

нејзините autodetect ако корисникот користење на мобилен телефон (не компјутер) за користење на Мобилни супер светло кожа / стил, Не се користи стандардно

нејзините не работи од користење vbet Целосна датотека кеш за гости, бидејќи стил кој се чуваат во фајлови користите стиолот на тој форум, па корисник користење на мобилен телефон за отворање на стил чуваат во фајлови исто така, тоа е обично стиолот на тој форум (за PC стил)

дека МО работи повторно кога ќе се оневозможи vbet Целосна датотека кеш за гости, избришете Chace и chmod 755 повторно vbet_guestcache папка

Јас сум уште се обидуваат да дека МО (или различен стил се користи од различни корисник) работа, но целосна Chace работи, па можеби ќе направи зачувани датотеки Chace со стил исто така, се користи само од страна на корисникот со ист стил

Ако сеуште не е тешко да се разбере молам дозволете ми да знам, ќе се обидат да ја направат појасно

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме имајте во предвид дека во последните порака vBET appropriatelly работи со diffetenr стилови aind Guest Кеш. Гостин Кеш додава стил проект за име на датотека мравка тоа е како ние им овозможи на гостите да се промени стилови, дури и кога Guest Кеш е вклучен.

Значи прво проверете дали имате последната vBET порака инсталиран.

Ако одговорот е да, тогаш ве молиме бидете сигурни дека вашиот приклучок ќе работи пред vBET одредува кои Гостин Кеш датотека треба да се користи. Ова е за сите што е потребно - вашиот современи промени стил id и thich промени мора да се направи пред vBET проверки. vBET е користење на styleid да се утврди Гостин Кеш датотека во кука global_start

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Здраво Michał

- јас проверив во admincp --> Производ --> тоа е vbet 3.3.6 па нејзината најнова

- Тука е некои пример во vbetchace, дали е ова веќе содржани стил проект?
    _showthread_php_t_8458210.html
    _showthread_php_t_8808510.html
    _showthread_php_t_8811110.zip
    _showthread_php_t_1989110.zip

- Michał може ли да ми кажеш што приклучок токму тоа се создаде и да го прочитате целиот Chace датотека, јас ќе напишам условен код за овој мод во приклучокот да се исклучат некои стил од користење на целосна Chace датотека. На пример, ако на корисникот со користење стил проект бр.1 тој / таа користење на целосна Chace, но ако се користи стил проект бр.2 тој / таа не користење на целосна Chace

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Гостин кеш кодот е вклучен во датотека / Вклучува / vbenterprisetranslator_finctions_guestcache.php и функција vbet_getGuestCacheFile одредува кеш името на датотеката. Како што може да се види - стил ID се користи на крајот на името на датотеката и се чита од
    Code:
    $vbulletin->userinfo['styleid']
    Целосна датотеката за кеш е прочитана од vBET во кука global_start и писмени во кука global_complete или global_shutdown.

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Добро, веќе ова МО работи или за други стилови кои сакате исклучи vbet, не го знам дали другите луѓе се на овој проблем, но ако да можете да го користите ова решение премногу

Оди до admincp -> Приклучоци и производи -> Plug-in менаџер

пребарување Оваа 3 додатоци
    vB претпријатија Преведувач
    Напиши гости кеш
    vB претпријатија Преведувач - Знамиња

отворен и заврши кодот содржина со ова, ако условно

ако (STYLEID! = 10)
    {
    / / Кодот содржина
    }

промена 10 со свој стил на бројот за идентификација, кои сакаат да се исклучат од употреба vbet и не ги користите целосна chace, на пример овој стил : Мобилни супер светло кожа / стил дека користењето на Мобилен уред Стил Доделување како јас го користам сега

NB. За да дознаете што е вашиот стил матичен број, одете на phpMyAdmin -> Оди до Табела: Стил -> може да се види бројот во колона styleid
    Последен пат изменето од basketmen; 14-09-10 на 13:51.

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Јас само unistalled на мобилен уред стил, ја изгубив за ** еден ден приходи, но немам време да се позанимавам и јас не одам да платат човек 10 **** час во тоа.

Тоа е зошто ли да се купи "заврши" производи, не сакам да биде бета тестер за никого.

Вашиот прави добра работа за споделување и високо го ценат.

Cheers колега ...

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •