Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 15

Тема: Повеќе оптоварување проблеми

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Default Повеќе оптоварување проблеми

Ok, па сум го сторил носивост на тестирање.

Во период од 24 Часа ми оптоварување се зголемува постојано во 30,00 е

А серверот рестартирате поправки за друг 24 Часа.

Ако јас се оневозможи МО не се добие овој проблем.

Не се каже дека со современи хендикепираните има помалку сообраќај, бидејќи тоа не е точно, Google сè уште праќа истата сообраќај со современи забрането според Мојата статистика.

Ве молиме објаснете, оптоварување е возење ми луд.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Звучи како ботови се притискање на преведени страници кога МО е. Треба да се погледне во оптимизирање на Apache-то или добивање на серверот со повеќе CPU моќ. Дали сте работи vboptimise или било кој тип на кеширање механизам, како memcached?

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Сениор
    Зачленет
    Ноември 2009
    Мислења
    168

Тоа навистина звучи како да сте работи на underpowered серверот. Јас сум на 8-core Nehalem машина (така ние сме во потрага на 8 повеќе виртуелни јадра се должи на ХТ, за вкупно 16). Јас сум исто така интензивно се оптимизирани оваа машина користење на мојот профил техники, како и совети од луѓе во vbulletin.com.

vBET покренува мојот товар од околу 2,5 до 3,0-3,5, во зависност од бројот на корисници, и тоа очигледно расте врз основа на големината на кешот. Сепак, јас не мислам дека е премногу лошо на сите, како што ми истовремени корисници движат од прилично висок 800 на уште повисоко 1200.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво Се разбира превод мора да се некои ресурси - нема магија. Преведете Страна значи се излез резултат и менувате. Поради тоа превод секогаш ќе им треба подолго време отколку нормално страница.

Јас разбирам дека не се премногу среќни да имаат повеќе оптоварувањето на серверот, но имајте на ум дека vBET зема ресурси само за превод. За нормална страници се додава само знамиња. Значи сето ова дополнително оптоварување доаѓа од дополнителни сообраќај кон преведени страници. Како што напиша вашиот сообраќај не одат надолу веднаш по оневозможување vBET (ако го имаат време тогаш тоа ќе се намали по оневозможување - Верувај ми) и оптоварувањето на серверот е помал - Очигледно е - роботи се уште индексирање адреси преведени страници, корисници се уште се најде во Google линкови до вашиот преведени страници. Значи се уште имаат ист сообраќај, но сега под преведени линкови е едноставно дупликат содржина - нормално страница која не е преведена. Ако сакате да останете со хендикепирани vBET ви препорачуваме да додадете правило во вашиот живот. Htaccess фајл кој ќе се пренасочува сите преведени страници на нормална бројна состојба, во спротивно може да се изгубат својата SEO, бидејќи на дупликат содржина.

Јас разбирам дека во твоето мислење нашите кодот е слаб. Не знам на што се заснова вашите очекувања. Имаме најбрз превод МО за VB - не постои ништо што работи подобро. Преведувачки ќе биде потребно извесно ресурси и нашите современи зема помалку од било кој друг. Можете да видите колку брзо vBET може да работи на многу форуми. Ако имате прашања на вашиот сервер, тогаш Ве молиме да се разгледа конфигурација промени или додавање на серверски ресурси. Вие нема да стави 20 литри вода во 10 литри канта.

И вие сте 100% во право - можеме да го направиме подобро, ќе и ние тоа го прават цело време Само почекајте додека не се движат сите подобрувања кои се направени за време vBET4.x имплементација

Ако јас може да ви даде некои совети - ве молиме проверете како може да се оптимизира vBET: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html
    Особено се разгледа оневозможување на некои јазици и блокирање ирелевантни страници од robots.txt

Што е времето на одговор на преведени страници? Која е вашата оптеретеноста на процесорот? Која е вашата меморија? Ако тоа е прифатливо, тогаш мора ништо да се грижите. Луѓето често се плашат од зголемување на оптоварувањето на серверот па дури и не знаат што значи тоа значи. 10 пати повеќе за оптеретеноста на серверот не НЕ значи 10 пати повеќе ресурси кои се користат. Тоа само значи дека повеќе нишки се чека во редот, што е сосема нормално, бидејќи сега вашата теми мора да почека за Google одговор ако некои превод не е кеширани уште. Значи темата е на чекање за Google одговор и тоа НЕ превзема никаква ПРОЦЕСОРОТ НА СИТЕ во ова време. Поради дека вашиот сервер оптоварување ЌЕ биде поголем, дури и ако vBET може да се земе без ресурси на сите (што се разбира не е можно).

За кршењето на вашиот сервер - тоа е очигледно вашиот сервер прашање. Тоа се случува периодично. Имав сличен проблем на мојот сервер. Тоа беше предизвикано од некои бубачки Апачи па Apache тема растеше и расте со употребата на меморијата до целата меморија е консумира Одговор сервер кеширани. Само една нишка се однесува како тоа - други Apache теми беше нормално. Играв со Apache конфигурација и проблемот е решен. Мислам дека Apache само што некои меморија истекување - што се сеќавам, го ставам пониска вредност на барањата што може да се држи до една нишка. Имаше и други промени. Јас предлагам да ја провери вашата меморија и да се следи тоа за некое време. Исто така може да биде корисно да се провери просечниот износ на меморија се користи од страна на еден Апачи тема, направи некои пресметки и да се воспостави соодветна вредност на Макс теми за Apache.

Ако имате било какви прашања ве молиме повеќе само прашајте
    Последен пат изменето од vBET; 17-03-10 на 00:53.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Еј - Јас само беше на вашиот форум го преведува ултра брз ... Значи она што се тврди дека за и зошто толку лути став за vBET, кога имаш супер брз преведувачки услуги? ...

Внимавај што оптоварувањето на серверот средства. Разбирање на неговото значење може да биде многу корисно да се разбере она што се случува на серверот и како таа може да биде поврзана со теми кои чекаат во ред не затоа што немаат средства, но се чека за одговор од друг сервер (Google во овој случај).

Во моето мислење имате супер брз преводи и немаш ништо да се грижите за

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Јас сум бил градилиштата 10 години, јас сум целосно свесен 10x оптоварување не значи 10x ресурси, да застане лекување на мене како идиот и лажица хранење ме ѓубре. Студот факти се со овој мод VS на други бесплатни МО вашиот товар е мега. И на врвот пати мојот сајт сега е бавен и ладен. Да, страници Преведете брзо евтина тарифа, туку по цена од бавен серверот во текот на денот. Имам Quad Core, RAID 15k САС сервер, која е оптимизирана само парична казна, да го стартуваш 0,50 целиот ден пред тоа со голем сообраќај. Тоа е VBET кодот кој додава оптоварување и го прави серверот бавно врв пати, тоа е факт, тоа не е се зголемува во сообраќајот, јас го имав истиот сообраќај и ботови пред и на серверот снајде во ред, тоа е превод производ. Период. Побрзајте и да ја поправите тоа, јас навистина не сакаат да плаќаат уште еден £ 300 за еден месец за сервер надградба само да се кандидира на МО lol.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Колку јазици имате от? Колку мислења имате? Дали имате имала и генератор Мапа на сајтот инсталирано? Колку-ботови се притискање на сајт на ден?

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Здраво!

32 јазици от.

100.000 работни места.

имала и карта инсталиран.

Мапа на сајтот приклучок вели 1000.000 страници запиша на ден.

Факт е, ако јас се оневозможи МО и рестартирајте го серверот, бот и корисниците се уште притискање на мојот сервер исто како и досега, на истите страници се во уште во Googles индекс и на тој начин да се добие истиот сообраќај от или не.

Единствената разлика е во тоа што со современи хендикепираните ботови и Google бараат да се на англиски страница, па, сообраќајот е идентична, само разликата е што тие не се гледаат на преведени страница, на тој начин избегнувајќи mods база на податоци прашања.

Јасно е како ден за мене овој мод е пуштен на слобода без соодветна тестирање, и јасно сопственикот не е заинтересиран за решавање на прашања.

Не успеаја.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Мајкл, не сте во право, тој товар не е предизвикано од зголемувањето на сообраќајот, тоа е предизвикано од читање и пишување преводи за MySQL.

Ако vBulletin тим може да чита и пишува на MySQL со ниски оптоварување зошто не може да вас?

Неквалитетна кодот мојот пријател.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •