Здраво на сите;
Еден пријател ме праша да се создаде некои Фејсбук сметките, бидејќи тој не е во можност да го направи тоа (не е шеф на компјутер ...).
Добро, нема проблем, мислам: некои нови e-mail сметки, различни имиња и презимиња и се е во ред.
По првиот сметка на Фејсбук ме праша за потврда со смс, можеби е мојата IP адреса?
Јас промена е-маил, промена IP адреса, избришете колачињата, но тоа е исто, таа секогаш ме прашуваат за телефонскиот број и потврда од страна на SMS.
Ако си ги променам прелистувач можам да се создаде нов, но во вториот проблем се појави повторно.
Јас ресетирање на компјутерот, но ништо: Мислам дека ако се менува на компјутер можеби ќе го имаат истиот проблем.
Во овој момент тоа е личен проблем за мене: како Фејсбук може да се разбере дека секогаш ми е што се создаде нова сметка, а не друго лице кое е создавање својата прва сметка?
Дали знаете кој параметар Фејсбук ги користите за да прашате или не овој телефон?
Друга сомневање: ако сте во интернет точка како да се поврзете? секој мора да внесете својот мобилен број?
Ви благодариме за вашата помош.