Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 8 на 8

Тема: VBET V4.4.6 создава Членски групи?

Хибрид Видите

Претходниот Пост Previous Post   Next Post Следниот Пост

Default VBET V4.4.6 создава Членски групи?

Јас сум водење vBulletin 3.8.6 со користење на кориснички кожата. На само додатоци кои се живо се:

АМЕ - за автоматско медиуми Embeder
    Нова Тема Известување
    Пост Ви благодариме Hack
    vBulletin Блог
    и нашиот сопствен Webkey автентикација додадете-во

Јас внимателно го следеа инструкциите за инсталација за V4.4.6 и го направи до точка каде што е потребно да го конфигурирате. Систем кој се користи да се VBET на тоа успешно, но морав да го отстраните по наиде на овој повеќе членска група проблем. По инсталацијата, корисниците почнаа да се жалат дека системот е долу ... порака за грешка (за жал, јас не го имаат) укажува на VBET, па јас оневозможено VBET пронајдат Би заврши конфигурирате чекори и повторно го овозможите.

Во овој момент, јас забележав дека дополнителни Членски групи беа креирани на мојот систем, по една за секој јазик. К'во?

Јас мора да се водат за исчезнати нешто. Последниот пат кога се обиде ажурирање VBET, налетав на истиот повеќе членска група прашање. Тоа е неколку месеци откако VBET работи на мојот систем. Јас треба да склучи договор со вас да го инсталирате, или сум недостасува нешто?

Го тргнав од мојот систем; сè е повторно работи парична казна (albiet без VBET).

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Во овој момент, јас забележав дека дополнителни Членски групи беа креирани на мојот систем, по една за секој јазик. К'во?
    Ако тие не се во одделни низи во вашиот SQL, и ако тоа е само еден за било кој јазик тоа е во ред. vBET создава со цел да се група корисници во исто стандардниот јазик. Исто така, ако имате било какви прашања за време на вашиот превод ќе бидат среќни да ви помогнат и да одговори на секое прашање

Quote Напишано од r.dziadusz View Post
    Ако тие не се во одделни низи во вашиот SQL, и ако тоа е само еден за било кој јазик тоа е во ред. vBET создава со цел да се група корисници во исто стандардниот јазик. Исто така, ако имате било какви прашања за време на вашиот превод ќе бидат среќни да ви помогнат и да одговори на секое прашање
    Една членска група е создадена за секој јазик (е ова нешто ново Додавањето 50 Членски групи не е кул?); Јас немам идеја што е одвоена низа во SQL е, жал! Кога јас прв инсталиран VBET повеќе од една година, тоа не се случи. VBET само инсталиран и работи совршено. Сега јас сум имаат ѓаволот на време добивам назад на системот :-).

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

во AdminCP -> usegroup изгледа вака:
    Вообичаениот јазик: Албански
    ?
    Како што реков сега vBET создава одделува кориснички групи. Ако вашиот форум работат побавно може да се coused од други работи, исто така, прочитајте го овој пост:
    кликнете

во AdminCP -> usegroup изгледа вака:?
    Како што реков сега vBET создава одделува кориснички групи. Ако вашиот форум работат побавно може да се coused од други работи, исто така, прочитајте го овој пост:
    кликнете
    Значи, ако мојот форум поддржува 50 јазици, можам да очекувам да видам * 50 * дополнителни Членски групи создадени?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Да можете, но се создадени да ги направиме нашите производи работа побрзо.

Да можете, но се создадени да ги направиме нашите производи работа побрзо.
    Значи имаш креирано 50 + Членски групи на мојот форум да се направи VBET трчаат побрзо?!? но можам да ги избришете, и да видиме VBET кандидира малку побавно?!? ... и тие ќе се сите само се пресоздава во текот на следните надградба?!?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Да тоа ќе биде recreateed во секоја ажурирање.
    Исто така можете да се обидете да го отстраните сите од нив, но треба да се оневозможи овој приклучок: userdata_presave и ако сакате да ги одинсталирате vBET ќе nedd дополнителни промени во:

вклучува \\ vbenterprisetranslator_functions_usergroups.php

најдете линија:

функција vbet_removeDefaultLanguageGroups () {
    и да ги отстрани сите содржини на оваа функција

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •