Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 3 на 3

Тема: Рачно Преведете специфични фрази Поставување

Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    72

Lightbulb Рачно Преведете специфични фрази Поставување

Здраво

Јас информации во мојот форум дека Google не Преведете важно форум опции или форум имиња правилно.

На пример "Излез" станува "Cancle", која е многу збунувачки

Исто така мојата "Вовед" Форум станува "репрезентации"

Јас навистина би сакал да видам опција рачно да Преведете vBulletin фрази или форум имиња.

Можеби се справи со начинот како се справува со имала форумот slugs

создаде конфиг фајл за секој јазик кој корисникот сака да рачно се дефинираат одредени фрази и тогаш корисникот може да додадете

vbet_eng.php
    $ Фраза [одјава] => 'Одјави "
    forumid => 'вовед "

Тоа целосно ќе ми помогне.

Знам дека е невозможно за администраторите со како активира 52 јазици.
    Тоа е причината зошто јас не мислам на admincp опција ќе биде добро.
    но ракување тоа на фајлот база ниво навистина ќе ми помогне

StarBuG

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво
    Ние веќе имаме во плановите да се интегрираат vBET со vBulletin фрази систем на таков начин што фрази од соодветниот јазик ќе се преземат. На овој начин ќе се постапува автоматски со VB - ако фрази во соодветниот јазик постои тогаш тие се преземат ако не тогаш оригиналот. Ова ќе бараат сите фрази во друг јазик ќе мора да се внатре да не преведување област (се планира да додадете едноставна алатка која ќе матна оние фрази така да нема да го направите рачно). Она што е важно и многу добра во ова решение е дека може да се најдат подготвени фрази комплети за различни јазици за VB.
    Во овој момент можеме да видиме некои можни проблеми во ова решение, но ние ќе одиме за тоа наскоро и победи со прашања, ако тие доаѓаат

Дали такво решение ќе ве задоволи?

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Жалам за починатиот одговор. Во ослободување 4.5.0 додадовме прирачник превод на текст на оваа страница.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •