мојот сајт детали: -
vBulletin 4.0.3 најновите
имала 3.5.0 пред порака
Apache 2.2.x
најновите nginx прокси да им служи Статичка содржина
Однапред ви благодариме
мојот сајт детали: -
vBulletin 4.0.3 најновите
имала 3.5.0 пред порака
Apache 2.2.x
најновите nginx прокси да им служи Статичка содржина
Однапред ви благодариме
не е важно добив тоа да работат, некои промени направени на серверот од страна на мојот сервер администратори
Мило што постапува тоа - секој случај за другите: Да vBET работи со nginx (потврдено на клиент форум). Во следното издание правила ќе бидат применети во пакет. За сега ги користат овие (треба да се донесат до форум директориум):
Code:location /forums/ { rewrite ^/forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ /forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 last; if (!-e $request_filename) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last; } } if ($request_filename ~ "\.php$" ) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last; }
е ова правило за nginx како прокси?
Тоа се правила за nginx. Не знам дали има разлика ако го користите само како прокси. Како што пишува добивме потврда форма еден од нашите клиенти дека тоа е водење ред на nginx. Имате ли проблеми со овие правила?
Мислам дека тие правила за nginx како главен веб сервер, имаме nginx како прокси да Apache-то да служи Статичка содржина, претходно кога погоди Преведете i се користи за да се добие портал временското грешка, ми techs имаат фиксен
OK, па - се извинувам за конфузија и одлично да се погрижил за него. Можете ли да ги споделите вашите решение со другите?
тоа беше nginx време за чекање прашање, Жал ми Жаргон открие многу, бидејќи тоа беше се ракува со друштвото за управување со кои само одговори "Тоа е утврден" lol
Ве молиме отворете нова тема за вашиот проблем и да даде постојат повеќе детали - за што правила не ја користите?
Дали сте користејќи кабина - Iis и Apache? Ако имате Apache се обидовте употреба .htaccess?
Ве молиме опишете тоа во посебна нишка - ова е за други клиент проблем, а тоа е веќе решено.
(во овој момент јас видите преводи работат добро на вашиот форум - ве молиме да ги доставите, исто така РАЧНО да се скршени страница)