Јас не прават никакви промени. Јас сум на Vbulletin 3.6.8 со vBET3.4.1.
Дали Google го промени својот Преведувачки API или нешто?
Јас не прават никакви промени. Јас сум на Vbulletin 3.6.8 со vBET3.4.1.
Дали Google го промени својот Преведувачки API или нешто?
Јас само што е надграден за да vBET 3.5.2 сега мојот превод страница е сосема празно. Што сум јас недостасува?
OK. Добив работи googletest.php. Изгледа јас сум суспендиран од страна на Google
Почнувајќи превод тест за Google API в1
Резултатите од тестот: {"responseData": NULL, "responseDetails": "осомничени Услови за Користење Пријави Ве молиме погледнете http://code.google.com/apis/errors.", "ResponseStatus": 403}
Тест грешка:
Врска време (ms): 566,118164062
Мој Мајкрософт API тест чини добро. Не треба да ми vBET уште се преведе со Microsoft API?
Почнувајќи превод тест MS
Резултатите од тестот: • »¿" ало "
Тест грешка:
Врска време (ms): 492,813964844
Здраво,
Да тоа би можело да но на тест си направил можат да бидат лажни, becouse го тестот превод само во една секунда
Ве молиме можете да изберете:
- Дали ќе се постави- Дали се ажурира = испратите повторно папка испратите-еднаш -> vbet_translation_options ако не ве молам, го направи тоаadmincp -> vBET -> Преведувачки услуги -> Користи Google само: НЕ
Да, јас се 'Користете го Google само: Не' и го сторив испраќате vbet_translation_options папка.
Сега, ако јас кликнете на знамето, да се добие на следнава грешка:
Фатална грешка: Повик за недефинирана функција save_settings () во / home / smera / public_html / форуми / вклучува / vbenterprisetranslator_class_translator.php on-line 28
Јас нејасно се сеќавам почнав да добивам над грешка по сум ги направил некои промени врз основа на прашања и одговори препорака за перформанси. Се чувствувам како тоа би можело да биде поврзана со меморијата или нешто
Последен пат изменето од myandy99; 30-10-11 на 19:00. Причина: понатамошни детали
Дали ќе се отстранат / уреди сите датотеки, (освен за имала интеграција)
Може да ви се молам да ми кажете кои чекори (на прашања и одговори перформанси навестување) беа направени?
Ако не се сеќавам ништо од тоа PM молам да ми вашиот пристап detailes јас ќе го провериш на вашиот сервер
Се сеќавам на проблемот се случи по Ја променив меморија Кеш од Никој на нешто. Но сега иако јас го смени меморија Кеш назад кон "ништо" проблемот се уште постои
Јас не ги отстраните / уреди сите датотеки, (освен за имала интеграција)
Последен пат изменето од myandy99; 01-11-11 на 13:22.
Линијата на код каде фатална грешка се случува се чини дека е следново. Може ли да добијам некои одговори?
Code:save_settings(array ('vbet_provider_availability_'.$provider => $availability));
Можете грешка се појавува becouse на системот не можат да најдат функција save_settings кој е лиценциран софтвер на vBulletin функција и треба да биде во adminfunctions_options.php
Тоа е тешко возможно оваа грешка беше провоцирана од менување на меморија Кеш вредност