Со mods најава:
Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139
Не можам да додадете колачиња, насловот веќе испрати.
File: / var / www / site.com / форум / вклучува / class_core.php
Линија: 5755
Со mods от / назад на:
Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139
Предупредување: Само променливи треба да биде доделен од страна референца во .... / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php on-line 851
Вклучување nginx, па се обидов:
(Без;
преработи ^ / форуми / ((urllist | sitemap_) * \\ (xml |...? txt) (\\ gz))? $ / форуми / vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php карта = 1 $ минатата
преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;
Ми се чини дека треба да помине пренаписване да dbSEO и vBET, како да го направам тоа?
Јас веќе имам правила слични на:
if (!-е $ request_filename) {
преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
}
}
if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
}
но покажувајќи на dbseo минатата;
Тековната nginx конфигурација:
Локација / форум / {
try_files $ URI $ URI / / форум / $ аргументи dbseo.php;
преработи
^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
/ Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
преработи
^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;
ако ($ REQUEST_URI ~ * ^ / форум / mobiquo) {
пауза;
}
ако (-f $ request_filename) {
истекува 30г;
пауза;
}
if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
преработи ^ (/ форум / *.) $ / форум / dbseo.php минатата;
}
if (!-е $ request_filename) {
преработи ^ / форум / $ / форум / dbseo.php последниот (*.);