Ве молиме испратете повеќе детали за ова прашање. Дали тоа влијае на стари преводи или само нова? Кој преведувачки услуги не ја користите? Ве молиме да дадете URL до вашата страница каде што може да се види тоа.
Може да ги почитуваат тоа на нашиот serwer? Ако да, каде?
Последен пат изменето од vBET; 07-05-18 на 22:25.
Ви благодариме за информации. Ние ќе се обидеме да закачувам на наша страна, и да ја поправите проблем. Ако ние ќе има проблеми со бубачки репродукција јас ќе ви го испратам некои повеќе прашања (јас не добие URL до страницата каде што може да се види на ова прашање - тоа ќе биде многу userfull, бидејќи и јас би можела да се користи точниот текст имате проблеми со).
Јас само се направени некои тестови и на наша страна, тоа изгледа во РЕД. Јас, исто така, во однос на кодот од 4.9.2 и 4.9.1 изданија и не постои никаква промена во превод код (ние го променивме configuration (конфигурација) - нови јазични парови; како и некои мали нешта во производот датотеката). Јас ќе ЧАСОТ можете да се обидете да се репродуцираат на вашата страна.
АЖУРИРАЊЕ: јас го гледам проблемот сега е на наша страна. Тоа е само за некои текстови не целиот превод. Се чини дека тоа е само за темата. Ние ќе се справи со овој и ви испраќа информации
UPDATE 2: направив некои тестови и се чини дека прашањето е кога тоа е преведен форма руски на украински (нема проблем со превод од англиски). Најверојатно vBET е испраќање на податоци во погрешно кодирање и тоа е причината зошто резултатите се во ред. Јас проверив тоа, исто така, во 4.9.1 и истото прашање се случува. Дали сте сигурни дека на вашата страна за 4.9.1 тоа е во РЕД? Тоа е важно, затоа што треба да се препознае дали прашањето е со нашиот кодекс промени или нешто е променето на Yandex страна.
Последен пат изменето од vBET; 08-05-18 на 16:58.
Друг update - според вашите тестови не постои ништо погрешно со Yandex преводи. Во потрага на разликите помеѓу vBET 4.9.1 и 4.9.2 најверојатно прашањето е со Apertium преведувач, бидејќи во 4.9.2 што се додава нов јазичен пар од ru на велика британија. Ти напиша дека сте со користење само на Yandex. Ве молиме потврдете е оваа информација е точна. Ние не сме во можност да го репродуцирате проблемот на Yandex преведувач и сега ние се обидуваме да се направи тоа на Apertium.
Ажурирање: Appertium, исто така, не чини да биде проблем. Можете ве молиме контактирајте со нас од страна на ЧАСОТ за да добиете подетални информации?
Update 2: ние не сме во можност да го репродуцирате проблемот на нашата тестирање на животната средина, но тука тоа е репродуциран во секое време. Можеби vB верзија работи тука. Ве молиме контактирајте со нас преку ЧАСОТ.
Последен пат изменето од vBET; 09-05-18 на 10:42.
Во овој момент ние открил причината на проблемот. Кога Apertium се користи со UTF-8 база на податоци кодирање тогаш ние испрати прашање во различен формат и доби оние \у одговори. Кога базата на податоци е во поинаков амбиент, тогаш нема проблем со тоа. Ние ќе ги ажурира нашиот код да се справи со оваа соодветно и решение ќе се објави тука.
Се чини дека ние се најде решение за прашањето. Ние сакаме да се тестираат тоа соодветно, исто така, не UTF-8 база на податоци, за да се избегнат проблеми со различни кодни табели. Решение ќе бидат вклучени во следната верзија. До тогаш можете да останете со vBET4.9.1 или користете vBET4.9.2 со Apertium исклучен, или да користите vBET4.9.2 со посебни Apertium само за украински (треба да се промени за конфигурација на датотеки).
Ве молиме имајте предвид дека веќе скршени преводите нема да се санираат автоматски. Тие мора да се промени рачно, со користење на упатството превод поддршка, или отстранува од базата на податоци.
Последен пат изменето од vBET; 09-05-18 на 16:41.
За време на тестовите откривме дека за не UTF-8 бази на податоци Apertium не се направи превод од руски на украински, само се враќа на текст со неколку промени. Ова е нашата вина - ние испрати таму текст во погрешен формат. Ова ќе биде поправена наскоро.
Последен пат изменето од vBET; 10-05-18 на 09:42.
Ние веќе има решение за ова прашање. Тоа ќе бидат вклучени во следната верзија.