Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 6 на 6

Тема: Проблем по свежа инсталација

Помлад Член
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    11

Thumbs up Проблем по свежа инсталација

Здраво

Јас направи нови инсталирате софтвер на vBulletin 4112, најновите имала и vBET 416

Имам само еден проблем

Форумот може да се справи врски како

Vertrauenswürdige Informationsquelle für Фудбалскиот - Главен

но овој линк добива празна страница

http://www.muscleadvice.com/de/

Code:
    RewriteEngine On
    RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.muscleadvice\.com
    RewriteRule (.*) http://www.muscleadvice.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

секоја идеја?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Јас ќе се обидам да се репродуцира thiss прашање, исто така можете да ја проверите вашата имала поставување - можете да ги најдете во "readme.html"?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Сум забележал дека исто така ви главната страница url без превод http://www.muscleadvice.com/ не се работи. Може ли да ве молиме обидете се да coment сите vBET . Htaccess правила и немоќни vBET и од обидете се да се провери url-то?

Помлад Член
    Зачленет
    Јули 2011 година
    Мислења
    11

Јас хендикепираните vBET и промени htaccess
    Code:
    RewriteEngine On
    RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.muscleadvice\.com
    RewriteRule (.*) http://www.muscleadvice.com/forums/$1 [L,R=301]

# vbSEO Sitemap
    RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
    # END

#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    #RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    #RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    #RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    можете да проверите на сајтот

тоа ќе биде полесно ако јас ви даде пристап до сервер?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Како што рече ќе не го исклучите vbet а и вие сите коментари vbet правила во . Htaccess најверојатно вашата грешка не е поврзан со vBET себе. Уште нешто дали ви се замени датотеки од vbseo ако имате интегрирано?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Јуни 2012 година
    Мислења
    14

Нема одговор па јас треба да се затвори оваа тема, ако имате повеќе прашања со ова прашање јас ќе го отвори.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •