Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 3 на 3 FirstПрво 123
Резултати 21 да 26 на 26

Тема: Луѓето кои го посетуваат мојот сајт се првите постави прашањето на руски?

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Тоа не е објаснување, мојот интернет пребарувач никогаш не била поставена на руски, но јас го гледав кога ќе се најавени од само како го правеше тоа, јас Жаргон гарантирам дека неговиот пребарувач никогаш не била руски, но тој е индиски, живее во Њу Dehli и типови и зборува на англиски јазик па зошто на земјата нашите колачиња, тогаш тоа да се чита како руски?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

ми се извини го прочита заглавија, вие може дури и никогаш не би можеле во собата / користат руски јазик, но вашиот прелистувач може да тенки сте биле. Ова е сè што можам да кажам без проверка на тоа - се извинувам не можам да ја видите оваа скокачки

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Што ти го претворив на руски јазик надвор, бидејќи pop-up нема да ви помогнат како што некогаш сте го отфрли, тоа не се врати (барем не за некое време!), Тоа не е можно за мојот интернет пребарувач да "мисли" имам поставено или користете рускиот јазик, само на англиски јазик, кои досега не се поставени во мојот интернет пребарувач е стандардно англиски Велика Британија, како што реков јас Жаргон гарантираме за лицето кое го објави, тоа го доживеале порано и im прилично сигурни дека другите се премногу .

Во цел за јазикот грешка да се случи јас или ќе треба и физички да се промени, користење на софтвер за да го (vBET) или ни руски прокси (или прокси постави да се лажни биде руски) од кои само еден е можно за мене се промени и thats vBET.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Не ми е јасно каде ќе одиш да се. Имаш едноставен одговор - на однесување се принудени од вас - вие го поставите во прилагодувањата.
    И лесно може да го исклучите во Админ CP -> vBET -> Разно -> Пренасочување на корисникот јазик.
    Оди таму и се постави Исклучено. vBET ќе не праша или пренасочува повеќе.

Тоа е голема што vBET се однесува како ќе го конфигуриран. Тоа ќе биде лошо ако ги игнорира вашите поставувања. За софтвер не е важно на кој јазик Корисникот зборува или она што го прави тој тврди за својот прелистувач поставувања. За софтвер единственото нешто што е важно се вистински заглавија кој доаѓа со барањето. И оние кои се проверуваат со поставки се зборува за. Ништо повеќе. Тоа е како vBET работи тука и можете лесно да го смените ако сакате. од Вашата конфигурација.

Јас ви препорачуваме да ја проверите вашата прилагодувања на пребарувачот кога тоа ќе се случи повторно (тоа што се уште ќе се праша пренасочувања вклучено). И, ако не ќе се најде таму во јазикот и поставувања на јазикот што се бара да се пренасочени, а потоа исто така, проверете што доаѓа до серверот (додадете некои логови) - ве молиме запомнете дека Интернетот е големо место и вашите пакети доаѓа од страна на многу места - тоа е можно дека некои proxy server додава сопствени хедери за вашето барање. Во секој случај - не постои магија. Ако праша каде да го пренасочи од vBET и тоа беше се пренасочува на руски јазик, тогаш rout барање имаше во јазикот заглавија руски јазик на врвот на сите јазици што се познати по vBET. Можете да го проверите тоа сами, ако сакате - само оди на датотека / Вклучува / vbenterprisetranslator_functions_lang.php и проверете функција vbet_getRedirectionLanguage. Ова е исто така добро место за да го додадете вашиот логови ако нешто што имаме бубачка и сакам да го докаже тоа за нас.

Ако преферираш да се оневозможи целосна примена, наместо на еден параметар (каде што можете сами во собата) - направи она што вие мислите, мислам она што го правите ... Тоа е вашиот форум. Ние сме среќни да ви објасни зошто ова се случи и како можете да го промените. Ако ви треба повеќе помош ве молам, само напиши

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Мајкл, благодарение на одговор, да имам конфигуриран vBET да побара и vBET треба да работат на овој начин без проблеми, но прашањето беше дека нерегистрираните или peopel кои се одјавите беа прашани за пренасочување прашање, vBET, колку што знам не треба работат на овој начин, исто така, јазикот е секогаш руски, па тука е две сценарио е:
    1. Нерегистрирани корисници од Индија посети на сајтот и, погледнете е pop-up (на руски) прашуваат дали тој сака да се постави неговиот јазик на руски, тој одби и може да видите на сајт како што е нормално на англиски, ако тој ја прифаќа (но имајте на ум, како тој не зборува руски тој не може да прочитате на pop-up) тој се транспортира до Microsoft Office Помош - Microsoft Office Форум - Excel VBA Програмирање - Пристап Програмирање

2. Јас се кажав за ова (и го доживува себе си во минатото) и се одјавите од форумот, одберете го линкот за да ме однесе до местото каде што живеам е гледање пред и потоа да се добие на pop-up на руски јазик, истото сценарио како погоре се одвива

Ако ние се одјавени зошто ние би се претстави со pop-up? pop-up е само за логирани кај луѓето не е тоа?

Тоа нема да биде мојот сервер како свој во Велика Британија и е посветен, имам целосна контрола над тоа, како што Сади иако, јас сум се сврте на руски јазик надвор, па сега се надевам дека ќе престане ова прашање.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Simon Lloyd View Post
    Ако ние се одјавени зошто ние би се претстави со pop-up? pop-up е само за логирани кај луѓето не е тоа?
    Не, ова се случува за луѓето кои започнува нова сесија:
    Quote Напишано од Parameter description
    Пренасочување ќе се случи само на почетокот на нова сесија (клиентот мора да има овозможено колачиња или ќе бидат пренасочени секој пат).
    А тоа е признаен од страна на колачиња.

Исто така, како што сум го напишала пред само она што е важно за вашиот сервер е тоа што јазикот насловот доаѓа со барањето. И се чини дека во кабина на вашиот сценарија заглавието со рускиот јазик дојде со барање. Ве молиме проверете ја вашата конфигурација на серверот - можеби ќе го поставите на некои стандардниот јазик додаде кога ниту еден јазик заглавието е поставена. Како и да е јас се сомневам дека имаме бубачка тука. Оваа функционалност не беше изменета за многу долго време и тоа е работа парична казна. Ние можеме да го проверите дали тоа ќе се случи повторно во логови - најверојатно тоа ќе го покаже она што сум го напишала - дека рускиот јазик кодот е испрати во соодветно заглавие. Ако сум во ред ние ќе се поправи на бубачки, но прво треба да потврди дека постои било каква грешка.

Страница 3 на 3 FirstПрво 123

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •