Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 2 на 2

Тема: Избор на знамиња за англиски јазик

Помлад Член
    Зачленет
    Декември 2010 година
    Мислења
    7

Default Избор на знамиња за англиски јазик

Јас се води форум на англиски јазик. 90% од моите форумот корисници се од САД. Јас би сакал да имаат можност да го изберете знаме САД како стандарден англиски знаме (Во моментов е во Велика Британија "Union Jack" знамето). Жал ми е да прашам за ова, бидејќи јас сум всушност себеси англиски, но морам да дадам корисници што сакаат! Во моментов имам рачно уредник на all_flags.gif GIF за слики да го замени знаме Велика Британија со знамето САД.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Прирачник издание е во ред. Како што претпоставувам дека не треба да го промени веќе. И други корисници, кога потребата ќе го постави еднаш и оставете го. Па од перформансите гледна точка тоа е подобро да се само уреди на сликата, наместо да користи дополнителни опции дозволувајќи им да поставите секоја знаме. Во таков случај ние не би можеле да се користи CSS самовила - сега само едно барање добива сите знамиња. Без CSS самовила тоа ќе биде едно барање по едно знаме = 53 барања. Исто така слики менува многу ретки во vBET значи, во основа веќе имаат решение.

Ние разбираме вашата потреба, сепак имајќи на ум дека ова ќе се деградира перформансите и дека постои лесно решение за ова (само уреди на сликата) мислиме дека ние нема да оди за него.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •