vbeta == vbet нешто happend на превод
vBET 4.x е стабилна. Последна верзија е БЕТА, но нема сериозни грешки беше пријавен. Всушност ние имаме само 1 Отворете бубачка извештај за vBET 4.x и тоа е мал проблем.
Во овој момент ние немаме правила за nginx, но можеме да се подготват овие и може да го тестираат со бесплатна верзија. Можете ли да ни даде вашиот вистински nginx правилата?
nginx имала правила
Code:location /forums/ { rewrite ^/forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ /forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 last; if (!-e $request_filename) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbseo.php last; } } if ($request_filename ~ "\.php$" ) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbseo.php last; }
Значи за vBET треба да го користите правила подолу. Ве молиме имајте предвид дека тие не каде што се тестираат, но треба да работи (тоа е само превод од. Htaccess правила). Можете да го тестира првиот на бесплатна верзија пред да ја купите платен. Тоа би било добро ако се направи копија исклучите вашиот вистински правилата пред правење на промени.
Ве молиме потврдете дека правилата се работи за вас.
Се разбира дека мора да се променат Форум на вашиот форум директориум или отстраните сите / Форуми Ако вашиот форум не го користи поддиректориум во URL-то.
Code:location /forums/ { rewrite ^/forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ /forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 last; if (!-e $request_filename) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last; } } if ($request_filename ~ "\.php$" ) { rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last; }
голема добро работеа на nginx ....
Јас користам платена верзија со бренд слободен постои ли некој начин да се отстрани
"Автоматски превод поддржан од vBET 4.2.2" од подножјето, бидејќи јас платени за бренд слободен?
Оние пренаписване се малку застарени.
Code:location /forums/ { rewrite ^/forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ /forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ last; rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 last; try_files $uri $uri/ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php; }