хм мислев дека dragonbyte беше само опција по vbseo. дозволете ми да се испита отстранување на сите заедно
хм мислев дека dragonbyte беше само опција по vbseo. дозволете ми да се испита отстранување на сите заедно
Брз П.. гледајќи изградена во верзија во vb 4.5 јас може прилично да го задржи сите адреси како што се, но не и додавање .html стандардно и ќе го видите вашиот рачно gere се додавање .html Било каква помош во кои ќе биде големо како што се чини дека не е опција внатре во friendly URL дел.
Q2 - јас сум уште се врзани за VBSEO функции со VBET, јас не се потсетиме ако не беше mod/setting за да ја КОРИСТИТЕ VBSEO со VBET дека не можам да се лоцираат за да се оневозможи, како и.
Се надевам да се исчисти сето ова и да работи правилно овде наскоро! ви благодариме
Во овој форум ние се уште имаат vBSEO. Ние сме користење на мајчин vBulletin ОПТИМИЗАЦИЈА на нашиот тест форум и таму ние не ги додале .html
На интернет можете да најдете статии за премин од vBSEO да мајчин vBulletin ОПТИМИЗАЦИЈА. Еден од оние: https://www.vbulletin.com/forum/foru...and-fixing-url
Ова не е совршена - тоа предлагам 301 пренасочување да се стари URL, но после тоа vBulletin треба да ги користите за себе друг 301 пренасочување да се неговиот нов SEO URL. Ова не е совршена за перформанси (1 дополнителен пренасочување), но ова ќе се случи само за оние кои дојдоа од стариот URL од некои линкови или од индексирани страници. Со текот на времето Google ќе reindex тоа и ако 301 се користи треба да биде без штета на вашиот SEO (Google ќе го само знам дека страницата има нова URL). Можете да барате други статии, можеби ќе се најде како да се пренасочи директно до нова URL. Како и да е - ова е една од решенија.
Конфигурација на vBulletin функционалност и други mods е надвор од нашата опсег. Ние ќе ви помогнеме со vBET конфигурација. Можете да побарате vBulletin тим за мајчин ОПТИМИЗАЦИЈА конфигурација, бидејќи ова е нивната функционалност и тие знаат што најдобро.
Па не се плашат од VBSE прашања wioth безбедност? Имам целосната лиценца од VBSEO се уште не се сигурни дали можам да DL кодот повеќе, иако,.
Ќе биде мраз да се ре-директни на сите адреси за нови како пријателски адреси јас мислам дека малку се плаши од масата се движи иако
Ние не било безбедносни проблеми со vBSEO и ние не сме свесни за такви.
Ако сакате да го смените вашиот SEO линкови што треба да се направи пренасочува. Инаку ќе го изгуби вашиот сообраќај надвор од врски (која поени за да не постоечки Адреси) и вие ќе го изгубат во машини за пребарување која ќе се види дека сите веќе индексирани содржина исчезне. Страници под новиот Адреси ќе бидат индексирани, како нова содржина, наместо само да се reindexed под нов URL. Тоа е причината зошто имаме 301 пренасочува - не само да го пренасочи, но, исто така, да кажам дека старата содржина промени трајно својата адреса. Ова е една од причините зошто ние не сакаме да ги промениме нашите ОПТИМИЗАЦИЈА на моторот, но ако веќе го направив тоа, треба да се грижи за пренасочува од старите Адреси да се нови.
Јас воопшто не сакате да ја промените и тоа lol, но морам да apperently. VBSEO има 2 големи подвизи и тоа е причината зошто тие затворени. Јас бев удрен со еден прилично тешко каде што сите google сообраќај беше ре-режија.
Ви благодариме за информации. Во моето мислење главната причина за затворање vBSEO е дека функционалност е веќе вклучени во vBulletin од 4.0, така што луѓето да престанат со купување vBSEO. Немаше смисла да се поминат уште еден долари за нешто што веќе сте се доби. Инаку vBSEO тим само ќе направи се ажурира и да се ослободи од експлоатира. Но, ова е само мое мислење.
Во овој момент јас ќе ја одбележи оваа тема како решени, бидејќи сметаме дека не постои ништо погрешно со vBET во оваа област, можете само да ја користите не се поддржани ОПТИМИЗАЦИЈА на моторот. Можете да ги користите мајчин vBulletin ОПТИМИЗАЦИЈА мотор со vBET без никакви дополнителни додатоци за тоа. Во случај ако одберете да го направите тоа и се уште имате прашања, ве молиме, напишете тука или да се отвори нова тема.
VBSEO затвори своите врати кога подвиг хит, нема ажурирање! Јас сум во потрага да се отстранат сите заедно и да си одат со vb изграден во туку треба да го земе бавно