Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 8 на 8

Тема: Интегрирајте vBET со vbMediaWiki

Default Интегрирајте vBET со vbMediaWiki

Could you please post how to integrate vBET with vbMediaWiki (including changes in htaccess and other details)?

I'm having problems with this integration.

[]s!
    Последен пат изменето од trevis; 12-05-10 на 16:37.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Не знам овој мод. Може да ви опише како мене тоа е работа? Дали тоа има свој директориум во URL-то? Дали таа ги генерира излез, без користење на global_complete кука (едноставно отпечатоци за излез)? Можете ли да ми даде точната URL адреса каде што може да се види во акција?

Исто така Ве молиме кажете што ви е веќе се обидува да направи да се интегрираат овој? Дали користите некои совети форма тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...tructions.html - Кои од нив?

Quote Напишано од vBET View Post
    Не знам овој мод. Може да ви опише како мене тоа е работа?
    vbMediaWiki 4.0.2 RC 3 - vBulletin.org форум

Дали тоа има свој директориум во URL-то?
    Да.
    mandela.org -> главниот форум
    mandela.org / Wiki -> МедијаВики (со vbMediaWiki интеграција)

Дали таа ги генерира излез, без користење на global_complete кука (едноставно отпечатоци за излез)?
    Јас не го знам ... Јас може да се види точниот текст на мајчин јазик.

Можете ли да ми даде точната URL адреса каде што може да се види во акција?
    mandela.org / Вики за слободен софтвер и изберете два јазика

Исто така Ве молиме кажете што ви е веќе се обидува да направи да се интегрираат овој?
    N / A

Дали користите некои совети форма тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...tructions.html - Кои од нив?
    Ќе

Text automatically translated from: Portuguese to: Macedonian
    Translated text
    Здраво Михал,

Јас ги прочитав и се обидел, но не можеше дури и се стави на знамиња во "статистика лента" МедијаВики :-(

Дали има шанса да (со сите негови огромно знаење) да им помогне на интеграција на МедијаВики со vBulletin (vbMediaWiki користи како мост)?

Ако не знаат или не се гледа овој мод создава еден знак-на за имала и МедијаВики, и да ја напушти со истата МедијаВики кожата vBulletin. И МедијаВики е алатка за колаборативно креирање содржини, се користи како основа за Википедија проект.

Идејата е дека корисниците на форумот може да придонесе материјал за Вики за слободен софтвер на било кој јазик, како и во форумот. Ако оваа интеракција не е можно во моментот, само за да имаат vBET работи правилно со овој мод ми помогна многу.

Јас чекаат враќање.

Најдобри желби,
    Рафаел Тревисан.
    Original text
    Последен пат изменето од trevis; 13-05-10 на 00:11.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

ОК - Гледам дека овој мод е користење global_ заврши - не бев во право дека не е веројатно затоа што на "vbet_flag" прашање. Гледам ова прашање и гледам дека линкови се прекинати по првиот превод - оние почнуваат со "." (Точка) - без www. Ве молиме PM ме пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP - Јас ќе ги провери прашање и поправи го.

Translated text
    VbMediaWiki Единствениот опции се овие:
    Original text

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

За жал овие можности ни даде ништо. Во овој момент ние сме свесни за ова прашање, но не знаат за кауза. За целосна дијагноза и корекција треба пристап до вашиот форум.

За жал овие можности ни даде ништо. Во овој момент ние сме свесни за ова прашање, но не знаат за кауза. За целосна дијагноза и корекција треба пристап до вашиот форум.
    Translated text
    Верувај ми, јас сум обезбедување на пристап преку FTP. Јас сум одвојување на делови од други корисници за вас да го споделам овој пристап. И го создаде админ корисникот за да на мојата vBulletin сајт.

[] И,
    Рафаел.
    Original text

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •