Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 18

Тема: Пишувајќи во различни јазици

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Default Пишувајќи во различни јазици

Здраво Михал,

Ти ме праша во друга тема да се опише овој во функција Барање форумот.

Види, врската повторно: кликнете

Со ова се пробие имате избор ако англиски или урду. Изберете Урду и вие всушност ќе биде пишување во Урду а потоа можете да го поставите назад на англиски на вклучите потоа ќе бидат поставени од десно кон лево.

Ова е нешто што би сакал да види вградени но јас се сомневам дека ќе се случи.
    Последен пат изменето од vBET; 15-10-09 на 00:39.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ви благодариме за барањето.

Не знам што е урду, па јас не го разбираат прашањето. Исто така во живо демонстрација на форумот што јас не сум во состојба да се разбере на сите

Можете ли да ме опишете повеќе она што го прави тоа?

Исто така, ако се пишува на англиски јазик, ве молиме да го поставите вашиот стандардниот јазик на англиски, или збир опција да не се автоматски додадете јазик BBCodes кога пишувам нов пост. Аватарот на јазик вели дека она што е стандардниот јазик за вашите мислења Можете да го промени на глобално ниво во корисничкиот ЦП, или за одредени нова порака во уредувачот.

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Урду е еден јазик.

Ако го прочитате описот на тој линк ќе ви кажам.

Тоа ви овозможува да пишува или пиши во урду јазикот.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Но Урду не е подржан од Google преводи, па vBET не може да се справи сепак, да предизвика, како текст нема да биде преведена на други јазици ...

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Тоа беше само пример.

Мојот функција барање е дали тоа ќе биде можно за нас да се напише на различни јазици (реално време) наместо на пишување на еден јазик, а потоа сето тоа добива преведени подоцна.

Погледни го кодот за тоа се пробие за да го видиш на што мислам.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Но, може да се напише на различни јазици ... Извинете, но јас навистина не ја добиете вашата точка.

Кога ќе напишете нешто, ќе го напишам во реално време. И може да се напише во секој поддржан јазик, па дури и на неколку јазици во една порака. Вие не треба да пишуваат на еден јазик

Само прочитајте го овој напис: http://www.vbenterprisetranslator.co...e-support.html

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Мислам дека значи со пробие можете да напишете полски со користење на англиски тастатура или на англиски јазик, а потоа вашата пробие ќе го преведе.

Дали е тоа како таа ќе функционира?

Или на пример ќе бидам во можност да пишувам на хинди во хинди азбука, а не на англиски јазик. Хинди има свој азбука во различни карактери.

Се надевам дека го прави подобро чувство.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Кога пишувате во некои јазик пишувате во овој јазик. Користење на овој јазик карактери. Оди на тест пораки - оние кои се напишани на различни јазици - ќе може да се види оригиналната (пред превод) - само кликнете на стрелката на десната страна од знамето за оригиналниот јазик.

Или подобро да го погледнат тука. Пораката подолу е на јапонски - тоа значи дека е напишано на јапонски - кликнете на стрелката и ќе видите на оригиналниот текст што е напишан (не знам јапонски - тоа е само копирани од Вики за слободен софтвер )

Text automatically translated from: Japanese to: Macedonian
    Translated text
    Постојат колачи, а не алкохол
    Original text

Во тест пораки површина на која, исто така, може да се види садови напишани на други јазици - оние сите е напишан со користење на нивните национални симболи. Значи, кога корисник од некоја земја ќе се регистрирате на вашиот форум. Тој не само што може да се види вашиот форум во својот јазик - тој, исто така можат да пишуваат во неговиот јазик!
    Последен пат изменето од vBET; 17-10-09 на 03:45.

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Види screenprint, јас избрани Мојот роден јазик го јапонски од UserCP -> Измени вашите податоци.

Значи, кога ќе започне нова тема и пиши ми гледаат само англиски букви?

Помлад Член
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    27

Сигурен сум дека ова е добивање фрустрирачки за вас Михал, но погледнете ја најновата екран.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •