Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 5 на 5

Тема: Намести Форум јазик - Сите Форуми или одредени

Помлад Член
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    25

Default Намести Форум јазик - Сите Форуми или одредени

Имам на мојот форум и Сигурен сум дека многу други се на, има конкретни меѓународни дебати форуми со под категории со сака на шпански, германски итн.

Како My форуми главен јазик е англискиот, кога ќе ги видите овие делови и кликнете за да се преведе на англиски, ништо не се случува како на сценариото се претпоставува дека само треба да се врати на форумите стандардниот јазик и текстот на екранот ќе биде англискиот веќе?

Значи тоа би било добро да има опција каде што сите форуми се поставени на вашиот стандардниот јазик освен во специфични и имаат можност да го поставите кои форум делови употреба кој јазик, па може да го преведе оние делови на вашиот мајчин јазик.

Како знам за мене дека ова исто така ќе помогне со moderatoring на не-англиски форуми.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме потврдете го тоа е она што значи. Дополнителни Конфигурацијата на форумот каде што може да се каже дека не постои еден стандарден јазик на форумот, но некои делови се на еден јазик а некои се во различни. Со укажува форуми IDS за секој јазик. Дали е тоа точно?

Помлад Член
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    25

Да колега тоа е точно така како на пример:

Форум
    -Вести и Соопштенија (користете стандардниот јазик во собата пр англиски)
    -Општи дискусии (користете стандардниот јазик во собата пр англиски)

Меѓународните дебати
    -Шпански (сет Шпански стандардниот јазик)
    -Германски (сет германски стандардниот јазик)
    -Француски (сет француски стандардниот јазик)

Ова би можело да бидат додадени како поставување во рамките на форумот категорија како поставување на употреба или стандардниот јазик поставување или изберете јазик од паѓачкото мени.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

ОК - така знаеме што е потребно.

Гледам проблем тука - превод на изгледот (опции, комуницира и сл.) Поточно - кога некој ќе оди да учествува во шпанската, тогаш vBEt ќе закана сето она што на шпански. Прашањето започнува кога некој англиски GUI и оди на шпански дел. Потоа GUI е на англиски јазик, пораки на шпански и превод нема да успее за GUI.

Ве молиме имајте предвид - не бев навистина работи форумот со такви карактеристики, па можеби ми недостига нешто. Може ли да ми кажеш дека имала автоматски се префрла фрази на шпански кога некој доаѓа на шпански под-форум, и кога тој ќе се врати на некои англиски дел тогаш GUI автоматски ќе одат на англиски?
    Јас само се прашувам што е веќе вклучени или ќе мораме да се справи со некој начин.

Најлесен начин ќе биде само Маркирај ги сите пораки од оние subforums од lang Гледам, исто така проблеми со:
    - Приказ на главната страница (кога тема титули во сите јазици се видливи и оние кои имаат не langtitle BBCode-от која ќе ви овозможи да се утврди дека преводот е потребно)
    - RSS канали

Јас ќе го имаат на ум и нека расте. Тоа може да биде незгодно, но исто така корисен за многу форуми. Ве молиме имајте во предвид дека во овој момент тоа се нема висок приоритет. Најверојатно ние ќе размислуваат за тоа повеќе кога интензивно се интегрираме vBET со vBulletin фрази систем - ова може да го реши барем првото прашање.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ова е навистина истото барање како тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post10157

Имаме други решение кое го опфаќа и ова потреби - ова е зошто предложи тука е одбиен. Ве молиме погледнете тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post10157 за детали како тоа ќе се реши. Во кратки зборови - целиот форум ќе имаат еден стандарден јазик, и нашите робот ќе го обележи ги сите стари пораки користејќи јазик авто откривање. На овој начин форуми која има секции за различни јазици, ќе биде во можност да го користите vBET - сите пораки ќе бидат преведени и на корисниците ќе бидат во можност да се напише на кој било јазик и во секое место.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •