дека околу прашањето имам на форумот:
И јас се случи вчера, пишувајќи во англискиот дел решавање на прашањето за јазикот. Имам напишано во Италија и јас, и "доби одговор не знам која земја на англиски јазик. Значи јас одговорив на англиски, потоа испрати Одговори на форумот, но страната е автоматски преведени на италијански.
Тогаш јас се прашувам тоа:
1. Што имам напишано на англиски јазик е прикажана на англиски јазик, дури и ако тоа лице го гледам на страната преведени на италијански?
2. Зашто тој корисник има напишано на англиски и гледам неговиот одговор на англиски јазик? па неговиот одговор не е "е преведен на италијански?
Однапред ви благодариме.
ti giro una domanda che mi hanno fatto sul forum: Mi e' capitato ieri di scrivere nella sezione per l'inglese rivolgendo una domanda sulla lingua. Ho scritto in italiano e mi e' arrivata una risposta non so da quale paese in inglese. Allora ho risposto in inglese poi ho spedito la risposta sul forum ma sulla pagina risulta tradotta in italiano automaticamente. Allora mi domando questo: 1. cio' che ho scritto in inglese risulta visualizzato in inglese a quella persona anche se sulla pagina io lo vedo in italiano tradotto? 2. perche' quell'utente ha scritto in inglese ed io vedo la sua risposta in inglese? quindi la sua risposta non e' stata tradotta in italiano? grazie in anticipo.