Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 12

Тема: Google е мене испраќање околу (404) меки грешки?!

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Default Google е мене испраќање околу (404) меки грешки?!

Во мојот вебмастерот сајт сакам околу 2 пораки од еден месец од Google која се наведува дека тие се најде (404) меки грешки значење во едноставни зборови дека тие се најде дупликат адреси (vbet translatated адреси) поради брзо и расте индексирање. Што треба да направам да престанат овие предупредувања? Во суштина во мојот Webmaster Tools, ми останува само 2 вистински, а не (404) фондови и 102 не заснова поради мојата robots.txt.

-Кеш во собата до 15 дена
    -Guestcache исклучен

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Што треба да направам да престанат овие предупредувања?
    Верувам дека само треба 301 пренасочува стари рачно (изменет рачно дека веќе не работи) за нови рачно (URL на страницата што работи сега) со htaccess, само Барај низ форум кој што треба всушност

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Јас само се вкупно 2 404 вистински грешки, Google е ми велеше дека сум имаат стотици мека (404) грешки, но кога ќе кликнете на нив тие работат секој случај ова е нешто да се направи со преведени адреси како што напиша ме назад кажувам ме дека индексирање расте премногу брзо, но во дупликати ...

Како што можам да Додади во мојата htcaccess на "Скриено" оваа од Google пред да се налути.

Член
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    97

Quote Напишано од mario06 View Post
    Јас само се вкупно 2 404 вистински грешки, Google е ми велеше дека сум имаат стотици мека (404) грешки, но кога ќе кликнете на нив тие работат секој случај ова е нешто да се направи со преведени адреси како што напиша ме назад кажувам ме дека индексирање расте премногу брзо, но во дупликати ...

Како што можам да Додади во мојата htcaccess на "Скриено" оваа од Google пред да се налути.
    hehe мислам дека мојот последен пост погоре веќе го одговори дека може да го пренасочи 301 со htaccess, или можеби јас сум го пропушти разбирање, ако може да даде пример правите изгледа како стар рачно (изменет рачно дека веќе не работи, се 404 грешка сега) да нов URL (URL на страницата што работи сега)

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Ве молиме даде повеќе детали. Како јас ги разбирам Webmaster Tools ви кажува дека имате само 2 вистинска 404 грешки, но Google се уште те пораки за многу 404 грешки. Но, тие се навистина работат ... Јас сум малку збунет тука

Ве молиме приложете целосна Google email содржина и некои од оние 404 линкови.

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Не можам да ви испрати на "работа" Мека 404 грешки линкови повеќе, бидејќи јас празнат на vBET маси, сега не сум добивање на мека 404 грешки повеќе го сакам точниот 404 Не е пронајдено одговор. Значи во овој момент vBET е виновен тука, би сакал да ве потсетам дека Google не сакале Мека грешки и тие ќе ве казнат со низок ранг на страница и AdSense, ако тоа оди на доволно долго.

Со почит

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Жалам, но во овој момент јас точно не се разбере тоа што ова прашање е во врска. Ве молиме опишете се повеќе, со други зборови. Вие не треба мека 404 грешки enymore, само точно 404 - молам даде некои примери на страници кои не функционира. Колку грешки како оние постои? Вие напиша пред тоа имате само 2 хард 404 грешки. Дали ние се уште имаат проблем тука?

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

нема одговор - решен. Ако не - пишете тука и јас ќе се отвори оваа тема повторно.
    Благодарам

Сениор
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    142

Мораше да се претвори во 15 ден максимум кешот до 5 дена да се надмине овој проблем.

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

па сега тоа е решено, нели?

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања