Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 11

Тема: Не можам да се оневозможи vBET? (Итна)

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Default Не можам да се оневозможи vBET? (Итна)

Здраво на сите јас сум се обидува да ги пронајде проблем кој стана јасно пред околу една недела, за оваа намена ми треба да ги оневозможите сите приклучок, сепак, кога јас оневозможи vBET на форумот не се вчита на сите, само целосно празна страница?

Некој може да им помогне како што јас треба да го направите ова итно, бидејќи мојот форум стил е скршен за посетителите.

Со почит,
    Симон

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Мајкл, ако го читате ова сеуште имаш администраторски пристап, погледнете го форумот во одјавени / гости статусот и ќе видите стил се водат за исчезнати, влези во и стил е таму, ова е причината зошто јас треба да се оневозможи vBET да го елиминира како possibile предизвика.

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Здраво Michal е во моментов прави работилница, тој ќе ви одговори што е можно поскоро, но тука е она што јас имам за тебе, како да се оневозможи vBET:

1. Исклучи ја во Admin CP
    2. Коментар vBET правила. Htaccess. Ако не се сеќавам кои се тие тогаш проверете во vBET пакет во do-not-upload/tools/redirecting-rules директориум
    3. Врати интеграција промени во имала датотеки. Најлесен начин - само аплоадираш оригиналните фајлови. Ако немаат поштенски - го преземете од давателот страница. Најтешко начин - само отворете readme.html во vBET пакет и таму ќе имаат точно опишано која ја менува беше - само направете го тоа во спротивна насока.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Ви благодариме за одговорот, јас сум snowed под со работа во моментот, па мојот форум стил за гости ќе мора да остане скршени до утре каде можам да го спроведете ова дејство, иако имам неизразен сомневање дека тоа е многу најновите vBET предизвикува оваа - Јас ќе ви updaate утре кога ќе може успешно да ги оневозможи vBET.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Simon Lloyd View Post
    Мајкл, ако го читате ова сеуште имаш администраторски пристап, погледнете го форумот во одјавени / гости статусот и ќе видите стил се водат за исчезнати, влези во и стил е таму, ова е причината зошто јас треба да се оневозможи vBET да го елиминира како possibile предизвика.
    Дали имате Guest Кеш вклучен? Ако одговорот е да Ве молиме обидете се да го исклучите (само привремено за тест) и проверете уште еднаш. Најверојатно е вклучен и ти направи некои промени и стилот на вашиот стилови се чуваат во фајлови. Па по промени датотеките со стилови се различни (различни имиња), но кеширани целосна HTML резултати во гости кеш уште имаат адреси стар стил датотеки. Кои совршено ќе се објасни она што се случува. Значи, ако тоа е навистина причината тогаш Ве молиме да:
    1. Само почекајте додека Guest Кеш истекува и ова прашање ќе си отиде сама по себе
    2. Или ако не сакаат да чекаат само чиста Guest Кеш

Ако тоа не е причина тогаш Ве молиме да ги споделите со нас и ние ќе го проверете уште еднаш.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Мајкл, подесување надвор Guest кеш работи, но само некогаш сум ја користи еден стил нешто некогаш кеширани или прикажани на гости е мојот стил кој јас го користам сега, корисникот никогаш не се покажа уште еден стил, досега!, Сметам дека ако во мрежата! поставувања јас го промените стилот прикажан на гости нема да ја почитуваат мојот избор точно, нејзиниот неселективно, но најмногу не стилизирана верзија на стил. Ако го направи што ќе побарате и да го исклучите гости кеш, тогаш тоа се однесува како што треба значи дека vBET iscausing прашање!.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Јас заминав гостин кеш исклучен од 22:15 вчера и гостинот поглед нерегистрирани / не сте се логирале во поглед беше како што треба да биде, кога јас ќе ја вратам на 21:20 денес на гости поглед беше скршена повторно, ако јас тогаш го смени стилот дека ид достапни по дифолт vBulletin не чест таа промена insted гостинот поглед добива фиксна, туку се покажува, го поправив, во претходниот стил, тогаш кога некој се обидува да ја видите нишка поглед се враќа на стилот јас само изменета на?

Сум се претвори гости кеш надвор повторно, така што мојот стилови се фиксни, како што кажав погоре јас не го сменија стил или изгледаат толку не постои причина зошто vBET треба да предизвика ова прашање, може да се молам ослободи поправите или да ми кажете што јас да направите за да го добивате ова работи правилно?

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Јас реши ова прашање себе, но vBET се уште треба фикс, па ова doen't треба да се направи рачно:
    1. Пристапи AdminCP> vBET Кеш
    2. > Guest Кеш
    3. Исклучено Guest Кеш и Зачувани
    4. Изработени Гости Кеш време да се живее И Гостин Кеш време да се живее за помалку релевантни страници вредности нула
    5. Овозможено Guest Кеш & Зачувани
    6. Гостин Прегледи сега се покажува вашите точни стил
    7. Изработени Гости Кеш време да се живее И Гостин Кеш време да се живее за помалку релевантни страници вредноста јас ги имаше пред и Зачувани
    8. Селектирани одјавени цел да се потврди стил сè уште беше во ред

Сега поглед за гостите е фиксна, но претпоставувам дека кога кеширани да истече времето ако гостин гледа мојот веб-сајт и таму е прашање со стил или некои грешка, тогаш секој гостин по кој ќе ја видите на скршени стил или грешка кога навистина таа грешка doesn 't постои повеќе!

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Жал ми е што ќе мораше да се реши тоа со свој, ние сме проверка на можностите, зошто таа се појавува и како да го реши еднаш за сите

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Simon Lloyd View Post
    Јас реши ова прашање себе, но vBET се уште треба фикс, па ова doen't треба да се направи рачно:
    1. Пристапи AdminCP> vBET Кеш
    2. > Guest Кеш
    3. Исклучено Guest Кеш и Зачувани
    4. Изработени Гости Кеш време да се живее И Гостин Кеш време да се живее за помалку релевантни страници вредности нула
    5. Овозможено Guest Кеш & Зачувани
    6. Гостин Прегледи сега се покажува вашите точни стил
    7. Изработени Гости Кеш време да се живее И Гостин Кеш време да се живее за помалку релевантни страници вредноста јас ги имаше пред и Зачувани
    8. Селектирани одјавени цел да се потврди стил сè уште беше во ред

Сега поглед за гостите е фиксна, но претпоставувам дека кога кеширани да истече времето ако гостин гледа мојот веб-сајт и таму е прашање со стил или некои грешка, тогаш секој гостин по кој ќе ја видите на скршени стил или грешка кога навистина таа грешка doesn 't постои повеќе!

Исто така што не мора да го реши себе. Всушност само го направија она што ти пишав во мојот прв одговор на оваа тема:
    Значи, ако тоа е навистина причината тогаш Ве молиме да:
    1. Само почекајте додека Guest Кеш истекува и ова прашање ќе си отиде сама по себе
    2. Или ако не сакаат да чекаат само чиста Guest Кеш
    Вие само испуштивме Guest Кеш како што беше побарано. Ве молиме имајте во предвид дека, таму е многу поедноставен начин за тоа - дека не треба да ги направиме сите овие чекори, тоа е доволно за да оди да . Жал ми е не се споменуваат оваа опција во последните одговор - Јас претпоставува дека го знаеме.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •