Продолжува од овој Тема
Како да се направи база на податоци кешот, никогаш не се бришат / исчистен, па нема потреба да се преведе повторно?
Јас сум користење на бесплатни Microsoft азурно и Apertium како скоро сите од нас го користат
јас веќе се дадени подолу поставки во цитираше, но изгледа како база на податоци кеш некаде уште се добива избришани / исчистени,
На пример мојот форум стандардниот јазик е англиски, и преведени јазик е шпански,
На страницата на шпански денес, како форум дома, се преведуваат добро, но неколку дена повторно, некој дел од нив како секој форум насловот и описот, се покажува уште во англиски повторно,
па претпоставувам базата на податоци кешот пред се добива избришани / чистат
admincp -> vBET Кеш -> База на податоци за Кеш -> Кеш време да се живее (TTL) -> Set 0
admincp -> vBET Кеш -> База на податоци за Кеш -> Кеш чистење детали -> не проверени било кој јазик, сите неконтролирано
admincp -> vBET Кеш -> База на податоци за Кеш -> Кеш расчистување стратегија -> сет Исклучено (текстот погрешно напишани таму за да се Dissabled, но можеби не и нејзината важно)
Ве молиме помогнете Горенаведените подесувања веќе точно да се направи база на податоци кеш, никогаш избришани / исчистен, па нема потреба да се преведе повторно, или ако постои уште една подесувања