Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 2 на 2

Тема: vBET isue со Google API

Банирани
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    1

Default vBET isue со Google API

Здраво, јас сум админ на еден сајт кој работи бесплатна верзија на vBET2.3.8 неодамна сајт беше блокиран од страна на Google. Сум ги контактиран за ова прашање и тие ми рекоа дека јас треба да додадете userip параметар за снабдување на IP адреса на крајниот корисник во чие име на серверот прави барањето API ако сакам да ми ги деблокира.

Јас би сакал вашата помош по ова прашање како што навистина треба да се поправи ова, ако не може да направи вистински промени барем водич ме во вистинска насока, па можев да се направи промени себеси како што имаат малку ограничен PHP програмирање способност.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јас веќе имам решение за него за некое време. Јас не се објави во бесплатна верзија, бидејќи како што знам userip е само советува не е задолжително. Јас немам време да направи порака сега, па ве молиме да го следат овој инструкции:

1. отвори датотеката / вклучува / vbenterprisetranslator_functions.php
    2. Најди функција vbet_getTranslationURL ($ од, да $)
    3. замени целата функција (не само оваа линија) од:
    Code:
      function vbet_getTranslationURL($from,$to) {
        global $vbulletin;

if ($vbulletin->options['vbenterprisetranslator_googleapikey']) {
          return 'http://ajax.googleapis.com/ajax/services/language/translate?v=1.0&format=html&langpair='.$from.'|'.$to.'&key='.$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_googleapikey'].'&userip='.$_SERVER['REMOTE_ADDR'];    
        } else {
          return 'http://ajax.googleapis.com/ajax/services/language/translate?v=1.0&format=html&langpair='.$from.'|'.$to.'&userip='.$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        }  
      }
    После тоа Контакт Google. Гледам дека ќе мора да порака 2.3.x наскоро (сите други верзии веќе го вклучи што се сеќавам). Нема време денес - но веројатно ќе биде објавен утре, ако не сакаат да направи промени се

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •